Acasa | ACTUALITATE | Alin Burcea - Paralela 45: Măsurile fiscale sunt ca o avalanșă pentru mediul de afaceri. Ne bulversează și ne afectează

Alin Burcea - Paralela 45: Măsurile fiscale sunt ca o avalanșă pentru mediul de afaceri. Ne bulversează și ne afectează


image

Măsurile fiscal luate în acest an, multe dintre ele fără consultarea mediului de afaceri, sunt factori de presiune și frustrare pentru mediul de afaceri.

Ultima propunere legislativă, referitoare la pedeapsa cu închisoarea de la un an la 6 ani pentru nereţinerea, neîncasarea, re-ţinerea şi neplata impozitelor și contribuțiilor în cel mult 30 de zile de la scadență este încă o dovadă de lipsă de respect față de cei care creează locuri de muncă și contribuie la creșterea economică, susținând bugetul de stat cu milioane de euro anual.  

Suntem considerați infractori. În loc să apară măsuri pentru stimularea mediului de afaceri, permanent se pune o presiune pe business-uri. E anormal să propui închisoare pentru patronul care a întârziat plata a câțiva lei, actul normativ nu prevede aplicarea pedepselor proporțional cu gravitatea infracțiunii, nu e deloc flexibil. Statul ori nu știe, ori se preface că nu știe cum funcționează o afacere. Noile măsuri fiscal sunt ca o avalanșă pentru mediul de afaceri, ne bulversează și ne afectează”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Așteptările antreprenorilor de la autorități sunt cu totul altele. E nevoie de măsuri pentru stimularea creșterii afacerilor, reducerea poverii fiscale cu salariile, rezolvarea crizei de personal. În turism și industria hotelieră lipsa personalui calificat a devenit acută.

Industria hotelieră are nevoie de bucătari, ospătari, recepționeri, nu mai avem școli de meserii și nu înființăm unele. Angajații școliți la locul de muncă sunt greu de păstrat când în străinătate câștigă mult mai bine. În agențiile de turism, ca să ne păstrăm angajații, derulăm programe pentru fidelizarea lor, cu costuri importante an de an”, precizează CEO Paralela 45.

Compania cu o vechime de 27 de ani în piață și un număr de 160 de angajați organizează periodic traininguri pentru instruirea agenților de turism și a personalului din back office. Recent a inițiat o schemă de fidelizare, Fidelity Star, prin care angajații sunt recompensați înfuncție de vechime. Aproape jumătate dintre angajații turoperatorului au o vechime între 5 și 20 de ani.

Dacă vrei să îți crești business-ul trebuie să ai angajați mulțumiți și longevivi în companie, iar asta se face numai prin atenție și investiție constant în calificarea lor, prin cursuri și infotripuri și prin crearea unei culture organizaționale și a unui mediu de lucru în care să le facă plăcere să trăiască, să muncească, nu doar să-și bifeze task-urile. Noi spunem că Paralela 45 este o mare familie, o adevarată școală de turism, unde satisfacțiile personale și profesionale ale angajatilor vin din gradul de satisfacție și aprecierile pe care le primim de la turiștiși de la partenerii revânzători”, declară Alin Burcea, care selectează personal angajații companiei urmărind ca principale criteria seriozitatea și spiritual de echipă.

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat