Acasa | ACTUALITATE | Cernavodă: Ce spune Mariana Mircea și ce spun procurorii DNA

Cernavodă: Ce spune Mariana Mircea și ce spun procurorii DNA


image

În data de 4.10.2017, fostul primar al orașului Cernavodă, Mariana Mircea a înaintat primăriei o informare cu privire la ancheta procurorilor DNA și a prejudiciului care i se impută:

Prin prezenta vă aduc la cunoștință că în dosarul mai sus menționat sunt acuzată de abuz în serviciu referitor la derularea unor contracte prin care s-au excutat lucrări în perioada decembrie 2010-martie 2012 având ca beneficiar orașul Cernavodă.

Aceste contracte au fost finalizate și recepționate , acestea regăsindu-se în patrimoniul actual al orașului Cernavodă.

Conform Ordonanței DNA din data de 15.09.2017 mi se impută ca prejudiciu valoarea integrală a acestor contracte ca și cum lucrările respective nu ar exista în patrimoniul orașului.

Vă rog să îmi comunicați dacă lucrările menționate mai sus există în acest moment, în mod real.

În cazul în care veți hotărî să vă constituiți parte civilă vă rog să analizați și să precizați , având în vedere că aceste lucrări nu sunt fictive ci există efectiv în patrimoniul UAT, care este eventualul prejudiciu găsit în urma analizei documentelor pe care primăria le are la dispoziție.

Dacă considerați că nu puteți evalua aceste date vă rog să aveți în vedere efectuarea unei expertize care să vă lămurească cu privire la existența presupusului prejudiciu.

Vă stau la dispoziție cu orice informație care v-ar putea ajuta în demersul dumneavoastră. Mariana Mircea 04.10.2017”

Pe de altă parte, procurorii DNA spun că Mariana Mircea a încheiat o serie de contracte de prestări servicii cu șase societăți comerciale, fără a respecta condițiile legii.

Concret, s-au încheiat mai multe contracte cu o singură firmă, cu sume mai mici decât 15.000 de euro, pentru a se face achiziție directă, evitându-se astfel licitația publică unde ar fi putut să participe și alte societăți.

Procedura legală de achiziție a fost ”fentată” în mai multe rânduri.

De exemplu, pentru realizarea proiectului ”iluminatul public pe strada Dacia”, s-a alocat suma de 45.000 de euro.

În cazul acesta era necesar să se respecte procedura de achiziție publică prin licitație.

Pentru a se evita licitația, contractul a fost rupt în trei contracte a câte 15.000 de euro fiecare, atribuite direct, unei singure firme.     

Mai mult, procurorii susțin că Mariana Mircea a aprobat recepționarea lucrărilor și a dispus plata acestora deși nu respectau nici proiectele, nici cantitățile stipulate în caietul de sarcini iar din punct de vedere calitativ s-au dovedit a fi absolut improprii.

După terminarea lucrărilor au fost cheltuite alte sume pentru remedierea deficiențelor.

Prejdiciul pe care DNA i-l impută fostului primar, Mariana Mircea, depășește 1 milion de lei.

Reamintim că alături de aceasta, în dosar mai sunt cercetate încă nouă persoane angajate în cadrul primăriei Cernavodă precum și administratorii firmelor care au efectuat lucrările.  

Procurorii au emis o adresă către Unitatea Administrativ Teritorială Cernavodă prin care cer să se comunice dacă înțelegă să se constituie parte civilă în acest dosar.

Urmează să aflăm ce va decide primarul Liviu Negoiță.


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat