Acasa | ACTUALITATE | Ziua Naţională a României, sărbătorită la Medgidia. Iată mesajul primarului Valentin Vrabie

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Medgidia. Iată mesajul primarului Valentin Vrabie


image

Vineri, 01 decembrie 2017, începând cu ora 11.00, la Monumentul Eroilor Români din municipiul Medgidia s-au desfăşurat manifestările dedicate „Zilei Naționale a României”. 

Oficialităţile locale au depus coroane de flori după care a urmat un ceremonial religios închinat eroilor neamului românesc precum şi defilarea trupelor Garnizoanei Medgidia și Batalionului 911 Infanterie „Capidava”.

Pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” și Piațeta Decebal s-a desfăşurat un program artistic realizat de Casa de Cultură „Ioan N. Roman”.

De asemenea, a avut loc şi prezentarea de tehnică militară, evocarea momentului istoric în prezența oficialităților publice locale.

La mulţi ani români! La mulți ani România! Ziua de 1 Decembrie, proclamată Ziua Națională a României prin Legea nr.10/1990 și consfințită în Constituția României, este ziua în care toți românii își onorează țara și își cinstesc cu profundă recunoștință generațiile care au luptat pentru libertatea și unitatea neamului românesc. Astăzi este sărbătoarea noastră, este sărbătoarea moşilor şi strămoşilor noştri, este sărbătoarea copiilor şi nepoţilor noştri. 1 Decembrie este ziua în care noi, românii de pretutindeni, celebrăm Marea Unire de la Alba Iulia, moment istoric care a însemnat împlinirea unui vis de veacuri, unui vis care poartă un singur nume: România Mare. În ciuda veacurilor de suferinţe, marilor sacrificii și tranzițiilor dureroase, Dumnezeu a ocrotit acest popor care s-a născut creştin și trebuie să fim cu toții conștienți că actul istoric desăvârșit la 1 Decembrie 1918 ne obligă și în prezent să privim cu mare responsabilitate moștenirea politică și ideologică pe care am dobândit-o de la întemeietorii României Mari. Ziua Națională a României, prilej de profundă trăire, de unitate, solidaritate și mândrie națională ne amintește tuturor românilor, din generație în generație, că suntem cu toții responsabili de viitorul societății românești, de viitorul urmașilor noștri.”, a transmis primarul municpiului Medgidia, Valentin Vrabie. 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Inchirieri auto on 01/12/2017 20:35:36
avatar
Peste tot in Romania a fost sarbatorita ziua nationala.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat