Acasa | ACTUALITATE | Şase marinari români, reţinuţi în SUA într-un caz de poluare. Firma Capital refuză să dea detalii

Şase marinari români, reţinuţi în SUA într-un caz de poluare. Firma Capital refuză să dea detalii


image

Şase navigatori constănţeni sunt reţinuţi, de aproapre 6 luni, în Statele Unite ale Americii. Aceştia se aflau la bordul navei M/T Amoureux, pavilion Liberia, care aparţinei firmei Capital Ship Management din Pireu, Grecia.

Autorităţile americane au efectuat un control al navei, după ce un mecanic filipinez, aflat la bord, a raportat o poluare marina către Garda de Coastă a SUA.

Astfel, în data de 24 mai, 10 membri ai echipajului, şase români şi patru filipinezi, au fost reţinuţi în portul Long Beach.

Românii sunt: comandantul navei, şeful mecanic, un fitter, un ofiţer electric, un ofiţer mecanic 1 şi un ofiţer mecanic 3.

Aceştia au contract cu firma Capital Ship Management, filiala Constanţa, firmă care le-a asigurat avocaţi şi cazare pe parcursul anchetei.

În timp, însă, cei de la Capital au renunţat la o parte din avocaţi iar situaţia românilor a devenit incertă.

Deşi o parte din cei şase navigatori au fost înştiinţaţi de către autorităţile americane că nu mai sunt implicaţi în anchetă, aceştia nu reuşesc să intre în posesia paşapoartelor deoarece Capital Ship Management a cerut ca ei să rămână, în continuare, pe teritoriul SUA.

Avocaţii companiei consideră că cei trei trebuie să depună mărturie, astfel încât compania să scape de amenda pentru poluare, amendă ce se ridică la câteva milioane de dolari.

Cei şase români s-au îmbarcat pe nava Amoreaux în data de 6 decembrie 2016 şi urmau să revină în ţară la sfârşitul lunii mai a acestui an. Familiile sunt în pragul disperării, mai ales că reprezentanţii din România ai firmei Capital nu doresc să coopereze sau să ofere informaţii legate de această situaţie.

Contactaţi telefonic, angajaţii firmei de shipping ne-au declarat că cel care se ocupă de acest caz nu este în ţară şi că vor transmite un punct de vedere în cursul săptămânii viitoare. 

UPDATE

Răspunsul firmei Capital:

Confirmam primirea solicitarii si va rugam sa va adresati toate intrebarile dvs. avocatului US al armatorului, George M. Chalos.

 Voteaza articol
3.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Rent a car Bucuresti on 10/12/2017 14:17:08
avatar
In acest caz ar trebuii sa intervina autoritatile.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat