Acasa | DOSARE

Constantin Samson, omul care aduce falimentul!

Controversatul om de afaceri Constantin Samson si-a facut o carte de vizita din preluarea si falimentarea unor societati industriale de prim rang, achizitionate în procesul de privatizare. În cele mai multe cazuri, de pe urma afacerilor sale s-a ales praful, însa acesata evidenta nu-l împiedica sa emita pretentii si în cazul Fruvimed SA Medgidia, pentru preluarea careia trage sforile prin justitie.
articol complet

Samson face lobby ca să câştige Fruvimedul

Desi tine agenda presei locale si nationale de mai bine de trei ani, scandalul Fruvimed este departe de a se finaliza. Pigmantat de declaratii incendiare, acuzatii de coruptie a judecatorilor si de implicare a serviciilor secrete, de plângeri penale si un stufaris aproape fara sfârsit de procese comerciale, cazul Fruvimed se acopera încet dar sigur de o perdea densa de fum, care ar putea sa acopere orice solutie abuziva ulterioara. Cui foloseste aceasta perdea reiese din analiza atenta a dosarelor de judecata, iar prezentarea publica a acestor aspecte are menirea de a risipi o confuzie în care, dat fiind esafodajul construit, ar putea cadea oricine. Simplificând în cel mai mare grad posibil povestea, cazul Fruvimed a fost declansat de adoptarea strategiei de privatizare a societatii agricole din Medgidia prin programul actiunii salariale în favoarea Asociatiei PAS Fruvimed.
articol complet

Fondul Proprietatea, construit după ideile lui Sorin Ovidiu Vântu

image
La finele anului 2005, în perioada sarbatorilor de iarna, când toata suflarea din tara avea preocupari specifice Craciunului si Revelionului, Guvernul Tariceanu a trecut la punerea în practica a prevederilor HG 1.481/24.11.2005 privind înfiintarea Fondului Proprietatea.
articol complet

Fondul Proprietatea, la ţepe, în Piaţa Victoriei. Orgaigrama ocultă a Guvernului Tăriceanu (IV)

Activitatea Grupului Interministerial pentru solutionarea problemelor proprietatii, creat la initiativa premierului Calin Popescu Tariceanu în luna mai a anului 2005, a avut doua contributii marcante în evolutia planului magistral prezentat de noi în materialele anterioare. Prima contributie se refera la adoptarea principiilor care au stat la baza elaborarii Titlului VII din Legea 247 din 19 iulie 2005 privind reforma în domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, iar cea de-a doua la elaborarea actului constitutiv al SC Fondul Proprietatea SA, adoptat prin Hotarârea Guvernului nr. 1.481 din 24 noiembrie 2005. Ambele momente de glorie au fost patronate de premierul Tariceanu, atât prin initiva, cât si prin acordarea tuturor sarcinilor vizate catre esalonul doi din Partidul National Liberal, dincolo de orice discutie de principiu despre competente, conduite si incompatibilitati.
articol complet

România a mituit Irakul pentru puţurile lui Patriciu. Organigrama ocultă a Guvernului Tăriceanu (II)

Dupa cum aratam în materialul cadru publicat în numarul trecut, megaafacerea guvernului Tariceanu, pecetea pe care încearca acesta sa o impuna politicii si istoriei recente a României priveste rezolvarea problemelor litigioase de proprietate prin înfiintarea unui fond de investitii care sa joace pe bursa sperantele nutrite timp de 17 ani de oropsitii comunismului. Imensul parcurs al retrocedarilor se încheie sub guvernarea Tariceanu, prin conversia drepturilor litigioase în actiuni la Fondul Proprietatea, o structura gândita, creata si coordonata de premier si de ministrul finantelor Sebastian Vladescu.
articol complet

Conexiuni bizare: ministrul Vladescu si afacerile lui Liviu Luca in Irak

image
Sebastian Vladescu a ajuns ministru datorita relatiilor sale de afaceri cu Liviu Luca, sindicalistul propulsandu-l anterior in consiliile de administratie de la Petrom Service si Upetrom 1 Mai Ploiesti. Ministerul Finantelor Publice a fost acuzat ca a sters datoria publica a Irakului catre statul roman, in vreme ce firmele romanesti care au participat la programul "petrol contra hrana", printre care si Upetrom, ca au mituit guvernul irakian pentru a obtine contracte.
articol complet

Bingo Cristal şi-a finanţat rulajele din banii statului

Înca de la sfârsitul anului 2006, presa locala constanteana semnala faptul ca nou-aparuta sala de bingo din Piata Grivitei ar putea fi un paravan pentru spalarea de bani. Potrivit unui articol publicat în Ziua de Constanta în data de 26 august 2006, sub titlul ”Bingo Cristal – paravan pentru spalare de bani”, reputatia patronatului (”actionar principal este un oarecare Constantin Alexandru Tomic, în varsta de 38 de ani, cunoscut în lumea interlopa ca un posibil proxenet, nedovedit însa de nici o instanta”) dar si a unor salariati (referitor la faptul ca unul din angajatii de la paza era inculpat într-un dosar de trafic international de minori si lipsire de libertate) ridica semne de întrebare cu privire la bunele intentii comerciale ale societatii. Aceeasi publicatie semnala, pe 30 octombrie 2006, ca ”Scandalurile se tin scai de Bingo Cristal”, ararând ca asociatul majoritar al firmei, Alexandru Constantin Tomic, nu si-a onorat obligatiile de plata catre angajati. Totodata, potrivit articolului citat, între conducerea societatii si reprezentantii Partidei Romilor ar fi existat un episod de violenta verbala.
articol complet

Minciună şi evaziune fiscală la Bingo Cristal

Organele abilitate ale statului vor efectua un control de fond la SC Bingo Cristal, pentru a elucida neregulile sesizate atât de Asociatia Organizatorilor si Producatorilor de Jocuri de Noroc, cât si de Organizatia de Investigatii Jurnalistice (OIJ). Societatea a obtinut recent noua licenta pentru exploatarea jocurilor de noroc (pentru sala de Bingo din Piata Grivitei), dupa ce, pe ultima suta de metri, reprezentantul acesteia a depus la Comisia de Autorizare din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor un nou certificat fiscal, menit sa înlature elementele de dubiu existente în privinta certificatului fiscal obtinut în data de 16 iulie 2007. Elementele de conduita fiscala ramân, însa, în atentia Comisiei si a organelor de control. Mai mult, date noi aflate în posesia noastra atesta faptul ca neregulile de la Bingo Cristal au dimensiuni penale evidente, pe care nici un control, de la nici o institutie a statului, nu le-ar putea trece cu vederea, în ciuda oricarui sprijin neprincipial din partea functionarilor locali ai Fiscului.
articol complet

Crima de la Univers’All

image
Familia Stavre din Constanta traieste un calvar, dupa ce fiul de 30 de ani si-a pierdut viata în conditii înca neelucidate de o justitie aservita grupurilor de interese, inertiei si neprofesionalismului. Firul evenimentelor, presiunea pe care o resimt la tot pasul, feelingul personal, dar mai ales conduita politistilor si procurorilor îi determina pe sotii Stavre sa creada ca fiul lor a fost ucis cu sânge rece. Ceea ce face ca acest caz sa fie absolut unicat este faptul ca parintii lui Bogdan Stavre detin un film al evenimentelor, si nu doar mental, ci imprimat în memoria camerei de luat vederi. O memorie care demonstreaza aproape fara dubiu ca ancheta decurge neprofesionist, ca sa nu spunem ca cineva încearca sa musamalizeze întreaga afacere, sub deja mediatizata poveste a unui suicid din dragoste.
articol complet

Operaţiunile clanului Ofer în România. Serviciile secrete israeliene lucrează sub acoperirea sistemului privat

image
În noaptea de 23 spre 24 martie 1998, o aeronava a companiei “Air Sofia”, a descarcat pe Aeroportul Militar Otopeni baxuri cu tigari pentru beneficiarul SC Roza Prod Impex SRL, încarcând la schimb armament comandat de RA Romtehnica SA întreprinderii specializate Mecanica Cugir. Transportul se realiza în baza unui contract secret de tip barter "arme contra tigari", semnat între Ministerul Apararii Nationale, condus atunci de Victor Babiuc, si un beneficiar strain ramas necunoscut. Ulterior, în noaptea de 16/17 aprilie 1998, un avion tot al “Air Sofia”, a decolat de la Mombassa (Kenya) si, dupa o escala la Atena, a aterizat pe aeroportul militar Otopeni, încarcat cu baxuri de tigari “Assos”. Acesta este si momentul în care operatiunea denumita ulterior "Tigareta II" devine publica, luni la rând mass-media nationala acordând spatii largi acestui subiect. Importurile de tigari se realizau prin intermediul “Clubului Venus”, înregistrat oficial ca “fundatie cu activitati sportive pentru angajatii SPP”, de la firma “Dimitros Ltd.”-Cyprus din Limassol.
articol complet

DGL Holding - Tentacula rusească

image
Începând din 2005 sunt înfiintate la Bucuresti, trei sucursale ale DGL Land Holding (USA), societati fiind conduse de cetatenul american Rekitar Daniel, care ocupa simultan si functia de Presedinte al DGL LAND (USA) în asociere cu cetateanul ukrainian Lerner Ilia si afaceristul român Somson Constantin. Grupul DGL intentioneaza sa realizeze în România cinci proiecte imobiliare; câte unul la Bucuresti, Timisoara, Bistrita si doua pe litoralul Marii Negre, dintre care unul chiar în orasul Constanta. În spatele companiei mama DGL LAND, de tip holding, organizata în Statele Unite în 1995, sunt pozitionate în retea, o serie de companii din domeniul strategic din Rusia si Ukraina ce opereaza pe spatiul economic aferent Comunitatii Statelor Independente (CIS) si Europei de Sud-Est.
articol complet

Controversatul Samson manipulează piaţa imobiliară din România

La sfârsitul anului 2005, în presa româneasca apareau primele materiale despre o investitie de proportii în turismul autohton derulata de un puternic grup de firme din Satele Unite ale Americii, în parteneriat cu omul de afaceri Constantin Samson. În acelasi an, firma americana achizitiona un domeniu de internet si lansa website-ul www.dglland.com, prin care îsi prezenta portofoliul de realizari, dar si planurile de investitii pentru România, Republica Moldova si Ukraina. Particularitatile de exprimare din textele publicate pe website arata ca cititorii vizati sunt tocmai românii, carora li se mai pregateste ceva. Pentru a credibiliza si mai mult proiectele firmei americane, autorii acestui scenariu de manipulare a pietei imobiliare au creat o retea de parteneri, pentru care au fost achizitionate domenii de internet în aceeasi perioada si au fost construite website-uri cu o grafica similara.
articol complet

Tunul imobiliar şi economic din spatele Fondului Proprietatea

image
Din două trăsături de condei, litigiile pentru retrocedarea proprietăților naționalizate sub regimul comunist au fost convertite anticonstituțional în probleme de bursă.
articol complet

Olteanu - preşedintele Camerei Deputaţilor, datorită Fondului Proprietatea. Organigrama ocultă a guvernului Tăriceanu (III)

image
Continuam si în numarul de fata seria dezvaluirilor cu privire la interesele obscure ce stau la baza înfiintarii Fondului Proprietatea. Asa cum aratam în numerele trecute, acest ultim fond, care pare a fi ultimul din seria FPS, FPP, FNI, reprezinta un proiect magistral de solutionare nelegitima a marilor probleme de fond ale perioadei de tranzitie la economia de piata, încheiata din punct de vedere politic prin aderarea României la Uniunea Europeana. Înfiintarea FP solutioneaza si problemele juridice ale tranzitiei, în sensul ca punerea sa pe tapet transforma în pura istorie numeroasele litigii de proprietate, discutiile cu privire la recuperarea creantelor externe, raspunderea penala pentru numeroasele nereguli din domeniul retrocedarilor bunurilor confiscate sub regimul comunist.
articol complet

România, decapitată energetic pe Axa Bucureşti - Irak - Moscova. Organigrama ocultă a Guvernului Tariceanu (partea I)

image
Sub aparenta unei griji europene pentru soarta fostilor proprietari deposedati abuziv de regimul comunist, Guvernul Tariceanu pregateste cea mai nociva afacere de partid conceputa vreodata în zona Balcanilor. Fondul Proprietatea ar urma sa preia procente însemnate din actiunile detinute înca de statul român la 119 companii strategice, în special din domeniul energetic, pentru a cumula o valoare nominala a actiunilor de 3,8 miliarde de euro. Modul în care a fost pregatit tot acest proiect pas cu pas, persoanele care au lucrat pe etape la implementarea lui, precum si oprtunitatile incredibile crate parca anume pentru încurajarea unor relatii de prietenie politice si de afaceri, desconspira o veritabila caracatita camuflata sub lozinca unui act de reparatie istorica.
articol complet

"Sclavul" Tomic avea salariu de senator la Bingo Star

Unora le place atât de mult sclavia, încât o simuleaza chiar si atunci când realitatea îi contrazice flagrant. Recent, proaspatul om de afaceri Alexandru Constantin Tomic, actualmente asociat si administrator la SC Bingo Cristal SRL, amintindu-si de vremurile în care era un simplu angajat la firma concurenta Bingo Star, a declarat, citat de un cotidian local constantean, ca fostul lui patron, Dumitru Ghita, l-a folosit pe post de sclav, iar nu de angajat, timp de zece ani.
articol complet

Caracatiţa Bingo Cristal. Dumitru Cuşu a închiriat Fiscului un imobil cumpărat de la ţeparii rambursărilor de TVA

În numerele anterioare aratam ca modesta firma Bingo Cristal a fost si este protejata de functionarii Fiscului, datorita relatiilor netransparente existente între partenerii de afaceri ai acesteia si reprezentantii institutiei publice. Dovezile aflate în posesia noastra arata adevarata fata a mediului de afaceri din judetul Constanta, precum si modul ticalos prin care o parte din functionarii publici au aservit institutiile statului unor interese politice si de afaceri.
articol complet

Bingo Cristal încalcă legea sub oblăduirea Finanţelor

Ministerul Economiei si Finantelor continua politica adoptata de Finantele constantene de protejare abuziva si anticoncurentiala a firmei Bingo Cristal, ce actioneaza pe piata jocurilor de noroc. Cu o zi înainte de a intra în concediu de odihna, directorul Directiei de Autorizari din MEF, Florin Preda, a semnat ordinul de serviciu pentru deplasarea a doi inspectori la Constanta, în vederea vizionarii salii de joc Bingo Cristal înainte de prelungirea licentei de activitate. Printre sedintele fulminante cu asociatiile operatorilor de jocuri de noroc pe textul noii legi cadru, Preda a gasit timpul necesar pentru a-si pune iscalitura pe ordinul de deplasare, desi îsi declarase indisponibilitatea din cauze de timp de a oferi câteva detalii tehnice ziarului nostru.
articol complet

Afacerile Ofer Brothers Group

image
Istoria familiei “Ofer” începe în România, la Galati, de unde Josef Herschovici a emigrat în Israel, înfiintând un birou comercial în portul Haifa. Ulterior, Josef si-a extins mica afacere, achizitionând mai multe nave comerciale. Dupa casatorie a avut trei fii, în ordinea urmatoare: David, Sammy si Yuli. Mult mai tarziu, dupa plecarea în Israel, Sammy si Yuli au schimbat numele familiei cu unul mai comercial-Ofer (offer, în engleza: oferta). Pe rând, cei trei fii, au condus si dezvoltat afacerile tatalui, transformând micul birou într-o corporatie internationala. Fiul cel mare David, dupa ce a slujit statul Israel luptând în fortele de Politie Israeliene, de unde s-a retras cu gradul de General Maior, a trecut la afaceri, coordonând câteva companii din cadrul Ofer Group, pâna în 1994, atunci când s-a stins din viata.
articol complet

Banii de la Tomis Mall se scurg în Cipru

image
În urma cu noua ani, o casuta postala din Cipru privatiza pentru o nimica toata magazinul universal Tomis. Dupa ani buni de grea exploatare, israelienii camuflati în ciprioti au edificat primul, si deocamdata unicul, mall al orasului, pe structura fostului magazin comunist. Vazându-si visul realizat, societatea privatizata s-a transformat într-o mare si scumpa agentie imobiliara, mai ales ca directorii români au scapat de angajati prin presiuni incredibile. O buna parte din investitia de 8,5 milioane de dolari a fost acoperita înca din primii ani ai privatizarii, când SC Tomis SA platea consultanta imobiliara si servicii fictive de publicitate unei firme bucurestene în spatele careia se afla tot o casuta postala cipriota.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 7 next total: 134 | afisate: 101 - 120