Acasa | DOSARE

Butoiul cu pulbere din Consiliul Local Mangalia

Atmosfera din Consiliul Local Mangalia s-a încins la ultima sedinta, programata de executivul Primariei în sala Class a hotelului Prezident din localitate, la sfârsitul saptamânii trecute. În contextul unor diferente de opinii pe marginea a trei proiecte majore de hotarâre, între primarul Zanfir Iorgus si o parte din consilierii locali au izbucnit schimburi de replici taioase, presarate cu invective si amenintari, de ambele parti. În cele din urma, doua din proiectele initiate de comisiile de specialitate dar sustinute de primar au cazut la vot (unul amendat, iar altul respins), în vreme ce proiectul social initiat de Zanfir Iorgus a trecut cu majoritate de voturi. Deoarece nu a mai suportat sa-si ”prostitueze creierul cu asemenea prostii”, primarul a parasit sala de sedinte, fara sa mai apuce sa raspunda acuzatiilor aduse de consilieri si solicitarilor cetatenilor prezenti la sedinta pentru a cere implicarea autoritatii locale în problemele comunitare.
articol complet

Ultimul tun al lui Iorguş: 7,5 hectare de teren la Comorova

image
Primarul municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, este pe cale sa rezolve situatia juridica a padurii Comorova, pe care se cazneste sa o praduiasca înca din anul 2002. Iorgus a anuntat în ultima sedinta a Consiliului Local Mangalia ca Autoritatea Nationala pentru Tursim este interesata sa preia sarcina de realizare a infrastructurii (sosele, alei de acces, canalizare, electricitate) în viitorul cartier de vile si hoteluri care ar urma sa rasara în locul plamânului verde al litoralului sudic. Având sprijinul PD-ului, primarul a dat unda verde pentru executarea silita a unui teren de 7,5 hectare de la Comorova, gajat ilegal în favoarea firmei Rominservices Therm SA Mangalia, pentru datorii pe care a refuzat constant sa le achite.
articol complet

Licitaţiile trucate ale primarului mafiot Zanfir Iorguş

image
Gasca penala de la Mangalia, în frunte cu tartorul Zanfir Iorgus, îsi traieste ultimele momente de liniste, dinaintea furtunii pe care o va declansa zilele acestea sesizarea penala formulata de Organizatia de Investigatii Jurnalistice fata de abuzurile si furturile ordinare savârsite în ultimii zece ani. Pâna când autoritatile vor lua la puricat aspectele sesizate de noi, vom trece în revista un nou capitol de fapte cu puternice conotatii ilegale, savârsite cu stiinta si deplinul acord al primarului traseist care spera, dupa ce a intrat în PD, ca Dutu si Basescu îl vor scuti de neplacerile raspunderii penale. Dincolo de sperantele desarte, soarta lui Iorgus pare a fi pecetluita. În fond, locul sau nu este la Primaria Mangalia, ci în cu totul si cu totul alta parte.
articol complet

Averea nedeclarată a primarului Mangaliei (II)

Marile interese nedeclarate ale lui Zanfir Iorgus sunt legate de firmele care activeaza pe zona industriala a municipiului Mangalia, astfel încât turismul (asa cum aratam în prima parte a materialului) este doar un accesoriu, desi nu tocmai neglijabil. Obiectivele industriale, construite în primul rând prin derularea unor contracte extrem de banoase cu Primaria Mangalia, unde Jupânul asigura traseul finantarilor, au fost acaparate de o mâna de persoane, în marea lor majoritate fosti colegi cu actualul primar, pe vremea când acesta cara tevi în Santierul Naval de la 2 Mai.
articol complet

Zanfir Iorguş şi-a negociat problemele penale cu Partidul Democrat

image
Informatia nu a fost confirmata în mod oficial, însa în culisele politicii locale este deja o certitudine: primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus, s-a înscris în Partidul Democrat pentru a scapa de problemele penale. Filiala PD se pregateste de mazilire, în timp ce Iorgus nu s-a sfiit sa se întâlneasca cu liderul judetean Stelian Dutu, chiar la Mangalia. Anterior, primarul daduse cu subsemnatul la DNA, unde fusese chemat sa lamureasca multiplele aspecte controversate legate de averea declarata si de cea detinuta în mod real.
articol complet

Iorguş şi-a început cariera politică vânzând pepeni pe trotuare

image
Daca ridicam cortina de peste trecutul primarului Mangaliei vom gasi, la începutul anilor 90, un marunt vânzator de pepeni. Zanfir Iorgus cultiva pepenii în satul Arsa si îi vindea prin statiunile din sudul litoralului. Numai ca actualul edil nu avea autorizatie de vânzare, astfel ca atunci când apareau în zona politisti precum Victor Popescu (actual sef al IPJ Constanta) sau Stefan Munteanu (în prezent sef al Politiei Costinesti), pepenarul Iorgus îsi azvârlea de pe cap batista care îl apara de soare si o tulea printre hoteluri. Astazi primarul Iorgus a renuntat definitiv la batista, se îmbraca în costume cu staif si nu mai stie numarul conturilor si firmelor – ale sale ori ale apropiatilor – pe care le-a “ajutat” de la buget. Secretul succesului sau: cinismul, dezertarea de la un partid la altul si cumpararea obedientei consilierilor locali de la toate partidele, cu terenuri în Mangalia si statiuni.
articol complet

Zanfir Iorguş, între bazarul PD, bursa PNL şi bannerele PSD

image
Primarul Mangaliei devine o persoana care conteaza din ce in ce mai mult in jocurile de culise ale politicii judetene, de votul sau atarnand viitorul politic al lui Nicusor Constantinescu. Pana acum, Primaria Mangalia a impartit cu generozitate afaceri publicitare pentru echipa Mazare, terenuri turistice si asocieri pentru exploatarea de complexe comerciale pentru Stelian Dutu. Asociatul prietenului sau Claudiu Tusac este partener de afaceri cu Calin Popescu Tariceanu, in vreme ce prietenul petrolist al premierului a primit un teren in Padurea Comorova.
articol complet

Iorguş calcă pe cadavre, pentru izvoarele de sulf de la Saturn

image
Primaria lui Iorgus refuza sa restituie in natura un teren din Saturn, chiar cu riscul comiterii unei infractiunii de abuz in serviciu. Jupanul Mangaliei intentioneaza sa deruleze un proiect cu finantare PHARE pentru dezvoltarea turismului balnear, tocmai pe terenul revendicat. Verbal, secretara Consiliului Local a invocat faptul ca terenul pe care autoritatile locale refuza sa-l retrocedeze in natura ar face parte din aria protejata a Lacului Hergheliei, insa hartile si proiectele lui Iorgus spun altceva.
articol complet

Regimul de teroare al primarului din Costineşti

image
Cea mai nouă comună a judeţului Constanţa, aflată într-un stadiu de urbanizare continuă, Costineştiul, colcăie de afaceri necurate, din cauza potenţialului economic de excepţie, dar mai ales a încrengăturilor din administraţia publică, gestionate de primarul Traian Cristea.
articol complet

TEROARE LA MEDGIDIA. Procurorul Mafiei baga Fruvimedul în faliment

Procurorul Nita Teodor, cel care a renuntat, dupa zece ani, sa mai pledeze ca avocat al lumii interlope, pentru a-si asuma rolul de procuror al Mafiei, predându-i pe tava societatea Fruvimed SA Medgidia controversatului afacerist Costel Samson, îsi continua nestingherit activitatile infractionale, sub înalta protectie a CSM-ului. Ca un veritabil lacheu al afaceristului-mafiot, Nita a trecut la amenintari cu arestarea împotriva directoarei de la BCR Medgidia, generalizând regimul de teroare impus la Medgidia. Directoarea bancii a fost astfel pusa în situatia absolut paradoxala, nedemna chiar si pentru un stat african, de a-si pierde libertatea daca nu consimte sa savârseasca o infractiune ceruta imperativ de aceasta caricatura a justitiei nationale sub amenintarea folosirii din plin a puterii coercitive a statului.
articol complet

Biografia neromanţată a primarului populist al Mangaliei

Datele biografice ale lui Zanfir Iorgus, ascendenta sa în politica si afaceri demonstreaza ca acesta s-a folosit de functia publica în scopul realizarii unui magistral plan de îmbogatire. O parte din visele sale au fost realizate, de vreme ce primarul detine în acte o avere evaluata de noi la peste doua milioane de euro.
articol complet

Camarila lui Iorguş a mai spoliat bugetul local cu 400.000 de euro

image
Lui Zanfir Iorgus nu i-au placut niciodata lucrurile facute ca la carte, în spiritul si nu doar în litera legii. Ca dovada, primarul Mangaliei si-a constituit de-a lungul anilor lista de achizitii publice aproape exclusiv din contracte atribuite prin selectare de oferte (cea mai facila si mai ordinara metoda de alimentare a camarilei personale cu lucrari pe bani grei). Un document intrat recent în posesia noastra demonstreaza ca dimensiunile praduirii bugetului local de la Mangalia în favoarea apropiatilor lui Iorgus este departe de a fi definitivata.
articol complet

MAFIA PERSONALĂ A LUI IORGUS. Averea nedeclarată a primarului Mangaliei (partea a III-a)

image
În cei 10 ani de mandat ca primar al Mangaliei, Zanfir Iorgus a ajuns sa controleze absolut tot ce misca pe aria sa de competenta. Iar armele folosite sunt deja cunoscute, desi de multe ori prea usor trecute cu vederea, de catre marea majoritate a populatiei din oras: decizii abuzive, santaj, consolidarea unei clici personale, cumpararea consilierilor locali cu terenuri, realizarea unor schimburi de terenuri paguboase pentru bugetul local, privatizarea regiilor locale la scoruri dezavantajoase si în favoarea clicii personale, încurajarea gastilor interlope si hartuirea în justitie a incomozilor.
articol complet

Averea nedeclarată a lui Zanfir Iorguş

image
În perioada în care toata suflarea politica a Mangaliei se gândea la ultimul episod din traseismul politic al primarului localitatii, Zanfir Iorgus a fost surprins de reporterii Zona Interzisa – Dobrogea, în timp ce parasea în fuga ultimul hotel în care are interese majore. Imobilul a fost edificat pe locul unei parcari pentru care concesionarul pe sprânceana primise autorizatia de a o consolida. A iesit un hotel de toata frumusetea, în care muncitorii înca lucreaza la finisaje, sub directa si atenta supraveghere a primarului. Aceasta ultima fila din averea primarului este tinuta si ea la secret, ca mai tot ce are Iorgus pe numele unor interpusi. Zona Interzisa – Dobrogea lanseaza un amplu serial în care vor fi dezvaluite proprietatile nedeclarate si neoficiale ale sultanului de Mangalia.
articol complet

SULTANUL MANGALIEI

Primarul municipiului Mangalia are un comportament tipic otoman, de vreme ce nimic nu se face si desface pe raza “pasalâcului” sau. Totusi, dintr-un scrupul de judiciozitate, dar mai ales din practica repetata a ultimilor ani, acesta a învatat sa se foloseasca de consilierii coruptibili, pe care i-a cumparat cu minime avantajari personale. La fel a procedat si cu functionarii primariei, astfel încât orice decizie dubioasa este semnata si asumata de acesta, pentru linistea sa sufleteasca. Totusi, exista acte unde primarul si-a scapat semnatura, existând astfel dovada comportamentului sau abuziv. Cele mai ilustrative cazuri sunt, din capul locului, cel al concesionarii fara licitatie cu acordul consilierilor si cel al blocarii abuzive a unei retrocedari.
articol complet

Concesiuni fără licitaţie la Mangalia

Mai multe firme din Mangalia au beneficiat de concesionari de terenuri fara licitatie publica pe raza localitatii in vederea realizari de locuinte, pe baza votului majoritar al consilierilor. Desemnarea arbitrara, anticoncurentiala si clientelara contravine legislatiei in vigoare, insa consilierii au votat ca o gasca unita si inarmata cu certitudinea ca nimeni nu va lua la intrebari 19 oameni pentru un singur tip de fapta. Printre beneficiarii de terenuri fara licitatie se numara si un fost coleg de munca al primarului Iorgus, de pe vremea cand acesta cara tevile la Santierul Naval Mangalia.
articol complet

Uranus SA Mangalia, puşculiţa primarului Iorguş

image
Primarul Mangaliei a vandut, in anul 2004, un apartament catre SC Uranus SA la pretul supraevaluat de 5 miliarde de lei (142.000 de euro), cu cel putin 100.000 de euro peste pretul pietei. Uranus SA achizitionase de la Primarie, cu doar cateva luni inaintea tranzactiei penale, un teren de 1.300 de metri patrati din centrul municipiului cu doar 20.650 de dolari, cu mult sub valoarea sa de piata. Primaria Mangalia pompeaza anual peste 100 de miliarde de lei in SC Uranus, acesta fiind un alt argument pentru care firma a fost atat de generoasa in tranzactia cu primarul.
articol complet

Primăria Mangalia a pus la punct Planul de tăiere a Pădurii Comorova

In anul 2002, Primaria Mangalia a solicitat alcatuirea unui Plan de reamenajare a Padurii Comorova, in fapt, defrisarea ariei forestiere si inlocuirea ei cu vile si zone de agrement. Pentru a trece nebagat de seama pe sub ochii autoritatilor si pentru a obtine mai usor autorizatiile si avizele necesare, acesta a fost intitulat "Diversificarea ofertei turistice a municipiului Mangalia". Planul prevede defrisarea a sute de hectare de padure, Primaria Mangalia angajandu-se sa impadureasca, in compensatie, arii care sunt deja impadurite! Daca Planul odios va fi dus la indeplinire, din Padurea Comorova vor ramane doar 12 hectare de vegetatie forestiera compacta.
articol complet

Constantin Samson pregăteşte o ţeapă imobiliară pentru Fruvimed Medgidia

Lupta controversatului om de afaceri Constantin Samson pentru preluarea SC Fruvimed SA Medgidia ar putea avea la baza interese imobiliare derulate în patreneriat cu un puternic grup de afaceri ruso-ucrainian ce-si are centrul de dezvoltare tocmai în Statele Unite ale Americii. Samson este unul din administratorii subsidiarelor deschise în România de grupul DGL Land Holding. Colaborarea partilor a început cu o tranzactie de 3,7 milioane de dolari, prin care Samson le-a vândut rusilor terenul de sub SC Postavul SA Azuga, una din multele societati de stat privatizate si devalizate de el de-a lungul ultimilor ani.
articol complet

Justitia româneasca, aservita controversatului Samson

Controversatul om de afaceri Constantin Samson a câstigat patru sentinte favorabile în procesele comerciale cu SC Fruvimed SA Medgidia si se pregatea sa câstige chiar si a cincea sentinta favorabila, daca societatea nu ar fi formulat o cerere de recuzare a completului de judecata. Trei din cele cinci procese au fost conduse de acelasi judecator desemnat, desigur!, aleatoriu, dupa ce alte doua judecatoare s-au abtinut de la judecarea cauzei. La ultimul proces, citarea a avut loc cu mai putin de 24 de ore înaintea procesului, iar judecatoarea nu a acceptat evidenta lipsei de procedura, refuzând acordarea unui termen pentru pregatirea apararii. Mai mult, desi pe citatie era mentionat completul 1 de judecata, cauza a fost îndrumata la completul 10, probabil printr-o noua extragere aleatorie, dar nejustificata, sau prin abtinerea judecatorilor din completele de la 1 la 9.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 7 next total: 134 | afisate: 81 - 100