Acasa | ACTUALITATE | Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa a început distribuirea deciziilor de impunere

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa a început distribuirea deciziilor de impunere


image

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa informează cetățenii că a început distribuirea deciziilor de impunere ce conțin cuantumul impozitelor şi taxelor locale datorate în anul 2018 de către persoanele juridice, iar începând de săptămâna următoare vor fi distribuite și cele pentru persoanele fizice. 

Astfel, anul acesta au fost tipărite aproximativ 170.000 decizii, din care 95% pentru persoanele fizice şi 5% pentru persoanele juridice.

Din numărul total, 85% sunt pentru cei care au de achitat doar obligaţiile fiscale pentru anul 2018, iar 15% sunt pentru cei care au de achitat şi debitele restante cu accesoriile aferente.

 Deciziile de impunere sunt emise în baza informațiilor din declarațiile fiscale depuse de contribuabil, reprezentând și înștiințări de plată, în conformitate cu prevederile art. 95 alin. (6)  din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

 Documentele menționate se comunică cetățenilor la domiciliul fiscal prin poștă cu confirmare de primire.

În cazul în care acest lucru nu este posibil, comunicarea se realizează prin publicitate, afișând un anunț la sediul SPIT și pe pagina instituției  www.spit-ct.ro.

Anunțul se menține afișat cel puțin 60 de zile de la data publicării și se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afișării, potrivit art. 47 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat