Acasa | DOSARE

Legea lui Rădulescu. Conducerea Petromin a folosit două nave cu actele expirate, la manevre cu cereale

Petromin, prin actualul manager Radulescu, a cumparat cantitati imense de grau de pe piata controlata de un potentat al fostului partid de guvernamant. Radulescu a transportat grau cu doua nave care fac obiectul unui litigiu la Londra. Conform unei adrese a ANR, cele doua nave ale companiei, vrachierele Kavo Maleas si Kavo Matapas nu au certificate tehnice si nici alte documente din care sa rezulte starea tehnica. Certificatele de nationalitate sunt de asemenea expirate, iar Capitania Constanta le-a retinut din cauza lipsei documentelor mai sus mentionate, precum si a altor documente. Cu toate acestea, ele au fost angajate in mod ilegal in contracte comerciale, fiind folosite la alimbari prin portul Constanta. Cele doua nave ale Petromin puteau fi mutate prin port doar pentru motive de siguranta.
articol complet

Petromin închiriază ultima navă

CNM Petromin SA va inchiria impingatorul fluvial construit anul trecut la Santierul Naval "NAVOL" Oltenita. Compania a publicat un anunt privind organizarea unei licitatii publice cu oferta in plic, pentru angajarea impingatorului "Pluton". Potrivit anuntului, licitatia va avea loc in data de 10 februarie a.c., la sediul Companiei, iar caietul de sarcini poate fi procurat pana in data de 9 februarie.
articol complet

Mazăre drege busuiocul, în cazul Penny Market

image
Primarul Radu Mazare a incercat sa cumpere tacerea locatarilor din zona intersectiei strazilor Hortensiei cu Aurel Vlaicu, dupa ce spatiile verzi si terenurile de joaca au fost "confiscate" si oferite pe tava firmei "Holland Development Group". Edilul i-a propus sefului unei asociatii de locatari sa renunte la orice forma de comunicare cu presa, precum si la procesul deschis impotriva municipalitatii, in schimbul amenajarii unor noi locuri de joaca si parcare. Solutia oferita de Mazare in schimbul tacerii ii nemultumeste insa, pe locatarii din blocul G3, deoarece terenul propus de municipalitate pentru refacerea locului de joaca si parcare are o suprafata redusa.
articol complet

Zelcă face eforturi pentru a intra în legalitate. Hotelul Barcelona (Malibu) nu are încă "verde"

Dupa ce a demarat constructia unui hotel la intrarea in statiunea Mamaia, fara autorizatie de constructie si acord de mediu, administratorul firmei Stop depune eforturi sustinute pentru a intra in legalitate. Beneficiarul proiectului a organizat miercuri, 6 aprilie, dezbaterea publica a studiului de impact asupra mediului, necesar in vederea obtinerii acordului. Potrivit specialistilor Institutului National "Grigore Antipa", proiectul comporta elemente negative, atat in perioada constructiei, cat si in perioada exploatarii hotelului.
articol complet

JUDEŢUL BENZINĂRIE

Aproape 100 de tone de titei s-au scurs in retelele de canalizare ale municipiului Constanta, dintr-o instalatie artizanala montata pe conductele Conpet. Deversarea a fost sesizata de jandarmii care patrulau in zona Liceului 8 din cartierul CET, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie. Un veritabil rau de combustibil a invadat sistemul de canalizare, punand in pericol siguranta zonei.
articol complet

Instalaţii de furat combustibil la tot pasul

Jandarmii si politistii au dezafectat alte doua instalatii artizanale de sustras combustibili din magistrala Midia - Oil Terminal. Punctul terminus al instalatiilor era intr-o fosta parcare de TIR-uri, abandonata ca urmare a unui litigiu juridic. Instalatiile subtraversau o sola insamantata cu rapita, proprietatea unui om de afaceri care are doua terase in statiunea Mamaia. Constantin Barla, patronul pensiunii turistice din zona, spune ca, timp de mai multe luni, in zona a stationat o dubita cu numar de Prahova.
articol complet

Eco Petroleum, fabrica de fum

Microrafinaria care functioneaza in incinta Oil Terminal, detinuta de SC Eco Petroleum SA, continua sa polueze aerul, afectand in acest mod sanatatea locuitorilor de pe bulevardul IC Bratianu si strada Justitiei. Locatarii blocurilor A1 si A2 au sesizat in mai multe randuri autoritatile de mediu cu privire la poluarile repetate ale Eco Petroleum. Singura masura indreptata impotriva societatii mentionate a fost aceea de limitare a programului de reciclare a reziduurilor. In ultima perioada, insa, Eco Petroleum polueaza nestingherita mediul, in pofida semnalelor trase de noi. In spatele societatii se afla unul din asociatii lui Corneliu Iacobov si fiul unui fost consilier de stat pe probleme de mediu, caruia Adrian Nastase i-a facut cadou mai multe afaceri la cheie, prin intermediul unor Ordonante de Urgenta special construite.
articol complet

Eco Petroleum poluează aerul şi sănătatea locatarilor de pe IC Brătianu

Microrafinaria din incinta Oil Terminal si-a reluat de curand activitatea de reciclare a deseurilor si de poluare a aerului, dupa aproape patru luni de diminuare a activitatii. Dar chiar si in aceasta perioada, proprietara microrafinariei, firma Eco Petroleum SA, a atentat la sanatatea oamenilor, prin fumul rezultat de la o centrala termica pe care a pus-o in functiune, pentru a incalzi rezervoarele si traseele tehnologice ale Oil Terminal. Activitatea de poluare masiva a aerului din zona este cunoscuta autoritatilor din anul 2003, cand societatea, care atunci se numea Petrorecycling SRL, a fost amendata pentru emiterea de noxe peste nivelul maxim admis de lege. Fostul patron, Corneliu Balta, a cedat firma si microrafinaria catre alte persoane din Bucuresti, care i-au dat actuala denumire si au continuat activitatea productiva si deopotriva poluanta. In zona strazii Justitiei, unde se afla microrafinaria Eco Petroleum, locuitorii nu cunosc amanunte despre microrafinaria care emana gaze. Oamenii cred ca patron la microrafinaria poluanta este un anume domn Lazar. Misteriosul personaj este asociat si administrator al firmei Lazar Construct SRL, care furnizeaza servicii de transport al reziduurilor petroliere catre Oil Terminal si Eco Petroleum.
articol complet

Sechestru pe complexul turistic de la Histria

Complexul turistic de la Histria, construit de Corneliu Iacobov, a fost indisponibilizat printr-o ordonanta a procurorilor, pana la finalizarea cercetarilor penale in cazul fraudarii bugetului de stat cu peste 15.000 de miliarde de lei la RAFO Onesti. Fostul proprietar al RAFO, Corneliu Iacobov, a instrainat complexul turistic de la Histria unui om de casa, pe care de altfel l-a ajutat sa ajunga si primar la Slanic Moldova. Procurorii au suspiciunea ca tranzactia a fost una fictiva, fiind promovata de Iacobov la cateva luni dupa ce organele de cercetare au ridicat cantitati impresionante de documente de la RAFO, in anul 2003.
articol complet

Conexiunea Cotroceni – Nufarul

Grupul de firme VGB si magnatul Ovidiu Tender au fost atrasi, inca din anul 2001, de privatizarea unei exploatatii miniere extrem de profitabile, din judetul Constanta, aflate in administrarea unei societati de stat care a functionat in mod clientelar. La nivelul anului 1990, Dobromin SA era unul din gigantii industriei mineritului, furnizand o cifra considerabila din exporturile Romaniei catre statele europene. Societatea extragea creta, argila caolinoasa, dolomita, cuartita, calcar. Exploatatia de creta era unica la nivelul Romaniei, iar cea de argila caolinoasa, material care se foloseste la productia faiantei, gresiei si a altor materiale ceramice, reprezenta 70% din capacitatea de extractie nationala.
articol complet

Beţia neregulilor de la Petromin. Rădulescu s-a dus cu ploconul la AVAS

Constantin Radulescu, directorul general al CNM Petromin SA, s-a deplasat la inceputul saptamanii la sediul AVAS, cu mai mute baxuri de vin vechi, de inalta calitate. Acesta a incercat astfel sa-i convinga pe sefii sai sa il pastreze pe functie, in baza profesionalismului, uitand subit ca, de fapt, a fost numit la randul sau pe criterii politice.
articol complet

Mazăre a improprietărit firma Holland cu o intersecţie

image
6.487,96 de metri patrati de teren care servea in trecutul apropiat drept loc de joaca, loc de parcare, garaje si spatiu verde, a fost trecut de Primaria Constanta din domeniul public in cel privat. La scurt timp, municipalitatea a oferit terenul firmei Holland Development Group SA, care este implicata si in scandalul imens provocat de proiectul de construire a unui Mall in Parcul Tabacarie. Holland cesionase drepturile litigioase rezultand dintr-o notificare a mostenitorilor unui teren din Parcul Tabacarie.
articol complet

Legea apelor si cea a zonei costiere, călcate în picioare de Costel Zelcă

SC Stop SRL, firma lui Costel Zelca, a reluat saptamana trecuta constructia hotelului de sapte nivele amplasat la intrare in Mamaia, zona Pescarie. Placa de identificare este insa veche, anuntand ca lucrarile se vor incheia pe 30 august 2005. Surprinzator, societatea administrata de controversatul om de afaceri a reusit anul acesta sa adune avize de la Agentia pentru Protectia Mediului si ministerul de resort. Lucrarile in cauza afecteaza vechea plaja "de la Cap de Linie" care pare amenintata cu disparitia.
articol complet

Zelcă ar putea fi audiat în Dosarul Cămătarilor

Patronul hotelului Oxford, in care a fost arestat vara trecuta celebrul interlop bucurestean Nutu Camataru, ar putea fi audiat in dosarul instrumentat de IGP. Costel Zelca nu a fost niciodata luat la intrebari de anchetatori, desi prezenta unuia din cei mai puternici mafioti in hotelul sau nu a fost o simpla coincidenta. Nutu Camataru detine o locuinta in Constanta, insa a preferat sa se ascunda la Zelca, atunci cand era dat in urmarire generala si consemn la frontiera. Capturarea acestuia a avut loc in baza unei informatii furnizate de Serviciul Roman de Informatii - SRI, care derula vara trecuta o investigatie independenta despre activitatea firmelor lui Costel Zelca din domeniul carburantilor.
articol complet

LITORALUL DE PE CONDUCTE. Marian Alexandru manifestă un interes special pentru ultimul furt de la Oil Terminal

Procurorul general Marian Alexandru i-a somat pe politistii constanteni sa finalizeze intr-un ritm alert dosarele de cercetare penala in mega-furturile de combustibili descoperite in ultima perioada. Alexandru deplange lentoarea manifestata de politistii de la cercetari penale, care nu reusesc sa tina pasul cu descoperirile fulminante din ultima perioada. Avand convingerea ca eficienta Parchetului este conditionata de cea a Politiei, procurorul general a participat la ultima sedinta a IPJ-ului. Mai mult, acesta a manifestat un interes special pentru instalatia by-pass descoperita saptamana trecuta in curte la Oil Terminal, in acest scop verificand personal situatia la fata locului si dispunand suplimentarea echipei operative care investigheaza cazul.
articol complet

Firma Garant, complice în dosarul Petrotrans

Doi politisti de la Sectia 2 au descoperit din intamplare o instalatie sofisticata de extragere a combustibilului din conducta. Instalatia era cuplata la magistrala de motorina Midia a Petrotrans, traversa pe sub pamant terenuri agricole pe o distanta de doi kilometri si, printr-un furtun detasabil, ajungea in parcarea SC Garant SRL. Motorina era astfel incarcata direct in cisterne care asteptau in parcare. IPJ da vina pe jandarmi, despre care spune ca aveau in paza conducta, in zona respectiva. Jandarmeria neaga aceasta informatie si dezvaluie faptul ca pe gardul parcarii, dar si in interior, au fost gasite urme de combustibil. Alte doua instalatii artizanale au fost descoperite de politistii sectiei 2 in zona gradinilor dezafectate din kilometrul 4-5, pe traseul conductei dintre rezervoarele sud si nord ale Oil Terminal. Surse din echipa mixta care a investigat cazul au declarat, sub rezerva anonimatului, ca exista informatia potrivit careia trei case cu ziduri de peste doi metri din zona de protectie a conductei ar adaposti instalatii artizanale.
articol complet

Eco Petroleum, firma grupării RAFO

image
Microrafinaria poluanta din curte de la Oil Terminal este detinuta de patru bacauani si doi bucuresteni, asociati in firma Eco Petroleum SA. Actionarul majoritar, un anume Gheorghe Chealfa, este asociat cu Corneliu Iacobov in firma RAFO GmbH Viena. Un alt asociat important, Antonio Valentin Rocsin, este odrasla unui om cheie al guvernarii trecute, consilier de stat pe probleme de mediu al fostului premier Adrian Nastase. Familia Rocsin a fost favorizata fatis de vechea guvernare, dupa ce in scopul promovarii afacerilor acesteia au fost "fabricate" mai multe ordonante de urgenta. Mama si sora lui Antonio controleaza reteaua de colectare si valorificare a materialelor metalice – REMAT.
articol complet

Ancheta RAFO se extinde şi la Dobromin

Microrafinaria poluanta din curte de la Oil Terminal este detinuta de patru bacauani si doi bucuresteni, asociati in firma Eco Petroleum SA. Actionarul majoritar, un anume Gheorghe Chealfa, este asociat cu Corneliu Iacobov in firma RAFO GmbH Viena. Un alt asociat important, Antonio Valentin Rocsin, este odrasla unui om cheie al guvernarii trecute, consilier de stat pe probleme de mediu al fostului premier Adrian Nastase.
articol complet

Parcul Histria al lui Iacobov îşi aşteaptă sechestrul

Parcul turistic pe care Corneliu Iacobov l-a infiintat la Histria ar putea face obiectul unei proceduri de instituire a sechestrului asigurator, asemenea hotelului Scandinavia. Singura problema de fond este aceea ca o parte din proprietatea de la Histria a fost instrainata unui om de casa al lui Iacobov. Controversatul afacerist a acumulat datorii catre bugetul de stat si prin intermediul altor firme pe care le-a infiintat. Iacobov a fondat impreuna cu Sorin Ovidiu Vantu si Razvan Temesan firma Romcotton, prin care a obtinut finantari de la Bancorex si de la bugetul de stat.
articol complet

Medicii americani iau pozitie in cazul "Vladut"

Americanii sunt indignati de incompetenta medicilor si politistilor tulceni care au fost implicati in cazul lui Vlad Tudor. Un medic american de origine romana, specialist in medicina interna, a contactat redactia noastra si si-a expus parerile referitoare la cazul amintit.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 7 next total: 134 | afisate: 41 - 60