Acasa | ACTUALITATE | Claudiu Palaz: “Sediul firmei de catering care asigură hrana bolanvilor din spitale va fi demolat”

Claudiu Palaz: “Sediul firmei de catering care asigură hrana bolanvilor din spitale va fi demolat”


image

Astăzi, 14 decembrie, Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a atins mai multe subiecte.

Una din discuţii s-a referit la firma Arimex Comexim 2000, societate care asigură hrana bolnavilor din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi care a fost implicată în mai multe scandaluri.

Este un contract care l-a avantajat foarte mult pe cel care livrează mâncare pentru bolnavii internaţi. Locul în care această firmă îşi desfăşoară activitatea va fi demolat de către CJC, fiind vorba de o clădire din incinta Policlinicii 2. Chiar în cursul zilei de astăzi a fost trimisă o notificare prin care le punem în vedere să se mute. Spaţiul în care funcţionează această firmă este oferit de Consiliul Judeţean, iar acum va fi demolat. Cu această ocazie, le cer public, să doteze noua bucătărie ca să se evite evenimente neplăcute, cum ar fi închiderea de către OPC sau mâncare cu viermi pentru bolnavii din spital. Nu e normal acest lucru. Astăzi am trimis notificări: una către domnul Grasa şi una către agentul economic prin care îi cerem să se mute. Are la dispoziţie o lună de zile.”, a declarat Claudiu Palaz.

Un alt subiect abordat a fost cel legat de panotajul stradal din municipiul Constanţa, sector de care se ocupă, exclusiv SC Seaview Media, firmă controlată de controversatul afacerist Ionuţ Barbu, apropiat al lui Radu Mazăre care i-a şi făcut cadou contractul cu primăria. Claudiu Palaz a anunţat că în 2018 expiră acest contract şi speră să nu fie refăcut, sub nicio formă.

Acest serviciu trebuie să rămână direct la primărie, care să aibă un control clar asupra tuturor panourilor din oraş. În acest moment nu există o evidenţă, amplasarea fiind făcută de Seaview Media, pe prietenii sau relaţii. Băieţii îţi pun panouri  chiar şi în mijlocul intersecţiilor, în funcţie de relaţia pe care o ai cu patronul firmei. Această firmă va trebui să-şi regândească planul de afaceri, să îşi facă alte socoteli pentru că din 2018 nu va mai intermendia panotajul stradal în Constanţa.”, a mai spus Palaz.

În ceea ce priveşte problema taxelor şi impozitelor locale, consilierii PMP aduc o serie de modificări, însă în principiu sunt de acord cu mărirea lor, cu unele amendamente care au şi fost depuse la primărie în vederea dezbaterii.

Să nu uităm faptul că la această dată există două dosare penale, în diferite stadii, primul privind supraevaluarea tarifelor din contractul de salubrizare încheiat între primărie și societatea Polaris M Holding, iar cel de-al doilea, evaziunea fiscală savârșită de reprezentanții societății, tocmai pentru a nu plăti impozitul aferent veniturilor mari înregistrate din acest contract, în condițiile în care cheltuielile reale aferente salubrizării erau mult mai mici.

Din aceste motive considerăm că pentru îmbunătățirea serviciilor de salubrizare este necesară o verificare mai bună a activității prestatorului de către funcționarii primăriei, nicidecum o majorare a unor tarife deja supraevaluate.”, a declarat Claudiu Palaz. 

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

masini de inchiriat Bucuresti on 16/12/2017 20:46:43
avatar
Nu ne mai mira nimic in aceasta tara.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat