Acasa | ACTUALITATE | Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor: ”Avem disponibile 50 de posturi de psihologi și 400 de posturi de medici”

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor: ”Avem disponibile 50 de posturi de psihologi și 400 de posturi de medici”


image

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, efectuează zilele acestea o vizită de lucru în garnizoanele Constanța și Mangalia.

Programul ministrului Fifor include și discuții cu studenții și cadrele didactice de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum şi întâlniri de lucru cu membrii şi comandanţii echipajelor navelor militare britanice și turcești, staționate în aceste zile în portul Constanța.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la bordul fregatei Regele Ferdinand, Mihai Fifor a făcut o serie de declarații cu privire la situația Forțelor Navale Române.

Vreau ca anul 2018, anul centenar, să fie dedicat Marinei Române, și mă refer la Forțele Navale Române, pe programe de înzestrare, încadrare, pe tot ce ține sprijinul pentru marina militară română. Desigur, dacă anul trecut am avut un an de așezare pe 2% din PIB și am demarat parte din programele majore de înzestrare, anul acesta suntem pregătiți déjà, pe parte legislativă, să demarăm programul prvind cele patru coverte multifuncționale. Miercuri, în ședința de Guvern, împingem proiectul de hotărâre pentru cele patru corvete ca să putem demara programul de dialog competitiv astfel încât acest contract să poată fi semnat până la sfârșitul anului și cele patru corvete să intre în linie dreaptă. Vă reamintesc condiția esențială pentru ca acest dialog competitiv să fie câștigat – este ca aceste corvete să fie produse într-un șantier naval românesc. Este o condiție peste care nu am vrut să trecem. Se intenționează modernizarea celor două fregate, Regele Ferdinand și Regina Maria, astfel încât aceste două nave să poată fi aduse la zi, din punct de vedere al capacității de operare. În urma discuțiilor cu domnul general Nicoale Ciucă și cu domnul viceamiral Alexandru Mârșu, și am înțeles că este esențial ca anul acesta să demarăm programul privind bateriile de coastă. Eu am să revin și am să spun că faptul că contextul la Marea Neagră este unul suficient de complicat, după anexarea Crimeei de către Federația Rusă, de aceea dorim ca armata română și România să joace un rol esențial, în această regiune.”, a declarat Mihai Fifor.

În ceea ce privește faptul că aș fi afirmat că Forțele Navale Române se vor dota cu un submarin. Desigur, foarte multă lume s-a întrebat „ce să faci cu un sumbarin?”. Eu cred că am fost greșit înțeles. Este vorba de trei submarine pe care Forțele Navale Române intenționează să doteze pe termen mediu și lung. Este un alt program major de înzestrare pe care noi dorim să îl prezentăm în CSAT și în Parlamentul României pentru a obține aprobările necesare. Este un proiect perfect realizabil și putem face lucrul acesta într-un șantier naval românesc așa cum putem construi și orice alt tip de navă. Ideea este că suntem în faza în care stabilim parametri tehnici pentru acest proiect”, a sublinat Ministrul Apărării Naționale.

Un obiectiv important este și baza de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar Mihai Fifor a făcut următoarele precizări: ”Am avut o discuție cu partenerii americani iar noi ne-am asumat obligația de a sprijini operațiunea de extindere a bazei militare de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Noi am solicitat o prezență permanentă, pe model polonez, a militarilor americani la baza de la Mihail Kogălniceanu.

În ceea ce privește personalul militar, Mihai Fifor a subliniat faptul că angajații sunt o prioritate pentru ministerul pe care îl conduce iar în acest moment există un deficit de cadre militare.

Avem pregătit un memorandum prin care dorim să propunem guvernului spre aprobare încadrea din sursă externă a mai multor categorii de militari în Armata Română. Avem disponibile 50 de posturi de psihologi și aproape 400 de posturi de medici.” , a anuțat Mihai Fifor.

Sâmbătă, 3 februarie, ministrul apărării naționale va fi present la Centrul 39 Scafandri din Constanţa, după care se va deplasa în Mangalia, unde, în portul militar, va vizita Divizioanele 150 Nave Purtătoare de Rachete și 50 Corvete.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Rent a car Bucuresti on 07/02/2018 12:27:43
avatar
La ce salarii se ofera este greu sa se ocupe posturile.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat