Acasa | ACTUALITATE | O idee unică în România! ”Poiana lui Ovidiu”, brandul producătorilor din localitatea Ovidiu

O idee unică în România! ”Poiana lui Ovidiu”, brandul producătorilor din localitatea Ovidiu


image

51 de producători din orașul Ovidiu și satele Poiana și Culmea s-au reunit, la inițiativa primarului George Scupra, într-o asociație denumită ”Poiana lui Ovidiu”.

Aici se regăsesc crescători de animale, apicultori, floricultori, legumicultori şi viticultori.

Astfel, produsele acestora vor ajunge pe piețele din România purtând marca ”Poiana lui Ovidiu”.

Obiectivele asociației sunt acelea de a  promova și susţine producătorilor agricoli locali (care își desfășoară activitatea pe raza Orașului Ovidiu și a satelor aferente – Poiana și Culmea) și de a consolida activitea acestui sector agricol; dezvoltarea durabilă a producatorilor agricoli locali în vederea creșterii puterii economice a acestora; prezentarea și promovarea activităţii producătorilor locali, pentru a asigura locuitorilor orașului Ovidiu, în calitate de consumatori, dar și altor persoane, posibilitatea de a cumpăra la un preţ echitabil produse agricole de calitate; efectuarea de demersuri pentru obținerea sprijinului financiar din partea statului, prin subvenții, credite, facilități economice, politici comerciale, programe cu finanțare europeană.

Se pare că nicăieri în România nu există o astfel de entitate gândită de către o administrație locală cu scopul de a dezvolta zona și de a lansa pe piață produse autentice.

Identitatea unui popor rezidă din respectarea valorilor și a tradițiilor naționale și locale. După Revoluție am preluat rapid ceea ce părea interesant din cultura străină. Astfel, am uitat de Dragobete și l-am înlocuit rapid cu Valentine’s Day, iar Halloween-ul a luat locul Drăgaicei. După ce ani de zile am fost ,,grânarul Europei’’, a urmat o perioadă de declin, în care ne-am hrănit cu produse mari, frumoase, dar nesănătoase, iar astăzi conștientizăm și încercăm să regăsim gusturi autohtone. Orașul Ovidiu, prin satele Poiana și Grupul social Nazarcea (astăzi sat Culmea) era recunoscut pentru livezile, viță de vie și produsele legumicole. Pentru a nu ramâne simple amintiri, Primăria orașului Ovidiu în colaborare cu producătorii din aceste sate, au creat Asociatia ,,Poiana lui Ovidiu’’, prin care ne dorim să relansăm agricultura locală și să promovăm fermierii și produsele de calitate.Prin intermediul acestei broșuri ne propunem să facem vizibilă activitatea acestora la nivel local, județean și chiar național, pentru a putea fi cunoscuți de cei ce își doresc să consume produse românești, cu gustul de odinioară.

Doar revenind la ceea ce suntem, la ceea ce este cu adevărat autentic, generațiile viitoare își vor cunoaște trecutul și își vor recăpăta identitatea’’, a declarat George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Tot în acestă perioadă, 12 – 15 octombrie, zilnic între orele 08:00 – 19:00, pe platoul Centrului Cultural din Ovidiu se desfășoară “Târgul Toamnei“, eveniment organizat în parteneriat cu Asociaţia “Ţăranii Dobrogeni.Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat