Acasa | ACTUALITATE | În Constanţa, doar 61 de persoane sunt în asistenţă privind consumul de droguri. Iată ce măsuri se vor lua

În Constanţa, doar 61 de persoane sunt în asistenţă privind consumul de droguri. Iată ce măsuri se vor lua


image

Prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a participat astãzi la ședința grupului de lucru antidrog prilejuitã de apariția tot mai frecventã în spațiul public a mai multor imagini cu persoane tinere care se presupune cã ar fi consumatoare de droguri.

Cu acest prilej, s-a realizat informarea tuturor membrilor Grupului de lucru cu privire la situația operativã actualã și au fost stabilite câteva direcții de acțiune.

Reprezentantul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța a prezentat un material cu privire la problematica drogurilor în județul Constanța.

În prezent, la nivelul Centrului se aflã în asistențã integratã (medicalã, psihologicã și socialã) un numãr de 61 de beneficiari, principalele substanțe de consum fiind canabisul, etnobotanicele și ecstasy.

Astfel, s-a dispus intensificarea activitãților de informare cu privire la riscurile consumului de droguri, atragerea persoanelor supuse la risc sau consumatoare de droguri cãtre serviciile de asistențã integratã și informarea de urgențã a Grupului de lucru de cãtre UPU și Secția de Psihiatrie Palazu Mare cu privire la prezența unor noi substanțe psihoactive periculoase la persoanele consumatoare care ajung în cele douã secții.

În același timp, se vor intensifica eforturile de identificare și destructurare a rețelelor de trafic de droguri.

 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat