Acasa | DOSARE

Realitatea.net - Dosar de politician: Clanul Mazăre şi Nicuşor Constantinescu

image
Pentru că este o zi friguroasă de februarie, m-am gândit să schimbăm peisajul şi să vizităm Brazilia cu frumoasele sale plaje de pe malul Oceanului Atlantic. Vom merge în staţiunea Fortaleza alături de primarul Constanţei Radu Mazăre, să ne bronzăm, dar şi să facem puţin sport nautic printre dosare penale şi combinaţii politice.
articol complet

Aşa tată, aşa fiu! Radu Mazăre are la activ două condamnări cu puşcărie pentru infracţiuni rutiere

image
Deşi are de-abia 18 ani, minciunile lui Radu Mazăre jr., cel care şi-a luat bacul pe învăţătură, se înţelege!, cu colega de partid a lui tac-su ministru al educaţiei şi care munceşte pe brânci să-şi câştige un bănuţ ca patron de bar la Aqua Magic, au devenit proverbiale. Cea mai recentă, când prins fiind cu 194 km/h, pe autostrada Soarelui, a aruncat vina în cârca unui prieten mai prostuţ, îl va costa însă cel mai mult. În cazul în care se va dovedi că a încercat să inducă în eroare oamenii legii, beizadeaua primarului din Constanţa riscă o frumuseţe de dosar penal pentru fals în declaraţii. Ceea ce însă prea puţină lume ştie, e faptul că şi tatăl său, “maharajahul”, a avut în tinereţe escapade rutiere dincolo de litera legii, care nu s-au încheiat prea fericit.
articol complet

10 milioane de euro, îngropate de ADS la Constanţa

Aproape 30 de foste întreprinderi agricole de stat de la malul mării au luat calea falimentului sub „atenta” supraveghere a Agenţiei Domeniilor Statului. Înfiinţată tocmai pentru a privatiza fostele IAS, ADS a reuşit ca, în numai trei ani, să producă o pagubă de aproximativ 45 milioane de lei bugetului de stat, suma reprezentând valoarea capitalului social comun al întreprinderilor care au sucombat. Asta fără să mai punem la socoteală cele peste 10.000 de hectare rămase în paragină după falimentarea respectivelor IAS.
articol complet

Dragomir pregăteşte debarcarea directoarei Fiscului

image
Vasilica Mihai are zilele numarate la conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, dupa ce a intrat în dizgratia deputatului liberal Gheorghe Dragomir, cel despre care se spune ca face si desface absolut tot ce se întâmpla în Fiscul constantean. Dovada elocventa a discrepantei survenite între cei doi a fost produsa în urma cu o saptamâna, când deputatul a refuzat invitatia de a participa la nunta fiului Vasilicai Mihai. Soacra mare a avut astfel confirmarea subiectiva a zvonurilor despre posibila sa înlocuire cu Bogdan Hutuca, fost sef la AFP Eforie si Constanta, actualmente secretar de stat în Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
articol complet

Fiul şefei Fiscului, artist în falsuri

Catalin Dragut, fiul directoarei executive a DGFP Constanta, Vasilica Mihai, a reusit performanta de a înregistra la institutia unde lucreaza o declaratie de avere la o data anterioara celei la care a completat-o. Astfel, fiul sefei de la Fisc a completat declaratia de avere aferenta anului 2006 la data de 3 ianuarie 2007, însa documentul în cauza este înregistrat la DGFP sub numarul 301 din 29 decembrie 2006.
articol complet

Premisele constănţene ale demiterii lui Sebastian Bodu

image
Senatorul Puiu Hasotti si omul de afaceri Stere Samara au tras sforile în conflictul dintre Vasilica Mihai si Adrian Tinca. Demiterea lui Sebastian Bodu de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost urzita la Constanta, de trei personaje publice: sefa Fiscului Vasilica Mihai, omul de afaceri Stere Samara si senatorul liberal Puiu Hasotti. Desi numai acesta din urma s-a evidentiat în scandalul demiterii lui Bodu, mai multe date de culise arata ca scenariul demiterii a fost fabricat în cercul select al celor trei.
articol complet

Vasilica Mihai a “cenzurat” ilegal firma Heliofarm

Directoarea Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, Vasilica Mihai, a încalcat legislatia referitoare la statutul functionarilor publici, ocupând pentru o buna perioada functia de cenzor la SC HELIOFARM SA. În data de 9 februarie 2005, când era deja sefa la DGFP, aceasta a renuntat la calitatea de cenzor, însa nu oricum, ci lasându-si drept urmas în afaceri pe fiul ei din prima casatorie. Catalin Dragut (25 de ani), fiul directoarei, este si el angajat pe un post de inspector asistent la Serviciul de Îndrumare Colectare Venituri din cadrul DGFP, însa sub protectia mamei si-a permis sa încalce la rândul sau legea. Pentru ca lucrurile sa mearga struna, în comisia de cenzori de la HELIOFARM a fost cooptat si un alt functionar public de la Fisc, respectiv Caterina Frangu. Sotul acesteia din urma, Titi Fragu, este unul din veteranii finantelor constantene, stiind destul de bine ca nu orice încalcare a legii trebuie sanctionata.
articol complet

Dinu Patriciu şi „conturile lui Ceauşescu”

image
Prietenul premierului Tariceanu a privatizat reteaua externa de petrol si gaze a fostei Securitati. Rompetrol este unul din cele mai cunoscute branduri românesti, din grupul de firme controlat de Dinu Patriciu facând parte 31 de companii cu sediul în România, Rusia, Ucraina, Georgia, Moldova, Kazahstan, Irak, Bulgaria, Albania, Ecuador, Franta, Elvetia si Olanda. Istoria acestei marci de prestigiu nu începe însa cu Dinu Patriciu, ci cu Directia de Informatii Externe, cu baietii cu ochi albastri din comertul exterior dirijat de fosta politie politica din regimul comunist. În aceste conditii exista suspiciunea ca o parte din banii care stau la baza imperiului construit de Patriciu reprezinta o parte din ceea ce în vulgata trece sub denumirea total inexacta de „conturile lui Ceausescu”. Conturile, adica lichiditatile, activele si creantele externe acumulate de fostele întreprinderi de comert exterior (ICE), asa cum a fost si Rompetrol. La momentul privatizarii, Rompetrol avea de recuperat peste 250 de milioane de dolari.
articol complet

LISTA LUI PATRICIU

La initiativa conducerii rafinariei Petromidia, a fost intocmita o lista cu 348 de persoane care vor trebui sa paraseasca societatea Rompetrol Rafinare SA. Acest nou val al concedierilor, al treilea de la preluarea rafinariei de catre compania condusa de Dinu Patriciu, este justificat de investitiile majore in retehnologizare. De doua luni, o parte din angajatii rafinariei sunt mutati de la o sectie la alta, iar sefii lor le vaneaza cu atentie greselile de executie a obligatilor de serviciu. "Manevra abaterilor" si speranta desarta ca o parte din muncitori vor fi preluati de Rominserv - companie membra a Grupului Rompetrol - au menirea de a preintampina escaladarea unui posibil conflict de munca.
articol complet

Duşu de la "Celco" atentează la siguranţa alimentară a constanţenilor

Consilierii locali municipali constanteni au respins, in urma cu doua saptamani, proiectul de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu Fabrica de Var Celco SA, inclus pe lista suplimentara a ordinii de zi a ultimei sedinte a CLM. Motivul: probleme de mediu pe care le-ar genera planurile patronului Celco, Nicolae Dusu, de a produce varul necesar fabricii de BCA, intr-o zona cu puternice unitati de productie agro-alimentara. Este vorba de fabrica de paine Dobrogea, Statiunea de Conditionare a Semintelor, fabrica de ulei Argus, fabrica de bere Brau Union si un grup scolar industrial.
articol complet

Exclusivitate- Rechizitoriul dosarului „Şpagă pentru tarabe” din Eforie

image
Procuror Niţă Teodor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa:- analizând actele şi lucrările efectuate în cauza cu nr. de mai sus, privind pe inculpaţii: - Pavalachi Marius – cercetat prin prisma infracţiunii de luare de mită – art.6 din legea 78/2000 în ref. la art.254 c. pen -Dan Bogdan – cercetat prin prisma infracţiunii de complicitate la luare de mită – art.6 din legea 78/2000 în ref. la art. 254 c. pen cu aplic art.26 c. pr. pen -Custură Constantin, Ceoromela Victor, Smoc Iulian Ionuţ şi Vaşadi Cornel, cercetaţi prin prisma infracţiunii de trafic de influenţă – art. 6 din legea 78/2000 în ref. la art. 257 c. pen
articol complet

Ce se mai întâmplă cu dosarele lui Teodosie?

image
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului şi al Dobrogei, este primul înalt ierarh cercetat penal după Revoluţie. În 2009, pe numele său, al preotului Bogdan Chiriluţă şi al părintelui Emil Cosmin Brăescu, s-a întocmit un dosar penal pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual de către Parchetul Tribunalului Constanţa. Doi jurnalisti i-au dat bani şi cadouri arhiepiscopului Teodosie, pentru a-l ajuta pe unul dintre ei să devină preot, deşi nu avea pregătirea necesară. Mai exact, deşi trecuseră şase luni de la începerea anului şcolar, în schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferită suma de 850 de euro, arhiepiscopul Tomisului a intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate, la Facultatea de Teologie a Universităţii “Ovidius”, fiind ajutat în acest sens de către inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu.
articol complet

Mazăre îşi continuă fărădelegile

image
Este deja cunoscută pasiunea primarului Mazăre pentru clubbing. Nu e noapte în care acesta să nu fie văzut prin vreun bar din Constanţa sau Mamaia, exersându-şi talentele de dansator. Nimic nu e mai important pentru primar decît distracţia, iar cum petrecerea de unul singur n-are niciun haz, şi-a făcut o gaşcă mare de prieteni cu care se distrează nu doar în discoteci ci şi pe seama constănţenilor. Mazăre ştie să fie generos cu tovarăşii lui de pahar, astfel că aceştia primesc destul de des cadouri de la prietenul lor primarul, de obicei sub formă de terenuri în centrul oraşului şi al staţiunii Mamaia.
articol complet

NEM TUDOM CODUL MUNCII! UDMR-istului Bălan de la Aeroportul Kogalniceanu mănâncă sindicate pe pâine

image
În virtutea faptului ca a fost numit fara respectarea conditiilor legale la conducerea Aeroportului International Mihail Kogalniceanu, directorul Corneliu Balan si-a permis înca de la instalarea în functie sa eludeze cadrul legal specific relatiilor de munca.
articol complet

Vasilica Mihai, şefa DGFP Constanţa, are pe conştiinţă două vieţi

16 decembrie 2006, ora 18.00. Sotii Rodica si Cristian Puscasu au coborât dintr-un microbuz, în fata Statiunii de Cercetare pentru Culturi Irigate Valu lui Traian. În intentia lor de a traversa soseaua, au pasit pe carosabil considerând ca aveau timp sa ajunga dincolo fara a fi în pericol. În acel moment dinspre Constanta venea în tromba un autoturism marca Citroen C3, condus de Vasilica Mihai, seful Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta. Din cauza vitezei aceasta nu i-a putut evita si i-a lovit pe ambii soti în plin.
articol complet

ULTIMUL SCANDAL DIN FISC: Vasilica Mihai îl sapă pe Adrian Tinca

Directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta,Vasilica Mihai, a ascuns într-un sertar, vreme de doua saptamâni, ordinul de numire al directorului executiv adjunct Adrian Tinca pe functia de administrator sef al ANAF în judetul Constanta. Între timp, datorita unor presiuni exercitate la nivelul Ministerului Finantelor Publice si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, ordinul semnat de Sebastian Bodu a fost suspendat, spre satisfactia de moment a Vasilicai Mihai si a altor 19 directori de directii din tara carora urma sa li se restrânga competentele.
articol complet

Cum a ajuns Corina Curutz lichidatorul “NUMBER ONE”

De profesie: membra PNL. De meserie: practician în reorganizare si lichidare judiciara. Corina Curutz este poate cel mai de succes lichidator din Constanta, de când partidul politic din care face parte a ajuns sa detina mai explicit controlul în administratia publica. Conexiunile în cauza constituie motivul pentru care numeroasele sale scapari profesionale sunt trecute cu vederea, dar totodata si motivul pentru care multe din initiativele sale seamana a actiune politica în plan economic. Din 2005 încoace, lichidatoarea a fost repartizata în cele mai multe dosare de faliment, reusind sa le devanseze chiar si pe concurentele cele mai de succes, Fanica Constantin si Elena Dascalescu.
articol complet

Şantaj şi concedieri cu japca, la Rompetrol Rafinare

Imediat dupa implinirea celor cinci ani de la preluarea rafinariei Petromidia, Dinu Patriciu a dispus concedierea a 350 de angajati. Sefa de personal care gasise cu greu 150 de tapi ispasitori a fost data afara pe loc. In locul ei au venit doua specialiste in resurse umane de la Rompetrol Bucuresti, care au definitivat listele fara nici un criteriu uman, dupa care i-au santajat pe oameni sa semneze desfacerea contractelor de munca prin acordul partilor. Desi au strans semnaturi pentru declansarea unui protest, sindicalistii au renuntat la orice demers; liderul Petre Tancau gestioneaza perfect criza de la volanul unui autoturism nou, inscriptionat cu sigla Rompetrol.
articol complet

Dinu Patriciu, ajutat să pună mâna pe Uzina Termoelectrică Midia

Statul a vandut pachetul majoritar de actiuni detinut la SC Uzina Termoelectrica Midia SA catre Rompetrol, pentru 76 de miliarde de lei vechi, dupa ce a redus la jumatate pretul de pornire. Guvernul a aprobat contractul, insa, abia acum urmeaza, atentie(!), sa stabileasca daca activele angajate la privatizare sunt sau nu in proprietate publica. Uzina cumparata de Patriciu pentru un sfert din pretul de pornire a licitatiei are de recuperat de la Ecoterm SA Navodari 168 de miliarde de lei vechi.
articol complet

Proiectele private salvează faţa Constanţei

Marile investitii din bani publici anuntate de administratia Constantei se lasa asteptate, datorita razboiului politic dintre echipa Mazare si ministrii PNL-PD. Proiectele private au salvat onoarea orasului, chiar daca o mare parte dintre acestea nu sunt tocmai onorabile raportat la titularii lor. Mai multe ansambluri rezidentiale, mall-uri si hoteluri sunt in faza de constructie, fapt care face ca diferenta dintre investitia publica si cea privata sa fie de-a dreptul imensa, in Constanta.
articol complet

1 2 3 4 5 6 7 next total: 134 | afisate: 1 - 20