Acasa | DEZVĂLUIRI

Mihai Tararache – “Bugetul Constanţei se aprobă, mâine, pe şest”

image
“Am aflat cu stupoare, din presa, pentru ca pe ‘’faimoasa’’ pagina de socializare a primariei Constanta avem parte doar de o mascarada, nicidecum de informare
articol complet

Neptun-Olimp sau imaginea unui jaf organizat

image
Chiar si in urma spoielii date de fosta administratie Tusac, statiunile Neptun si Olimp arată ca după bombardament. Zeci de construcţii zac în paragină şi chiar ruină fără a da senzaţia că acest statut se va schimba vreodată. O parte din relicvele stațiunilor aparțin chiar Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) sau sunt rezultatul privatizărilor dezastruoase ale fostului Minister al Turismului, făcute sub bagheta lui Dan Matei Aghaton.
articol complet

Incredibil! Numele cărui terorist îi leagă pe Dănuţ Culeţu şi Mihai Răzvan Ungureanu !

image
Conform ultimelor informaţii, Dănuţ Culeţu a devenit preşedintele filialei constănţene a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, mişcare înfiinţată de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Dată fiind dispariţia din viaţa politică a lui Culeţu, prefect al judeţului în perioada 2005-2009, această numire ar putea să pară cel puţin ciudată. Ziarul nostru a reuşit totuşi să găsească o motivaţie a acestei alegeri şi deşi ar putea să pară incredibil, liantul care-i uneşte pe cei doi lideri este un personaj absolut sinistru, teroristul Omar Hayssam.
articol complet

Am prins derbedeul! Cum fură Mazăre terenurile oraşului

image
Chiar în parcarea din faţa intrării în Satul de Vacanţă se ridică mândră o clădire cu şase etaje, care aparţine cunoscutei societăţi Stop SRL. Societatea, care mai deţine şi alte construcţii prin Mamaia, cum ar fi hotelurile Oxford sau Malibu, este administrată teoretic de omul de afaceri Costel Zelcă şi celebra Millenium Global Development dar întreaga suflare constănţeană ştie că adevaratul patron este primarul Constanţei, Radu Mazăre. Ce este mai fascinant decât obţinerea autorizaţiei de construire pe un domeniu public, cum se presupune a fi o parcare, este modul ingenios prin care Mazăre şi Zelcă au pus mâna pe terenul pe care se înalţă clădirea, mod care a făcut şi obiectul unei anchete penale la DNA.
articol complet

Cum l-a scăpat Ponta pe Schwartzenberg de închisoare

image
În 1999, Elan Schwartzenberg, le comunica telefonic britanicilor Jonathan Victor Leaver, consultant financiar al societăţilor Lord Trust Ltd, Lunara Investment şi Cristalle Securities Ltd şi Cristina Vogt, că are o mare afacere cu active ale statului român, respectiv achiziţionarea unor imobile de la Fondul Proprietăţii de Stat la preţuri derizorii.
articol complet

Cazul Vântu IV: Primele tunuri trase prin GELSOR

image
În contextul prezentat, firmele lui Sorin Ovidiu Vântu cresc peste noapte ca voinicii din poveşti, acumulând importante sume de bani care, evident, trebuiau investiţi. Astfel, Sorin Ovidiu Vântu se specializează în preluări de afaceri şi societăţi falimentare de stat şi private, achiziţionate pe nimic. După aceasta trece la devalizarea lor prin vânzări de active sau transferuri de fonduri către firmele sale. Având foarte mulţi bani îşi angajează specialişti de marcă în diferite domenii de activitate care îi vând pont-uri, îi dau idei şi îi administrează afacerile.
articol complet

CAZUL VÂNTU (II): În celulă, alături de generalul Ştefan Kostyal

image
În acest episod: cum a intrat infractorul de drept comun Sorin Ovidiu Vântu în legătură cu generalul Ştefan Kostyal, şeful aripii militare a Frontului Salvării Naţionale. Scurt expozeu despre „complotul” privind asasinarea lui Nicolae Ceauşescu, trădarea lui Virgil Măgureanu şi încarcerarea generalului.
articol complet

MOȘ CRĂCIUN DIN INSULELE SEYCHELLES

image
Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun de la finele lui 2010, mai multe publicații on-line au sesizat faptul că societatea comercială Best Way International Limited a trimis mai multor persoane fizice cărți poștale taxate cu 20 de lei bucata. Scrisorica cu pricina părea să fie expediată de la Polul Nord și chiar de către Moș Crăciun fiind adresată unei fetițe pe nume Cristin Beatrice. Desigur că destinatarii scrisorii nu cunosc nici fetița și nici pe Moș-ul care le-a trimis cartea poștală, însă au fost păcăliți să achite câte 20 de lei.
articol complet

GROPARUL INTURCOM. Cum a făcut AVERE primarul Traian Cristea din Costineşti.

image
La scurt timp după ce a ajuns primar al Costineştiului, Traian Cristea a băgat în faliment prospera societate pe care o preluase pe degeaba de la statul român, pentru a îngropa trecutul său vulnerabil din perioada capitalismului sălbatic. Deşi moştenise un patrimoniu de excepţie de la fosta Asociaţie Economică Intercooperatistă Costineşti, pe care l-a mărit şi mai mult în baza unui credit bancar nerestituit, Cristea a predat societatea în faliment cu conturile goale şi fără bunuri.
articol complet

Cum au furat primarul şi viceprimarul din Limanu plaja din Vama Veche

image
Plajele de la 2 Mai şi Vama Veche, au exercitat dintotdeauna o fascinaţie deosebită atât pentru turiştii nonconformişti care se bucură de căldura lor vară de vară, cât şi pentru personaje care, camuflate în oameni de afaceri sau funcţionari publici, le-au văzut ca pe o sursă de îmbogăţire. Modul lor de operare a condus la o situaţie paradoxală: o bună bucată din plaja nisipoasă pe care o calcă tot turistul în picioare a ajuns să apară în acte drept teren limitrof, cu vegetaţie ierboasă, construcţii provizorii şi proprietari obligatoriu din aparatul executiv al administraţiei locale.
articol complet

Patronul de la Romned, Sorin Greavu, liantul dintre Mazăre şi PDL

image
În 2010, Sorin Greavu, patronul societăţii Romned Port Operator SA, anunţa cu surle şi trâmbiţe că peste doi ani va câştiga alegerile locale şi îl va alunga pe Mazăre din oraş. În iarna lui 2012, se răzgândeşte însă brusc, bătălia pentru funcţia de primar al Constanţei nemaifăcând parte din agenda sa. Se pare că Greavu, în ciuda declaraţiilor războinice, se predase demult.
articol complet

Acuzat de fals şi uz de fals, luare de mită, abuz în serviciu şi delapidare, Valerian Sălăvăstru, omul lui Brăiloiu, conduce cu mână de fier Eforia

image
Încă din iarna lui 2010, primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, şi-a adus ca şi consilier personal un tovarăş de convingeri ideologice, mare mason şi cavaler de Malta, Valerian Sălăvăstru. În scurt timp, Sălăvăstru a fost delegat de Brăiloiu să-i conducă televiziunea pe care o păstoreşte şi o finanţează cu bani din bugetul oraşului Eforie, Antena 1 de Constanţa, să-l înlocuiască din AGA al RAJA Constanţa ca să nu mai pară incompatibil şi chiar să managerieze destinele oraşului din funcţia de administrator public. Dar oare este Valerian Sălăvăstru cel mai îndreptăţit să se bucure de încrederea primarului şi a locuitorilor din Eforie? Din prisma trecutului său se pare că nu...
articol complet

Cum a investit cu folos falitul consilier local Valentin Surghie, 22000 de euro în PPDD

image
“Simt o nouă vibraţie politică din partea PPDD-ului”, declara mistic în primăvară, Valentin Surghie, patronul societăţii ”Structuri din oţel” SRL, adăugând că s-ar putea aventura şi pe nisipurile mişcătoare ale politicii, având resursele necesare.
articol complet

CAZUL VÂNTU V: Fondul Naţional de Investiţii a fost o CONSPIRAŢIE

image
Revenind la Sorin Ovidiu Vîntu care, îmbărbătat de succesul obţinut prin acest prim tun tras pe Piaţa de Capital din România (SANEVIT), montează prin specialiştii săi următoarea mare afacere şi anume Fondul Naţional de Investiţii sau celebrul F.N.I. Povestea afacerii începe pe 4 Iulie 1995, atunci când este înfiinţată şi înregistrată în municipiul Constanţa, de către Sorin Ovidiu Vîntu, firma numită S.O.V. INVEST S.A., cu sediul social pe Bulevardul Mamaia la numărul 288 (adresă la care a funcţionat până la momentul radierii). Această societate specializată în Administrarea Fondurilor Mutuale are ca acţionar pe Sorin Ovidiu Vîntu, care participă prin S.C. Societatea Generală de Investiţii SRL cu 80% din capital.
articol complet

Cazul Vântu (III): Imperiul Gelsor

image
Vântu a construit afacerea sa cu certificate de proprietate cu ajutorul a 47 de foşti ofiţeri de securitate, la scurt timp după o audienţă la Virgil Măgureanu, directorul SRI. Partea întunecată a afacerii a fost derulată de „mafia ţigănească a bulibaşilor”. Episodul arestării lui Cătălin Chelu trădează existenţa unei operaţiuni de „demantelare şi distrugere a Reţelei Vântu”.
articol complet

CAZUL VÂNTU (I): Băsescu a vorbit înaintea WikiLeaks despre legătura lui Vântu cu Radu Timofte

image
Cablogramele WikiLeaks îl prezintă pe Sorin Ovidiu Vântu ca fiind un apropiat al lumii serviciilor secrete: “Vântu are o relaţie strânsă, de lungă durată şi recunoscută public, cu fostul director al SRI (2001-2006) Radu Timofte care-i oferă, probabil, acces în lumea serviciilor de informaţii”. Dacă este adevărat sau nu ce se afirmă în corespondenţa diplomaţilor americani, rămâne să stabilească fiecare cititor în parte. Pentru o imagine istorică limpede asupra personajului Sorin Ovidiu Vântu, vă prezentăm în exclusivitate şi integral, CAZUL VÂNTU!
articol complet

Băsescu şi Vântu , conexiuni cameruneze

Pana in urma cu un an, Sorin Ovidiu Vantu parea un personaj care s-a dat la fund, de pe vremea cand PSD-ul il chema pe la Parchet pentru impresii. Discretia care se asternuse incet in privinta sa si a afacerilor sale – gen Gelsor, SOV Invest, FNI, Banca Romana de Scont – a tinut doar pana cand Traian Basescu a lasat sa transpara din discursul sau o anume aversiune fata de acest personaj. In trecut, cel putin o ipostaza bizara pare mai degraba sa-i uneasca pe cei doi decat sa ii dezbine
articol complet

total: 17 | afisate: 1 - 17