Acasa | ACTUALITATE | Parada de 1 decembrie, cea mai frumoasă defilare organizată la Constanţa în ultimii 28 de ani

Parada de 1 decembrie, cea mai frumoasă defilare organizată la Constanţa în ultimii 28 de ani


image

Peste 10.000 de constănţeni au participat, de 1 decembrie, la parada organizată pe bulevardul Tomis de către Instituţia Prefectului în colaborae cu Primăria Constanţa, Consiliul Județean Constanța și Comandamentul Flotei.

Este pentru prima dată, după 1989, când în municipiul Constanţa se organizează o paradă de asemenea amploare.

Defilarea trupelor pedestre și a mijloacelor de tehnică militară a fost una spectaculoasă iar cei aflaţi pe margine au aruncat cu flori spre soldaţi şi tancuri.

La eveniment au participat prefectul judeţului Constanţa, Ioan Albu, vicepreşedintele CJC Claudiu Iorga Palaz, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, precum şi alţi oficiali civili şi militari.

“Este primul an, de la Revoluţie, în care am avut o defilare atât de frumoasă şi mi-aş dori ca acest sentiment de unitate să fie cel care ne va guverna în fiecare zi din anul următor. La 100 de ani de la Marea Unire cred că trebuie să înfăptium cu adevărat unirea României. Trebuie să fim mai buni, mai toleranţi, să luăm ce are fiecare mai bun şi să ne aducem contribuţia, în semn de respect faţă de moştenirea pe care ne-au lăsat-o înaintaşii noştri, gândindu-ne la mulţimea de copii pe care am văzut-o astăzi, la această paradă extraordinară. La mulţi ani, Constanţa!, La mulţi ani, constănţeni, dobrogeni şi dragi români, oriunde v-aţi afla! Noi, la Constanţa, avem şi marinari, avem şi soldaţi care servesc în teatrele de operaţiuni şi mă mândresc cu fiecare dintre ei.”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa.        

 Voteaza articol
1.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Rent a car bucuresti on 03/12/2017 19:38:34
avatar
Foarte frumoasa parada.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat