Acasa | ACTUALITATE | În atenția ITM! Gărzile de la Spitalul Județean de Urgențe Constanța, calvarul medicilor rezidenți

În atenția ITM! Gărzile de la Spitalul Județean de Urgențe Constanța, calvarul medicilor rezidenți


image

În cazul în care avem nevoie de un medic, mergem la spital.

Puțini știu că Spitalul Județean Constanța funcționează după reguli părtinitoare, împotriva tinerilor medici.

Am ajuns în situația în care o tânără specialistă are 14 gărzi într-o lună (aproape toate de noapte), iar specialiștii angajați ai secțiilor medicale fac jumătăți de gărzi, specialist cu specialist, timp de 6 ore, numai ziua. În timpul nopții, apare surpriza - de foarte multe ori niciun specialist pe secție, ci doi rezidenti.

E adevărat că rezidenții trebuie puși în liniile de gardă, dar nu lăsați singuri, pentru că nu au experiență, față în față cu cazuri dificile și patologie complexă.

Acest lucru se întâmplă pentru că specialiștii își continuă activitatea în privat și nu știu cum să "rupă" ușa secției după ora 12.

Acest lucru îl spun pacienții și mai ales aceia care după externare sunt chemați la reevaluare la cabinetele private.
Trebuie să se întâmple o nenorocire ca Inspectoratul de Muncă să ia măsuri?

P.S. Pentru cei care nu înțeleg tabelul, în data de 01.10 DR.ANDREICA DOINA face Linia I de zi urmând ca rezidentul DR.Baloi CODRUTA sa facă 12ore de gardă (noaptea) linia I alături de alți rezidenți.

Rezidenții nu vin odihniți de acasă, cum ar fi normal ci vin numai dupa 3 ore de somn... ei terminând programul de lucru pe la orele 16.

Se muncește 07-16, apoi gardă 19-07, la 07 se intră în programul normal și se mai odihnesc... cam când?

Toate acestea se întâmplă deoarece medicii sunt mult mai interesați de cabinetele particulare unde lucrează cu banul jos. Pentru ei sistemul public de sănătate este egal cu zero.

Iată ce declară un medic, sub protecția anonimatului:

De gardă fac numai rezidenții, toate liniile.

Linia I e obligatoriu să fie un specialist dar nu este. E o muncă infernală care te poate băga în pământ.

Dar ...cum să își piardă distinșii medici nopțile cu toți proștii? Că la urgențe e muncă nu ce se face pe zi....

Informațiile nu se opresc aici. Urmează detalii interesante, în următoarele zile.Voteaza articol
2.52

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (6 postat):

Munteanu ion on 18/10/2017 14:18:56
avatar
Articol perfect adevărat!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Androne on 20/10/2017 21:57:35
avatar
Sincer nu au nicio vina medicii rezidenti ptr tot ce se intampla in spitalul judetean dar sincer sunt vinovati ca accepta garzile fara medici specialisti si nu ii trezesc in toiul noptii cand apar adevaratele probleme medicale ce nu tin de rezidenti ! Caz concret in data de 03 oct 2017 sectia Ginecologie ora 1.05 , pacienta cu apa rupta la ora 22 " rezidentul face un eco , greseste 90 % din ce citeste precum cordonul este in jurul gatului , asista la nasterea pe cale naturala nu stie sa taie cordonul unui copil nu stie sa ajute la eliminarwa placentei taie uterul pacientei
Thumbs Up Thumbs Down
0
Rățușcă on 23/10/2017 23:25:30
avatar
Este strigător la cer ce se intampla īn sistem. Și mai ales de când se plătesc atât de bine gărzile pe care le fac doar pe pontaje nu și faptic, iar rezideților le este teamă să-i trezeazcă din somn pe măriile sale care dorm ca porcii. Iar după ce cá iau o grămadă de bani pe acest somn, li se dau și șpăgi iar oamenii mor pe capete pentru superficialitatea cu care sunt tratați. Sā le fie rușine.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Dr. Gheorghe Plesea on 25/10/2017 22:23:40
avatar
Vorbe de neștiutori ! In gărzi se învață medicina. La prima garda ca rezident îl dublam pe mentorul mei (R.I.P.) și Mi-a spus: "Daca ia foc spitalul trezește-ma" Sera discutam cele întâmplate. Peste câteva luni doar profesorul m-a rugat sa fac gărzi singur.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Dr Power on 27/10/2017 18:27:27
avatar
pentru dl dr. Pleslea, n ati citit articolul, pacat de inteligenta dumneavoastra, va redau:

E adevărat că rezidenții trebuie puși în liniile de gardă, dar nu lăsați singuri, pentru că nu au experiență, față în față cu cazuri dificile și patologie complexă.

intrebare: cum sa stii daca nu te ajuta nimeni? esti lovit in gandire domnule donctor... probabil esti unul dintre specialistii care nu isi pierde noptile pentru 100lei, banii aia ii face din jumate de consultatie, corect?
Thumbs Up Thumbs Down
0
Deacu florentina on 02/11/2017 15:32:16
avatar
De ce ne miram???!!!! Doar atat???? Ramanem ,, mirati,, si atat! Dragi romani, pestele.dea cap se impute! Cine conduce tara????? Asa ,, oameni de stat,, asa profesionisti! Si in bucuresti este la fel ! Alungati raul din ,, fruntea tarii,, ca sa putem fi in normalitate!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat