Acasa | ACTUALITATE | Ziua Marinei Române, celebrată în premieră la Medgidia. Sute de oameni au fost prezenţi la eveniment

Ziua Marinei Române, celebrată în premieră la Medgidia. Sute de oameni au fost prezenţi la eveniment


image

Ieri, 08 august 2017, Statul Major al Forțelor Navale Române în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia a dat startul festivităților de celebrare a Zilei Marinei Române.

Cea mai frumoasă sărbătoare a verii a debutat la Medgidia cu ”Ziua Porților deschise a Forțelor Navale Române”.

Manifestările specific marinărești au captivat miile de persoane prezente la eveniment.

Navele militare fluviale Monitor 47 Lascăr Catargiu și Vedeta blindată 177 Opanez au acostat în zona Falezei Canalului Dunăre-Marea Neagră, lângă Parcul 1 Mai şi au deschis porţile, oferind publicului posibilitatea de a le vizita şi de a interacţiona cu marinarii militari.

Pe faleză, marinarii au organizat ateliere interactive de lucrări de matelotaj şi o expoziţie de tehnică şi armament, iar Muzica Militară a Forţelor Navale a susţinut un impresionant concert dublat de captivantele dansuri ale ansamblurilor artistice din Medgidia, ”Pandelașu” și ”Carasu”.

Nu au lipsit tradiţionalele jocuri şi concursuri marinăreşti, la care s-au implicat tineri de toate vârstele.

Concomitent, Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” au prezentat publicului larg atractive oferte educaționale.

Mulțumim Marinei Militare că a poposit la Medgidia în marșul ei către Constanța cu ocazia Zilei Marinei Române.

Evenimentul de astăzi s-a dovedit  a fi pe placul publicului larg și intenționăm să îl organizăm anual.” a declarat edilul municipiului, Valentin Vrabie.

 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat