Acasa | ACTUALITATE | „De acum ne vom putea trata bolnavii acasă” - Echipamente noi pentru secția de radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„De acum ne vom putea trata bolnavii acasă” - Echipamente noi pentru secția de radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.


image

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a participat, astăzi, la semnarea contractului de furnizare de echipamente de radioterapie între Ministerul Sănătății și asocierea formată de ELEKTA LIMITED UK si S.C. MEDLIMPEX 95 SRL.

Contractul prevede furnizarea catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” de echipamente pentru radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, computer tomograf simulator, precum si alte dotari specifice.

Laboratorul de radioterapie al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta a fost inclus pentru dotare in proiectul „Reforma sectorului sanitar – Imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar” finantat prin acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

„De acum ne vom putea trata bolnavii acasa, in judetul Constanta! Incep sa se vada si primele rezultate in domeniul sanitar, dar si o conturare a eforturilor pe care le-am depus inca de la preluarea mandatului in fata autoritatilor nationale pentru ca Spitalul Judetean Constanta sa devina o prioritate nationala. Ajutorul primit, si aici ma refer la echipamentele de care o sa beneficieze Spitalul Judetean Constanta, reprezinta un suport real, un sprijin ce ne ajuta sa prelungim viata constantenilor” a precizat Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Sectia de radioterapie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta a fost inchisa in luna aprilie 2016 din cauza echipamentelor depasite.Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat