Acasa | ACTUALITATE | ”După mine, potopul” – Petrică Miu și echipa lui au paralizat activitatea din Inspectoratul Școlar Județean

”După mine, potopul” – Petrică Miu și echipa lui au paralizat activitatea din Inspectoratul Școlar Județean


image

În cadrul unei conferințe de presă, Zoia Gabriela Bucovală, noul inspector școlar general, a prezentat situația pe care a găsit-o în cadrul instituției, după plecarea lui Petrică Miu.

Reamintim că Zoia Gabriela Bucovală a fost repusă în funcție în data de 1 februarie 2018, în urma unei hotărâri judecătorești.

Până la această dată, inspector școlar general a fost Petrică Miu, numit în funcție pe criterii politice, în data de 5 septembrie 2017.

Potrivit Gabrielei Bucovală, în acest moment, județul Constanța nu are stabilită rețeaua de unități școlare.

Data limită de transmitere către minister a documentației a fost 15 decembrie 2017, însă la nivelul județului Constanța nu s-a realizat niciun document. Practic, consiliile locale nu pot adopta hotărâri de consiliu în ceea ce privește situația unităților de învățământ, deoarece Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu a emis avizele necesare.  

Mai mult, proiectul planului de școlarizare, care trebuia transmis către Ministerul Educației până pe data de 23 ianuarie 2018, nu s-a mai refăcut, astfel că la minister a ajuns planul de anul trecut, deși Petrică Miu anunța, cu surle și trâmbițe, schimbări majore în rețeaua școlară județeană.

În documente nu existau aceste schimbări. A mers pe cel vechi, motiv pentru care cei din minister au trimis planul înapoi și au solicitat refacerea lui.

De acest lucru se ocupă actualul inspector școlar general Gabriela Bucovală. Miu nu mai are nicio responsabilitate.

Nici la buget situația nu este roz, pentru că neavând planul de școlarizare, nu se poate stabili nimic. În timp ce alte județe făceau analize încă de anul trecut, cu privire la buget, în Constanța nu s-a preocupat nimeni, nici de acest aspect.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța este singurul inspectorat din țară care se află în asemeea situație.

Performanța de a nu face absolut nimic în șase luni de mandat nu a fost una ușor de atins.

Petrică Miu a avut nevoie de ajutor în acest sens, motiv pentru care, din 6 septembrie 2017, a demarat un proces de ”epurare” a angajaților.

Pe noile posturi vacante au fost numiți șapte inspectori școlari ”agreați” de Miu. Probabil luat de val, inspectorul general nu s-a mai obosit să ceară aviz de numire din partea Ministerului Educației Naționale.

În data de 2 februarie, odată cu revenirea pe funcție a Gabrielei Bucovală, cei șapte inspectori și-au depus solicitare de încetare a detașării la ISJ Constanța.

Cu această ocazie s-a descoperit faptul că nu avuseseră niciodată aviz din partea Ministerului Educației Naționale pentru posturile pe care le-au ocupat timp de aproximativ șase luni.

În altă ordine de idei, situația prezentată astăzi de către Gabriela Bucovală arată că, în cele șase luni de mandat, Petrică Miu nu a reușit să-și îndeplinească nici cele mai elementare îndatoriri, lăsând în urma sa un haos total.  

 Voteaza articol
2.50

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Rent a car Bucuresti on 15/02/2018 10:08:13
avatar
Inca suntem tara tuturor posibilitatilor.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat