Acasa | ACTUALITATE | Primăria Constanța – 140 de angajați îndepărtează zăpada din municipiu

Primăria Constanța – 140 de angajați îndepărtează zăpada din municipiu


image

Primăria municipiul Constanța face apel la constănțeni să folosească mijloacele de transport în comun și să evite folosirea autovehiculelor personale.

Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze sau să oprească autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență și a utilajelor de deszăpezire.

Pentru ca utilajele să poată fi eficiente în acțiunea de deszăpezire, rugăm constănțenii să nu arunce zăpada în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată. 

Utilajele continuă acțiunea de împrăștiere de material antiderapant și degajare a zăpezii de pe carosabil, preponderent pe arterele principale, rutele mijloacelor de transport în comun și instituții publice cu 24 utilaje tip lamă, 4 utilaje tip lamă cu sărărițe, 9 sărărițe și 15 buldoexcavatoare.

În acest moment, se circulă în condiții de iarnă grea pe străzile principale și secundare din municipiu.

Amintim că linia de transport în comun 3B Tomis Nord - Târg legume - fructe este suspendată, iar linia 3 Tomis Nord - Sanatoriu TBC - Palazu Mare funcționează fără deviația Tomis Plus.

Pentru optimizarea circulației rutiere și pietonale, 110 angajați ai firmei de salubrizare, 20 de angajaţi ai firmelor prestatoare din domeniul spaţii verzi și 10 persoane asistate social îndepărtează zăpada din stațiile de autobuz, de pe trecerile de pietoni și pasajele pietonale.

În adăpostul de urgenţă pentru sezonul rece se află 28 persoane la acestă oră, unde primesc hrană şi ceai cald.

Energia electrică este furnizată în regim normal în tot municipiul.

De asemenea, nu sunt probleme cu furnizarea energiei termice către populație.

Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monitorizează permanent situația pe străzile din municipiu și solicită intervenția instituțiilor și societăților abilitate.

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Din cauza temperaturilor scăzute, recomandăm evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi.

În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului.

Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor.

De asemenea, recomandăm renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.

Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervenția utilajelor de deszăpezire intervenind acolo unde este cazul. În cursul zilei de ieri, polițiștii locali au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale pentru opriri sau staționări neregulamentare pe arterele principale din municipiului Constanța, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Atragem atenția asupra faptului că persoanele care aruncă zăpada în stradă riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 400 și 800 de lei pentru persoanele fizice și 800 - 1.000 de lei pentru persoanele juridice.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă - 0799606189.

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat