Acasa | ACTUALITATE | Operațiuni în forță ale polițiștilor locali. S-a acționat în tot municipiul Constanța

Operațiuni în forță ale polițiștilor locali. S-a acționat în tot municipiul Constanța


image

În perioada 01.02.2018-08.02.2018, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, în colaborare cu lucrători din cadrul Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța au acționat pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate pe mijloacele de transport public de persoane.

Astfel, polițiștii locali au aplicat un număr de 1077 sancțiuni contravenționale în valoare de 105.050 lei, persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil ori celor care produceau disconfort.

Se recomandă  persoanelor care se deplasează cu mijloacele de transport în comun să respecte dispozițiile polițiștilor locali, să se legitimeze sau să furnizeze date corecte, care să ducă la identificarea persoanei pentru a nu se ajunge la situații similare ca cea din data de 08.02.2018, când o persoană de sex feminin a fost condusă la sediul Poliției Locale în vederea stabilirii identitătii.

De asemenea, persoanei în cauză i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale una în cuantum de 100 de lei pentru lipsa titlului de călătorie valabil , iar cea de a doua în valoare de 300 lei pentru refuz de legitimare și furnizare de date eronate în mod repetat cu privire la identitatea sa.

În data de 09.08.2018 politistii locali cu atributii in domeniu circulatiei pe drumurile publice si in domeniul mentinerii ordinii si linistii publice din cadrul Directiei Generale Politia Locala au desfasurat activitati de prevenire si control  care au avut ca scop depistarea si sanctionarea conducatorilor de vehicule cu tractiune animala, care nu respecta prevederile legale prinvind accesul si deplasarea acestora pe raza municipiului Constanta.

Pana la ora 11 au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale si ridicate 4 atelaje in vederea imobilizarii acestora intr-un spatiu special amenajat al administratiei publice locale.Activitatea pe linia rutiera  face parte dintr o campanie care se va derula în mod prioritar si zilnic.

Politistii locali actioneaza atat din oficiu cat si la solicitarile cetatenilor pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale de apelare la mila publicului ori vagabondaj.

Astfel, in data de 08.01.2018, in jurul orei 13.00, lucratorii au depistat un grup de minori lipsiti de ocrotirea parinteasca  care savarseau fapte antisociale in intersectia Bdul Lapusneanu cu Str.Soveja.

Trei dintre aceștia, care locuiau pe raza municipiului Constanta, au fost plasati la domiciliu, iar parintilor le au fost aplicate sanctiuni contraventionale.

Cel de al 4 lea minor  a fost insotit si predat Adapostulului de zi si de noapte pentru copii strazii.

Minorii aveau varste cuprinse intre 12-16 ani.

La data de 08.02.2018 politistii locali cu atributii in domeniul ordinii si linistii publice au fost sesizati de o persoana pentru a interveni in zona Soveja unde, un grup de persoane de sex barbatesc, s-ar afla sub influenta unor substante psihoactive si, totodata, ar fi suspecte de deposedarea unei persoane varstnice de telefonul mobil.

Polistii locali s au deplasat la fata locului si in momentul cand au ajuns acestia au fugit spre zona Tomis 3, fapt pentru care lucratorii DGPL au solicitat sprijin si altui echipaj, in vederea depistarii celor doua persoane.

In jurul orei 18.00 acestia au fost identificati si controlati corporal in conformitate cu procedura legala in vigoare.

In urma controlului au fost gasite 4 pliculete susceptibile care au fost sigilate si demarate actele procedurale sesizarii si predarii organelor competente.Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat