Acasa | ACTUALITATE | Gabriel Lucian Bălan returnează echipamentele primite de la CJC. Toate sunt făcute praf

Gabriel Lucian Bălan returnează echipamentele primite de la CJC. Toate sunt făcute praf


image

În data de 26.07.2017, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a înaintat plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Gabriel Lucian Bălan, în calitate de secretar general al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere, faptă prevăzută de art. 238 din Noul Cod Penal.

Concret, lui Gabriel Bălan i s-a pus în vedere să restituie bunurile ce aparțin Consiliului Județean Constanța, dotări pentru salvamari, deoarece contractul de folosinţă a acestora a fost reziliat.

Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România a fost cadorisită cu aceste echipamente de către Nicuşor Constantinescu, prieten bun cu Gabriel Bălan.

Vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz a cerut restituirea dotărilor pentru ca acestea să fie distribuite către primăriile care asigură serviciul de salvamar pe perioada sezonului estival.

Deşi i s-a pus în vedere în repetate rânduri să predea echipamentele, Gabriel Bălan a refuzat pe motiv că nu are timp şi că o să le aducă el, cândva.

Iată că, după aproape trei luni, cei de la CJC au fost chemaţi să ridice bunurile, asta după ce Gabriel Bălan a fost solicitat să dea câteva declaraţii la poliţie.

Discuţia cu oamenii legii l-a convins că e mai bine să restituie echipamentele, după opt ani în care le-a folosit fără niciun deranj.

Partea proastă este că majoritatea ambarcaţiunilor sunt distruse din punct de vedere tehnic, ba chiar, ca prin minune, au rămas fără  ulei şi combustibil, astfel încât să nu mai poată fi folosite.

Comisia CJC vrea acum să vadă starea de funcţionare a echipamentelor însă cei care le-au utilizat spun că e frig şi nu pot trimite scafandrii pe apă.

Astă vară, când s-a cerut restituirea era cald şi frumos.

Contactat telefonic, Gabriel Bălan n-a dorit să comenteze prea mult situaţia: „Ieri am avut o şedinţă de lucru la care au participat ambele părţi. Vom preda echipamentele dar o să dureze puţin pentru că mai sunt şase colaboratori cu care am lucrat şi care au beneficiat de acestea. Am pus la punct toate detaliile şi ele vor fi predate. Oricum, în opt ani de folosinţă, vă daţi seama că majoritatea vor fi casate pentru că nu mai pot fi folosite.”, a declarat acesta.

Cititi si: http://www.atacdeconstanta.com/articole/9346-claudiu-palaz-a-depus-plangere-penala-pe-numele-afaceristului-gabriel-lucian-balan.html

 

 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Inchirieri auto Otopeni on 24/11/2017 23:07:51
avatar
Interesant articol.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat