Acasa | ACTUALITATE | Moment deosebit: eroii din Primul Război Mondial au fost comemorați solemn la Medgidia

Moment deosebit: eroii din Primul Război Mondial au fost comemorați solemn la Medgidia


image

Sâmbată, 11 Noiembrie 2017, cu prilejul Zilei Armistițiului, la Monumentul Eroilor Sârbi din Medgidia s-a desfășurat un ceremonial militar şi religios dedicat militarilor sârbi care şi-au jertfit viaţa în Primul Razboi Mondial , în luptele pentru pentru apărarea Dobrogei.

La eveniment au participat Ambasadorul Republicii Serbia în România, domnul Branko Brankovic, Ambasadorul Marii Britanii în România, domnul Paul Brummell și prefectul județului Constanța, Ioan Albu.

Ceremonialul a fost organizat de Primăria orașului Medgidia cu o deosebita susținere și implicare a Primarului Valentin Vrabie și Garnizoana Militară Medgidia .

Am organizat acest deosebit eveniment în onoarea grupului infirmierelor voluntare scoțiene, membre ale organizației „Spitalele Femeilor Scoțiene”, personal medical însoțitor al armatelor ruso - române - sârbe, care s-a aflat în misiune pe frontul din Dobrogea, în Primul Război Mondial. Conducătoarea acestei expediţii în România a fost Dr. Elsie Inglis, personalitate recunoscută pentru talentul medical şi implicarea în mişcarea pentru dreptul de vot al femeilor, un real exemplul de filantropie, devoţiune şi curaj. Cu această ocazie a fost dezvelită placa comemorativă ridicată în semn de prețuire și recunoștință pentru Dr. Elsie Inglis cât și pentru personalul medical voluntar, în amintirea infirmierelor și cadrelor medicale scoțiene.

Mulțumesc și pe această cale tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestui eveniment atât de important, prin care am putut aduce un omagiu eroilor români, sârbi, ruși, cehi și scoțieni care au luptat pentru apărarea Dobrogei!”, a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Manifestarea a cuprins un ceremonial religios, depuneri de coroane de flori de către autoritățile române și străine precum și  defilarea membrilor asociațiilor de reconstituire militară „Tradiția Militară”, „Tomis” Constanța și „Astra Dobrogeană”.

În cadrul aceluiași eveniment, la Casa de Cultură I.N. Roman din Medgidia au avut loc și expoziția de fotografie cu tema Misiunea “Spitalele Femeilor Scoțiene în România în Primul Război Mondial”, prezentarea de carte a domnului Costel Coroban, autorul lucrării “Potârnichile Gri – Spitalele Femeilor Scoțiene în România în 1916-1917” și lansarea oficială a filmului documentar “Dobrogea Multiculturală” realizat de Uniunea Jurnaliștilor din Mass-Media Minorităților Etnice. Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Rent a car Bucuresti on 17/11/2017 09:02:29
avatar
Eroi pe care nu ii vom uita niciodata.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat