Acasa | ACTUALITATE | Plângere la ITM. Sergiu Babinciuc, de la GMS, a uitat să dea salariile angajaților

Plângere la ITM. Sergiu Babinciuc, de la GMS, a uitat să dea salariile angajaților


image Sergiu Babinciuc

În data de 29 ianuarie 2018 la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a fost depusă o plângere împotriva SC GMS Călători SA, prin care un fost angajat sesizează faptul că firma nu i-a plătit salariul, conform contractului de muncă.  

Semnatarul documentului, un dispecer care a și demisionat în urmă cu câteva zile, spune că reprezentanții companiei nu i-au mai dat salariul de mai bine de trei luni.

Retribuția lunară se ridica la 1300 de lei plus ore suplimentare, bani pe care omul i-a încasat corect până în luna august a anului trecut, când la nivelul GMS au avut loc schimbări iar director a devenit Andi Sergiu Babinciuc.

Acesta este fiul celebrului Cameliu Babinciuc, unul din cei mai influenți oameni de afaceri din perioada Mazăre, iar în 2016 a fost arestat pentru evaziune fiscală, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

După ce a scăpat din arest, a fost numit director la firma tatălui său.

Sergiu Babinciuc a început să schimbe regulile, astfel că angajații GMS au resimțit din plin ”mâna de fier” a noului șef.

Potrivit declarațiilor fostului angajat, în calitatea sa de dispecer de traseu, pe linia 23 Constanța-Năvodari, avea ca atribuții coordonarea șoferilor pentru respectarea graficului, verificarea numărului de călători, programarea turelor, stabilirea unui număr minim de încasări zilnice, realizarea foilor de parcurs, reprezentarea firmei în relația cu Poliția Locală Năvodari, ISCTR, etc.

Toate aceste activități se derulau într-o gheretă amplasată lângă LIDL Năvodari în care nu exista căldură, apă sau curent electric.

În iarna aceasta, angajații au lucrat mai mult din mașinile personale, pentru că la temperaturi de -11 grade C în gheretă era imposibil de stat.  

Se muncea o zi cu o zi, de la 04.40 la 22.30.  Orele suplimentare erau calculate separat. Teoretic, pentru că practic nu prea erau bani pentru plata lor. Din octombrie 2017 nu au mai fost bani nici pentru salariul fix.

În încercarea de a-și lua banii, omul a fost plimbat de la un șef la altul, amânat și mințit.

Până la urmă a demisionat și a decis să-și recupereze salariile restante pe căi legale.

Situația financiară a SC GMS Călători SA nu este, nici pe departe, una proastă. Firma încasează zilnic bani frumoși, doar că noul șef, Andi Sergiu Babinciuc, are o viziune destul de neferictă asupra relației cu angajații, pe care nu prea dă doi bani.

Facem precizarea că nu este vorba de un singur angajat care nu și-a primit salariul, în această situație aflându-se mai multe persoane din cadrul GMS, însă, din păcate, multora le este teamă să facă vreun demers legal și încă mai speră să-și recupereze banii munciți.

De altfel, GMS este una din cele mai controversate firme din Constanța, scandalurile legate de transportul călătorilor fiind de notorietate. Mai mult, abonamentele sunt eliberate pe o altă firmă, bilete de călătorie nu se dau niciodată, concediile medicale nu sunt plătite iar ștatele de plată nu se semnează de către personal.   

Am încercat să luam legătura cu reprezentanții firmei însă nu au putut fi contactați.


Tag-uri:  

Voteaza articol
3.50

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (4 postat):

B.I. on 30/01/2018 14:05:22
avatar
Ar trebui verificati soferii. Lucreaza cite 15-16 ore pe zi. Unde e ITM? Unde e siguranta noastra?
Thumbs Up Thumbs Down
0
Inchirieri auto Otopeni on 30/01/2018 16:19:45
avatar
Astfel de patroni nu au ce cauta sa conduca.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Alina on 30/01/2018 16:53:17
avatar
Asa mare e caracatita? Nimeni nu le vine de hac? Isi fac palate si au masini scumpe pe seama celor care le muncesc? Unde e DNA? Sa vina sa ii ia!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Vasile on 03/02/2018 23:31:35
avatar
Asa si-a cumparat BMW si "zmeu". Nu mai fura tinere! Plateste-ți angajați!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat