Acasa | DOSARE

Vlăduţ a plecat în cer

image
Dacă prestaţia autorităţilor ar fi fost alta, probabil că băieţelul de cinci ani ar trăi încă.
articol complet

Sistematizarea zonei Calu Balan - ultima crimă ecologică a administraţiei Iorgus

image
Zeci de arbori seculari din zona Calul Balan din Neptun au cazut recent prada drujbelor, dupa ce cateva firme din anturajul primarului Zanfir Iorgus au obtinut, pe ultima suta de metri a domniei acestuia, autorizatii de construire pentru a planta blocuri de apartamente si case de vacanta. Terenurile sunt concesionate de Primaria Mangalia inca din anul 2007 catre Imobiliara SRL si Transmar Construct.
articol complet

ACŢIONAR LA ROMINTERM?

În anul 2003, primarul Zanfir Iorguş a semnat, în numele Consiliului Local Mangalia, un contract extrem de păgubos privind delegarea gestiunii asupra sistemului de termoficare al oraşului către SC Rominterm SA. 24 de centrale termice şi 16.724 metri liniari de conducte au fost predate în concesiune firmei Rominterm pentru o redevenţă anuală mizerabilă de 8.000 de euro, în baza contractului nr. 4450/31.01.2003.
articol complet

Combinaţiile mafiote ale primarului Iorguş la prăduirea gropii de gunoi a Mangaliei

image
Două firme obscure din Bucureşti, dintre care una acuzată de relaţii directe cu mafia siciliană, au fost cadorisite de primarul Mangaliei, inginerul Zanfir Iorguş, cu exploatarea aproape gratuită, pentru o perioadă de 25 de ani, a rampei de deşeuri a oraşului. Afacerea a fost perfectată în anul 2002, însă ea a fost gândită de primarul etern al Mangaliei încă din anul 1997, când acesta preconiza transformarea regiei autonome Gold în societate pe acţiuni.
articol complet

Hotelurile lui Iorguş

image
Aşa cum afirmam în numărul trecut al săptămânalului nostru, firma familiei Iorguş, SC Zimcom SRL, a fost folosită de primarul Mangaliei pentru spălarea banilor ajunşi în mod nejustificat în buzunarul său, în ultimii 12 ani, în exerciţiul funcţiei publice de ales local. O primă dovadă prezentată de noi în sensul afirmaţiei anterioare se referea la achiziţionarea laturii sudice a Complexului Callatis din centrul Mangaliei, în data de 25 mai 2004, pentru suma de 2,096 miliarde de lei vechi.
articol complet

Cenzură la TVR pentru Zanfir Iorguş

image
Emisiunea Reflector programata la TVR1 pentru data de 9 ianuarie a.c. cu incepere de la ora 20,45, dedicata special activitatilor de criminalitate ecologica derulate de primarul Mangaliei cu privire la Padurea Comorova si Parcul Municipal Curtea Spitalului, a fost in mod inexplicabil oprita de la difuzare.
articol complet

Noi nereguli în declaraţia de AVERE a primarului Mangaliei

Date recente intrate în posesia noastra demonstreaza pe deplin ca primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus, jongleaza cu obligatia legala de a-si declara corect averea acumulata si sursele de venituri.
articol complet

”Primarul care ştie” are interese în staţia de betoane ”Costineşti Construct”

Invitat într-o emisiune în direct la Antena 1 de Constanţa, primarul Costineştiului, Traian Cristea, a declarat că localitatea pe care o păstoreşte este în continuă expansiune. Printre argumentele invocate, Cristea a spus că zilnic în Costineşti se toarnă 500 de metri cubi de beton. Dezvoltarea localităţii este de departe un merit al localnicilor, care au înţeles ce trebuie să facă pentru viitorul lor.
articol complet

Primarul mocangiu Zanfir Iorguş dă cu subsemnatul la DNA

image
Primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus, a dat cu subsemnatul la DNA Bucuresti, pentru acuzatii de abuz în serviciu, cu privire la efectuarea unor retrocedari conditionate de încheierea unor precontracte de vânzare-cumparare a terenurilor la preturi modice. Primarului îi plac chilipirurile, mai ales dupa ce, în anul 2000, a reusit performanta, greu de egalat, de a cumpara un camin de nefamilisti cu trei etaje pentru penala suma de 312,8 dolari americani, de la societatea Fruviileg SA. În dosarul aflat în lucru la DNA Bucuresti, retrocedarea conditionata se referea la alte terenuri cultivate cu vita de vie de Fruviileg.
articol complet

Comorova, padurea familiei Iorgus

image
„Vând teren intravilan, împadurit, cu utilitati, 30.000 m.p. la 60 Euro/m.p, în Padurea Comorova” – iata cum suna unul din sutele de anunturi imobiliare postate pe internet începând cu anul trecut. Din puzderia de date de contact, retinem, pentru caracterul insolit, urmatoarea adresa de e-mail: cutare1@yahoo.co.ukAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Din capul locului, caracteristicile însiruite ale terenului - si intravilan, si împadurit, si dotat cu utilitati - te surprind flagrant prin abuzul de logica juridica, la fel cum expresia „cerc patrat” socheaza si silueste logica matematica. Pai, daca terenul este împadurit, atunci el nu poate fi în acelasi timp si intravilan, potrivit legislatiei în vigoare, la fel cum o figura geometrica nu poate fi în acelasi timp si cerc, si patrat, potrivit legilor geometriei euclidiene.
articol complet

Anchetatorii şterg urmele în cazul Vlăduţ

image
Nicolae Baltag si Maria Axinte sunt principalii pioni in musamalizarea cazului Vlad Tudor, copilul care a disparut la manastirea Cocos si a fost gasit dupa sase zile. Cei doi au prezentat rezultatele preliminare ale anchetei, anuntand ca ipoteza rapirii si uciderii copilului prin infometare a fost respinsa din cauza lipsei probelor care sa o fundamenteze.
articol complet

Cele două feţe ale lui Iorguş: manager penal la Primărie, afacerist de success

image
„O să fac şi mai multe credite”, anunţa primarul Mangaliei, Zanfir Iorguş, într-un interviu acordat TVR1 la sfârşitul anului trecut şi difuzat în luna februarie a acestui an, după o tentativă eşuată de cenzurare, intens mediatizată de presa naţională. Eternul ales local încerca în acest chip să inducă opiniei publice ideea că angajarea de credite bancare pentru finanţarea investiţiilor şi cheltuielilor curente ale administraţiei locale este un semn distins de eficienţă managerială.
articol complet

Iorguş i-a dat lui Patriciu termoficarea Mangaliei, pentru 8.000 de euro pe an

image
În 2003, la scurt timp după ce a transferat groapa de gunoi a oraşului pentru o chirie de 2.000 de euro pe an către firmele finului ministrului liberal al transporturilor Ludovic Orban, primarul Mangaliei Zanfir Iorguş a transferat şi termoficarea oraşului către miliardarul liberal Dinu Patriciu, pentru o redevenţă de 8.000 de euro pe an.
articol complet

Iorguş tergiversează punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti

image
Primarul Mangaliei se consideră mai presus de lege, de vreme ce, de aproape doi ani de zile, refuză să pună în executare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă din domeniul stabilirii dreptului de proprietate.
articol complet

Iorguş şi-a ascuns averea în firmele familiei sale

image
Timp de 12 ani, priorităţile primarului Mangaliei, Zanfir Iorguş, au constat în rotunjirea averii personale. Dovadă în acest sens stau propriile sale declaraţii de avere, din analiza comparativă a cărora reise în mod evident că, de la an la an, bunăstarea sa materială şi a familiei sale a crescut continuu.
articol complet

Foştii asociaţi ai lui Iorguş sug bugetul Mangaliei

image
Secretele familiei Iorgus sunt îngropate în firma Zimcom, înfiintata de Iorgus în 1991 si în care a fost asociat cu Mihai Craciun, unul din campionii drenarii banilor publici ai Mangaliei catre buzunarul personal al primarului. Iorgus a folosit firma Zimcom ca umbrela pentru a trece în patrimoniul acesteia terenuri si imobile acumulate de pe urma activitatii sale de primar al Mangaliei.
articol complet

Jafurile miliardarului Iorguş

image
„Întotdeauna am iubit pensionarii”, spunea primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus, la una din ultimele sedinte de consiliu, la care a participat. Ulterior, de când DNA-ul s-a interesat de soarta sa, primarul si-a bagat piciorul în ghips, pentru a nu mai da curs obligatiilor sale legale, motiv suficient de plauzibil pentru a lipsi si de la sedintele de consiliu. Mai mult, acelasi Iorgus a anuntat ca intentioneaza sa nu mai candideze la un nou mandat de primar, însa obisnuit sa spuna una si sa faca alta, primarul încearca în continuare sa îmbete cu apa chioara locuitorii Mangaliei, descinzând pe strazi, sprijinit în cârja, pentru a lansa noi si noi promisiuni electorale.
articol complet

Zanfir Iorguş, proprietarul din acte al Pădurii Comorova

image
Omisiune penala în declaratia de avere, spaga pentru procurori ! Primarul Mangaliei si-a facut, înca din 2004, un titlu de glorie din dezvoltarea si diversificarea ofertei turistice si de agrement a municipiului pe care-l pastoreste, programând una din cele mai odioase crime ecologice a secolului: defrisarea padurii Comorova.
articol complet

Familia Iorguş, beneficiara jafului de la Fruviileg

image
Sotia lui Zanfir Iorgus, fratele si sotia consilierului Mihai Constantinescu sunt principalii beneficiari ai jafului orchestrat la SC Fruviileg SA Mangalia. Primarul a pus pile politice pentru ca actualul consilier local sa devina administrator unic la Fruviileg, iar acesta din urma a vândut tot ce a apucat catre firma Stepolis Comercial, în care sunt asociate sotiile celor doua persoane publice, la pretul unor traiste de zarzavaturi. Iorgus iarta si acum firma la prabusirea careia a contribuit din plin, preferând în locul executarii silite sa îndatoreze bugetul local prin credite bancare sau sa vânda terenurile ramase, la licitatii publice controlate de interlopi.
articol complet

Iorguş arată semne obscene consilierilor locali

image
Atmosfera incendiara la ultima sedinta extraordinara a Consiliului Local Municipal Mangalia. Consilierii locali îl ameninta pe Iorgus cu dosarele penale, iar primarul le arata în sedinta publica semne obscene. „Veti vedea, peste sase luni, ce palma veti primi de la cetatenii Mangaliei”, le-a spus primarul consilierilor care se încapatânau sa nu voteze proiectele privind contractarea unor noi credite.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 7 next total: 134 | afisate: 61 - 80