Acasa | ACTUALITATE | De anul acesta, Constanța riscă să rămână fără evenimente culturale. Festivalurile ar putea dispărea din peisajul orașului

De anul acesta, Constanța riscă să rămână fără evenimente culturale. Festivalurile ar putea dispărea din peisajul orașului


image

În 2018 Primăria Municipiului Constanța a supus modificării întregul proces de accesare a finanțărilor nerambursabile pentru ONG-uri.

Noul regulament face aproape inaccesibilă participarea ONG-urilor care nu au importante sume de bani și care trebuie să blocheze zeci de mii de euro de la inițiarea procesului de selecție și până la finalizarea proiectului.

În această perioadă este în dezbatere noul Regulament de Finanțare Nerambursabilă, ce a suferit modificări majore în capitole importante, precum eligibilitate, garanții financiare sau procedeu birocratic de decontare.

Această dezbatere se adresează ONG-urilor și grupurilor sau asociațiilor profesionale care doresc să depună proiecte în anul 2018 pentru finanțare nerambursabilă din bugetul alocat de către Primăria Municipiului Constanța și care doresc să analizeze criteriile modificate în noul regulament din 2018.

Dezbaterea este organizată și susținută de către producători de evenimente și ONG-uri active în sectorul cultural și are ca scop crearea amendamentelor ce vor fi depuse la Primăria Municipiului Constanța pentru completarea sau rectificarea documentului aflat în dezbatere publică, Regulamentul de Finanțări Nerambursabile din bugetul Primăriei Municipiului Constanța în anul 2018.Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Andrei Nedelcu on 04/02/2018 11:31:42
avatar
Greșit. Primaria dorește sa scoată modelul "suveica" brevetat cu succes de "marii" organizatori de evenimente de la Primarie și CJC, prin care, banii folosiți din prima sau a doua transa erau folosiți ca si aport de capital, deci tot cu banul public își făceau aportul de capital. Pe lângă asta foarte mulți din cei care au ajutat la realizarea evenimentelor rămân neplătiți ptr ca rămân sa primească bani in transele a 3-a și a 4-a. Asa ca, vrăjeala asta cu Primaria face accesul la bani aproape imposibil nu este decât urletul acestor asociații care nu mai pot trage bani fără sa mai aducă aport.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat