Acasa | ACTUALITATE | ”Greu de arestat”- Sergiu Enache rămâne lider pe piața neagră a artificiilor din Constanța

”Greu de arestat”- Sergiu Enache rămâne lider pe piața neagră a artificiilor din Constanța


image 24 decembrie - Mașina în care s-au găsit materialele pirotehnice

În urmă cu mai bine de două luni, pe 17 septembrie, scriam despre un depozit clandestin de materiale pirotehnice (artificii) din Agigea, în pericol să explodeze din cauza unui incendiu.

Proprietarul, Sergiu Enache, finul lui Nicolae Barbu, ofiţer specialist în cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Constanţa, a fost reținut de polițiști pentru câteva ore, după care a fost eliberat.

Reprezentanții IPJ ne-au declarat atunci că s-a deschis o anchetă și nu pot furniza alte informații.

Acum două zile, polițiștii constănțeni au anunțat că au confiscat 3,7 tone de material pirotehnic, în localitatea Eforie, în baza Planului de Acțiune FOC DE ARTIFICII 2017.

Potrivit mai multor surse, marfa îi aparține aceluiași Sergiu Enache, amănunt pe care polițiștii au omis să-l facă public.

Iată că, la doar câteva zile, pe 24 decembrie, oamenii legii l-au prins, din nou, pe Enache cu aproape o tonă de material pirotehnic, l-au reținut câteva ore, după care a fost eliberat, fiind deschisă…o nouă anchetă.

Sergiu Enache nu deține nicio autorizație, nu are carnet de pirotehnist și, totuși, manipulează și comercializează fără frică tone de articole pirotehnice de clasa 1,2,3 și 4. Conform legii 126, art 37, fapta lui se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Dar cum legea nu e pentru toți, Enache e liber și vinde nestingherit petarde și artificii, pe piața neagră a Constanței.  Voteaza articol
4.67

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Inchirieri auto on 27/12/2017 15:54:21
avatar
Probabil ca nu se vrea arestarea lui.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat