Acasa | DOSARE

Şpaga rutieră face legea la Babadag

Conducatorii auto care fac in mod uzual ruta Constanta - Tulcea pe "drumul european" stiu ca, in orasul Babadag, radarul functioneaza aproape non-stop. Aparatul este ascuns printre copaci, undeva la intrarea in oras; dupa prima curba, la o bifurcatie, asteapta masina unui agent intransigent inca de la prima vorba, dar binevoitor dupa ce soferii chemati la masina cu girofar intind mana peste geamul deschis.
articol complet

Cine a pus mâna pe Lacul Limanu

Balta Limanu a fost preluata prin contract de asociere in participatiune de o firma din Navodari, detinuta si administrata de un om de paie al afaceristului arab Mohamed Murad. In aritmetica privatizarii mascate a lacului si-a dat concursul si un alt arab – Sulaiman Taha – care a inchiriat Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol un imobil de patru etaje in centrul Bucurestiului, pentru numai 6.000 de dolari pe luna. Omul arabilor a sistat productia unica in Romania de puiet de fitoplantonofagi, cu scopul dezvoltarii de activitati turistice pe malul generosului lac.
articol complet

MAFIA BĂLŢILOR

image
33 de societati din domeniul piscicol, la care ADS-ul avea participatii, au fost pur si simplu falimentate, pentru ca baltile sa fie facute cadou pe ultima suta de metri a guvernarii PSD, unor clienti ai casei. Privatizarea mascata si frauduloasa a amenajarilor piscicole a avut la baza doua ordine ministerile, nule de drept prin aceea ca nu au fost niciodata publicate in Monitorul Oficial. Cele mai profitabile 6 balti din judetul Constanta, care apartin de drept companiei Pestom, au fost oferite pe tava, prin contract de asociere in participatiune, unor grupuri de interese din anturajul lui Alexandru Bittner.
articol complet

Oamenii lui Ovi Tender prostesc finanţele publice

De mai bine de o luna, DGFP si Com Util se straduiesc sa preia mai multe utilaje de la Prest Constructii SA Cernavoda. Societatea lui Ovidiu Tender, Prest Constructii, are o datorie de peste 60 de miliarde la stat si a ajuns sa fie executata de finante pentru recuperarea datoriei. Dupa doua licitatii la care si-a adjudecat mai multe utilaje, Com Util nu a reusit sa intre decat in posesia unei autopompe de beton care din greseala turna beton in fata cladirii finantelor din Cernavoda. In repetate randuri, directorul Prest Constructii, Adrian Pintilie, i-a gonit pe executorii bugetari, politisti si pe reprezentantii adjudecatarilor din curtea societatii unde se aflau bunurile vandute de finante.
articol complet

Coincidenţe bizare susţin ipoteza colaborării lui Băsescu cu Securitatea

Desi nimeni nu a reusit pâna acum sa demonstreze fara dubiu ca Traian Basescu a colaborat cu Securitatea ceausista, cel putin o serie de coincidente bizare, care se insinueaza în biografia ultimilor sai ani, par sa-l lege de sinistra institutie de represiune. Analiza activitatii revolutionare a lui Basescu si a Raportului Zimnicea reliefeaza o data în plus rolul explicativ pe care l-ar avea relatia cu Securitatea în cariera actualului sef al statului.
articol complet

Lichidatoarea Fanica Constantin acoperă afacerea “Ţeapa Românească”

Un golan care face de ras Rotary Club si intreaga masonerie este pe punctul de a fi exonerat de raspunderea patrimoniala pentru o serie de creante neonorate, prin prestatia lichidatoarei Fanica Constantin, membra in acelasi distins club. Razvan Dimoftache a devenit cunoscut opiniei publice, dupa ce a reziliat un antecontract de vanzare-cumparare, tocmai in momentul in care incasase toti banii, a stornat facturile fara a restitui sumele, iar apoi a vandut imobilul catre o alta firma de-a sa. Imobilul era ipotecat in favoarea Bancii Romanesti, insa functionarii acesteia au ridicat gajul fara nici un scrupul. In toiul afacerii "Teapa Romaneasca", firma lui Dimoftache a intrat in faliment, iar dupa un an lichidatoarea Fanica Constantin a cerut instantei sa incuviinteze deschiderea unui cont al averii debitoarei tocmai la banca impricinata.
articol complet

ŢEAPA ROMÂNEASCĂ. Escrocherie de două miliarde cu acordul băncii.

Sucursala Eforie Nord a Bancii Romanesti SA si-a dat acordul tacit la infaptuirea unei inselaciuni de zile mari. Angajatii nu au respectat obligatiile dintr-un act notarial in care banca era parte. In data de 21 decembrie 2004, banca si-a dat acordul ca firma DR Company SRL Constanta, administrata de Razvan Dimoftache, sa promita vanzarea unui imobil ipotecat in favoarea bancii. Firma lui Dimoftache era datoare vanduta la banca, pe rolul Judecatoriei Constanta existand la acea data un dosar de executare silita.
articol complet

Rachieru a adus RADET-ul în pragul falimentului

RADET Constanta a primit o somatie de poprire din partea Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, pentru o datorie de 80,4 miliarde de lei catre bugetul de stat. Datoria dezvaluie calitatea managementului lui Ilie Rachieru si, totodata, intemeiaza suficient cererea de demitere a acestuia formulata de sindicatul lui Bucur. Falimentul bate la usile RADET-ului, iar antecedentele acestei stari de fapt se regasesc in "afacerea surubelnita", prin care regia a achizitionat la preturi de aproape o suta de ori mai mari tot felul de scule de la o firma privilegiata. Pentru a acoperi neregulile, Rachieru a instituit o veritabila politica de terorizare a angajatilor, care au fost nauciti si frustrati de eterna organizare si reorganizare promovata de acesta. Pentru Iuliana Constantinescu, o persoana cu un nume predestinat, a fost creat un nou departament, chiar daca aceasta nu participase la concursul de angajare.
articol complet

Costel Zelcă, veriga slabă în afacerea Mall şi benzinării

In spatele controversatului proiect de construire a unui Mall in Parcul Tabacarie si al demararii fara nici un fel de autorizatie a construirii hotelului din zona Pescarie se afla aceeasi persoana juridica. Este vorba despre SC Milenium Global Development SA care detine 80% din Holland Development Group SA, firma care a demarat constructia Mall-ului. De asemenea, Milenium este asociata, alaturi de Costel si Silvia Zelca, in SC Stop SRL, firma care a comis atatea ilegalitati in zona Pescarie unde a demarat lucrari la construirea unui hotel. Ambele proiecte au fost "ajutate" de municipalitate, mai mult decat s-ar fi cuvenit.
articol complet

Interesele mahărului Sorin Vişinescu la CNM Petromin

CNM Petromin SA a trecut prin mai multe tentative esuate de privatizare. Ultima s-a consumat in urma cu trei saptamani, cand Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis eliminarea celor doi ofertanti - Sotirios Emanouil si consortiul format din Asociatia Salariatilor, condusa de directorul Pavel Fronea, si firma Algoritm Consult SRL Bucuresti, detinuta de Ana Bodea si Gabriel Vilceanu. Bodea si Vilceanu sunt actionari la mai multe societati comerciale din Bucuresti, printre care Algoritm SRL si Geoasset SRL, ambele titulare ale unor acorduri de concesiune a unor exploatatii de petrol si calcar. In cele doua societati mentionate, actionar majoritar este Mariana Nicolaescu, o constanteanca de 69 de ani. Reporeterii nostri au incercat sa o contacteze. Desi fara succes, acestia au aflat ca Nicolaescu locuieste in apartamentul lui Ion Visinescu, ruda maharului local Sorin Visinescu.
articol complet

Exploataţia piscicolă de la Limanu deversează sulfat de cupru în Marea Neagră

Societatea RO-FISH-MAN SRL, cea care deţine în exploatare balta piscicolă Limanu, s-a dat în primire, de una singură, în privinţa gestionării ineficiente a unor probleme de mediu, dar mai ales a contractelor de leasing imobiliar şi de concesiune încheiate cu Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol. „Autodenunţul” este cuprins în raportul la bilanţul de mediu, de nivel I, întocmit în vederea prelungirii autorizaţiei emise de APM Constanţa, pentru exploataţia piscicolă Limanu, un document superficial (potrivit aprecierii Compartimentului Protecţia Naturii, Protecţie Sol şi Subsol, Biosecuritate - CPNPSSB), de 34 de pagini, care alocă doar câteva rânduri problemelor ecologice, potenţiale sau efective, ale RO-FISH-MAN SRL. Dacă datele declarate în raport sunt reale, societatea ar putea să se facă vinovată de deversarea în Marea Neagră a unor reziduuri toxice pe bază de sulfat de cupru.
articol complet

După ce a "privatizat" lacurile Oltina şi Bugeac, Valentin Buksz a spălat putina cu 6 milioane $

Privatizarea frauduloasa a baltilor Oltina si Bugeac a starnit la Ministerul Agriculturii doar o mare nedumerire, desi in luna februarie a acestui an corpul de control al Ministerului descoperea ca majoritatea contractelor de asociere din piscicultura sunt nule de drept. Descoperirea a condus doar la indepartarea lui Valentin Buksz de la conducerea Companiei, in timp ce baltile au ramas, bine-mersi, la Dan Lucian Rusan si Alexandru Stan. Primul le plateste pescarilor preluati de la Pestom salarii de mizerie, iar al doilea tocmai s-a apucat sa captureze ilegal pestele care apartine cu acte in regula Pestomului.
articol complet

SCANDALUL TABERELOR ŞCOLARE

Trucarea grosolana a rezultatelor examenului de titularizare pentru functia de director al Directiei Judetene de Tineret Constanta a scos la iveala o serie aproape interminabila de aranjamente, obediente politice si abuzuri. Ca si cum nu era de ajuns faptul ca fosta directoare fusese trasa pe dreapta in mod abuziv, PD-ista Emilia Ursein, declarata initial castigatoare, a fost inlaturata pe ultima suta de metri, mai exact dupa reevaluarea ilegala a notei la oral a contracandidatului liberal Gabriel Teliceanu.
articol complet

Grupul de afaceri Argenta se întretine din fonduri PHARE

Fondurile europene constituie înca un moft pe care si-l permit doar un numar limitat de societati din categoria Întreprinderilor Mici si Mijlocii. Cel putin asa arata situatiile oficiale întocmite de organismele guvernamentale de specialitate. Astfel, potrivit informatiilor publicate pe portalul românesc privind fondurile Phare, doar o mâna de firme din judetul Constanta au accesat programele de coeziune economica si sociala, obtinând granturi cu componente rambursabile si nerambursabile. Ca o regula nescrisa, beneficiarii fondurilor Phare provin din zone de activitate în care informatia europeana are o circulatie mai buna: administratie publica, politica, structuri asociative ale IMM-urilor.
articol complet

Ion Jercan a gaurit Conav J&T cu 1,5 milioane de euro

Zilele de vara ale lui Ion Jercan se scurg tihnite între cafeneaua de lânga mozaic, din centrul istoric al Constanţei, si câteva escale, periodice si punctuale, în Golful Persic. „Sa uzi florile cum trebuie!”, îsi anunta Jercan oamenii de încredere înaintea oricarei plecari. Putina lume stie însa ca, în spatele acestor conventii, se ascund interese puternice, dar mai ales un trecut care trebuie cu totul prezervat. Spre linistea fostului director general al Directiei de Transporturi Navale Maritime, Fluviale si pe Cai Navigabile din guvernarea PSD!
articol complet

Notara Vonica a pus capac pe ţeapa Băncii Româneşti

Razvan Dimoftache, patronul firmei DR Company SRL Constanta, a primit ajutorul, cu varf si indesat, al politistilor, pentru a iesi partial cu obrazul spalat din afacerea prin care a pagubit SC Buildings Star SRL Lazu cu aproape 2,5 miliarde de lei. Mai mult, acesta a reusit sa induca in eroare si un notar public. Lantul complicitatilor a pornit de la Banca Romaneasca, astfel incat strategia lui Dimoftache pare infailibila, in sensul in care este mult prea complicat sa repari o nedreptate la infaptuirea careia si-au dat concursul functionari bancari, administratori de firme si politisti. Cu toate acestea, inselaciunea este limpede ca lumina zilei.
articol complet

RADET a facturat penalităţi aberante de zeci de miliarde de lei

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Constanta incearca sa recupereze cadourile facute populatiei in anul electoral 2004, facturand, in mod ilegal si de-a dreptul aberant, penalitati de ordinul zecilor de miliarde catre Asociatiile de Proprietari. Specialistii RADET au urcat culmile profesionalismului, stabilind penalitatile, tocmai in baza unui act normativ al fostului guvern care stabilea scutirea de penalitati. Mai mult, OUG 5/2003, interpretata alandala de juristii regiei, a fost aplicata si retroactiv, producand dupa gandirea cu premeditare a acestora efecte din anul 2001. Iar neregulile nu se opresc aici, din moment ce facturile au fost eliberate la sfarsitul anului trecut, dar au fost inmanate "beneficiarilor" abia in luna martie 2005. Cum bilantul contabil pentru anul 2004 se depune in luna aprilie a.c., facturile predate cu intarziere de trei luni vor putea fi prinse in contabilitatea regiei. Pana atunci insa, zecile de asociatii de proprietari din municipiu trebuie sa reia la mana toate situatiile de plata din ultimii patru ani, sa-i gaseasca pe rau-platnicii nedovediti la timp, ba chiar pe unii sa-i scoale din morminte, pentru a-si putea achita penalitatile. Administratorii de asociatii nu-si mai vad deja capul de atata munca generata de incompetenta sefilor RADET, dar neplatita de nimeni.
articol complet

Picătura chinezească a lui Rachieru

Ilie Rachieru, directorul general al RADET Constanta, gestioneaza o criza de proportii pe care oamenii sai au creat-o dupa principiul picaturii chinezesti. Acesta a promovat o serie de persoane pe functii cheie fara concurs, care au manifestat un comportament neprofesional ce a umplut paharul. In plus, schimbarile de trupe, de atributii, de functii, urletele despotice ale unor sefi de servicii, dar mai ale vesnicele organizari si reorganizari au creat o frustrare generalizata in randul salariatilor regiei. Ca efect, in anul 2004, din cei 760 de angajati ai RADET, 550 au solicitat concediu medical, iar 79 de persoane si-au depus pur si simplu demisiile sau au formulat cereri de pensionare anticipata. Aceste cifre creeaza impresia unei decimari psihice a angajatilor.
articol complet

AFACEREA KAUFLAND. Retail german, în locul industriei româneşti a laptelui

image
Institutiile satului au ajutat grupul german Schwartz sa demareze proiectul de construire a unui hypermarket Kaufland la Constanta, pe ruinele fostului ICIL. Directia post-privatizare din cadrul APAPS i-a permis ilustrului anonim Octavian Victor Popa, cel care a cumparat pachetul majoritar de actiuni de la ICIL, sa vanda terenul firmei sibiene Terra Invest, inainte de a-si onora obligatiile de investitii asumate prin contract. Terra Invest, firma lui Klaus Reisenauer, s-a dovedit doar un paravan, sub care Grupul Schwartz a achizitionat terenuri strategice in marile orase ale Romaniei, pentru a construi o retea de 50 de complexe comerciale sub sigla Kaufland. In cele mai multe cazuri, institutiile statului de sub guvernarea PSD au avantajat fatis proiectele Grupului Schwartz, iar Consiliul Concurentei a aplicat politica ciocului mic.
articol complet

După ce a transformat Petromin în agenţie de intermediere cereale, Rădulescu a fost dat afară

Constantin Radulescu a fost demis, ieri, de la conducerea Petromin, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor. Impreuna cu Radulescu, a cazut intregul Consiliu de Administratie, cu exceptia lui Florentin Chiforeanu. Noul director este Puiu Fronea. Chiar daca nu mai este director, pe Radulescu il asteapta zile negre, afacerile sale urmand sa fie luate in vizor de catre procurorii PNA (Parchetul National Anticoruptie), care au declansat deja cercetarea impotriva unui predecesor al acestuia, cu pacate insutit mai mici.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 7 next total: 134 | afisate: 21 - 40