Acasa | ACTUALITATE | Ca la noi, la nimeni! Un cetățean a dat în judecată Primăria Constanța pentru mizeria din oraș și a câștigat procesul

Ca la noi, la nimeni! Un cetățean a dat în judecată Primăria Constanța pentru mizeria din oraș și a câștigat procesul


image

Constănțeanul Radu Florin a dat în judecată Primăria municipiului Constanța pentru că în cartierul în care locuiește, Km 4-5, există o zonă insalubră, un real pericol pentru sănătatea celor care trec pe acolo, zonă în care nu s-a făcut niciodată vreo iginizare de către autoritățile locale.  

Deși a făcut numeroase cereri către administrația locală, a solicitat să vină reprezentanți la fața locului, a încercat să discute cu primarul Decebal Făgădău sau cu subalternii acestuia, Radu Florin nu s-a putut face auzit, motiv pentru care a apelat la instanță.

Singurul care s-a deplasat în zonă a fost consilierul local independent Andrei Popescu însă nici demersurile acestuia către primărie nu au avut ecou.

Este rușinos că a ajuns Judecătoria să oblige primarul să își facă treaba pentru care l-au ales cetățenii. Am fost de mai multe ori în zonă, am discutat cu cetățenii și am văzut care este situația. L-am invitat și pe domnul Făgădău să vină pe teren, să vadă cum constănțenii își riscă zilnic viața și sunt nevoiți să trăiască într-o mizerie de nedescris... gunoaie, șobolani, chiar șerpi. Lupta de peste 10 ani a domnului Radu Florin este de admirat și ar trebui să inspire mai mulți constănțeni să își ceară drepturile.”, a declarat Andrei Popescu.

Iată soluția magistraților:

”Nume Calitate parte
PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANŢA Pârât
RADU FLORIN Reclamant
PRIMARIA CONSTANTA PRIN PRIMAR Pârât

Şedinţe
09.10.2017
Ora estimata: 12:00
Complet: CA11
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite in parte actiunea astfel cum a fost modificata.

Dispune obligarea paratului Primarul Mun. Constanta sa initieze demersurile necesare in vederea igienizarii zonei/terenului cuprins intre pasarela pietonala pod km 4-5 de-a lungul caii ferat pana la limitele mun. Constanta catre portul Constanta prin propuneri adecvate adresate consiliului local (inclusiv a rigolelor de scrugere) ori sa dispuna masurile necesare impotriva persoanelor care au obligatia salubrizarii daca terenul nu se afla in patrimoniul mun. Constanta.

Dispune obligarea paratului sa supuna spre aprobare consiliului local un proiect privind finalizarea constructiei strazii Prelungirea Nicolae Grindeanu si pentru instalarea unor bariere fonice pentru reducerea zgomotului ambiental provocat de traficul pe calea ferata.

Dispune obligarea paratului sa initieze demersuri catre institutiile sau serviciile specializate pentru a analiza oportunitatea ridicarii restrictiei de a vira la stanga in intersectia strazilor Mangaliei si Pandurului observand si nevoile locuitorilor zonei respective.

Respinge restul solicitarilor ca nefondate. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Recursul se va depune la Tribunalul Constanta sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata azi 09 10 2017 prin punerea solutiei la dispozitie prin mijlocirea grefei instantei”Voteaza articol
4.33

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Rent a car Bucuresti on 30/10/2017 11:50:44
avatar
La noi se poate intampla orice.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat