Acasa | ACTUALITATE | George Scupra: ”Domnule Făgădău, comparați Constanța cu Clujul, nu cu Ovidiu”

George Scupra: ”Domnule Făgădău, comparați Constanța cu Clujul, nu cu Ovidiu”


image

Ieri, 15 februarie 2018, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că investitori precum deputatul liberal Robert Boroianu sau fostul președinte PNL Constanța, Gheorghe Dragomir ”fug în localitatea Ovidiu și fac investiții acolo”.

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra a ținut să facă unele precizări, cu privire la aceste afirmații:

Suntem onorați ca domnul primar Decebal Făgădău simte nevoia să compare investițiile din municipiul Constanța cu cele din orașul Ovidiu dar nu știu dacă această comparație îl pune într-o lumină favorabilă. Este ca și cum ai compara merele cu perele. Mai corect era să facă o paralelă între investițiile din Constanța și cele din Cluj, Sibiu, Oradea, Timișoara sau Iași. Robert Boroianu nu este deputat de Ovidiu, este deputat al județului Constanța. Și deputatul PSD, Ștefan Mihu a ales să locuiască tot în orașul Ovidiu. Nu putem decât să ne bucurăm. Este evident că aici beneficiază de tot confortul pe care îl poate oferi un oraș civilizat: liniște curățenie, infracționalitate extrem de scăzută, spații verzi, faleză pe malul lacului. Eu nu sunt avocatul nimănui, dar atât Robert Boroianu cât și Gheorghe Dragomir sunt locuitori ai orașului Ovidiu, nu investitori.", a declarat George Scupra.

Trebuie subliniat faptul că orașul Ovidiu, după modelul Clujului a introdus bugetul participativ în valoare de 10 %. Practic, cetățenii pot decide în ce fel vor fi cheltuiți acești bani, oamenii fiind, astfel, direct implicați în procesul de administrație publică.

Mai mult, aici s-au făcut o serie de investiții private: spital, academie de fotbal, fabrica de ciocolată, investiții imobiliare, parc industrial.

Tot la Ovidiu a fost înființată o asociație care susține producătorii agricoli locali, Asociația Poiana lui Ovidiu, prima din România de acest fel.

Domnul Decebal Făgădău trebuie să știe că administrația locală din Ovidiu a investit masiv în programe sociale. Avem, printre altele, transport gratuit pentru persoanele bolnave, burse pentru elevi și profesori, pază în unitățile școlare și un centru modern de informare pentru cetățeni. Peste 800 de copii din orașul Ovidiu au acces gratuit la sport și cultură, pentru că am ales să oferim o educație de înaltă calitate. De asemenea, avem 17 proiecte finalizate și depuse, proiecte care au ca scop ridicarea standardelor de confort și calitate ale cetățenilor orașului nostru. În aceste condiții, este firesc ca oamenii să aleagă să se mute în Ovidiu, un oraș în care chiar se fac lucruri bune”, a mai adăugat George Scupra, primarul localității Ovidiu.  

 Voteaza articol
3.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat