Acasa | DOSARE

Politica actelor ratate l-a dus pe Frăţilă într-o fundătură

Ca politician, Constantin Frăţilă a avut o evoluţie presărată la tot pasul de scandaluri publice. În anul 1996, cocheta cu partidele de dreapta, însă câţiva ani mai târziu a devenit membru al unui partid de stânga, aşa cum era atunci PD-ul condus de Petre Roman.
articol complet

Limuzina lui Gheorghiu-Dej zace la Constanţa

Fosta limuzină prezidenţială a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, un ZIL sovietic fabricat în anul 1965, aparţine unei familii constănţene. Automobilul de lux din vremurile dictaturii comuniste este parcat de ani de zile în curtea Centrului de Crimă Organizată şi Antidrog din cartierul Kilometrul 5. Sub nasul poliţiştilor, limuzina a fost ţinta mâniei proletare a unui necunoscut, care a spart geamul interior şi a crăpat unul din geamurile exterioare, blindat după rigorile anilor 60.
articol complet

Firmele controlate de Liviu Luca au supt de la SNP Petrom 134 de milioane de dolari dintr-un singur gaz

Ca orice afacerist de mare succes, sindicalistul Liviu Luca a derulat afaceri profitabile prin intermediul unor firme înregistrate în diversele paradisuri fiscale (insulele Virgine) şi, mai ales, prin mai mulţi oameni de paie numiţi la conducerea unor societăţi autohtone. Unul din secretele prosperităţii sindicalistului constă în afacerile derulate de acesta în spaţiul ex-sovietic
articol complet

Sechestrat în Primărie

Un tânăr din Mangalia reclamă faptul că a fost sechestrat de către poliţiştii comunitari, chiar în holul Primăriei, pentru că ar fi îndrăznit să fotografieze macheta cea scumpă a locuinţelor ieftine model Mihai Claudiu Tusac.
articol complet

Marea peticire a început din bătătura primarului

La Mangalia a început marea campanie de peticire a drumurilor. Săptămâna trecută, câteva autospeciale neinscripţionate, dar înmatriculate sub indicativul BIT, au decapat porţiunile deteriorate din suprafaţa carosabilă şi au încărcat zgura în camioane, pregătind astfel plombarea de primăvară. Acţiunea a început chiar din vecinătatea campingului Zodiac din Jupiter, acolo unde îşi are domiciliul familia primarului Tusac şi sediul o puzderie de firme, printre care şi Village Tour SRL, asfaltatorul tradiţional al Mangaliei.
articol complet

Viorel Chiurtu, demis prin dispoziţie de primar

În data de 5 martie 2009, managerul Casei de Cultură din Mangalia, Viorel Chiurtu, a fost demis din funcţie, prin dispoziţia primarului Claudiu Tusac (Dispoziţia 370/05.03.2009). În actul administrativ anterior menţionat, primarul precizează că decizia a fost luată ca urmare a încetării contractului de management nr. 738/16.12.2005, deşi – potrivit directorului demis – acesta încetează de drept abia în anul 2010.
articol complet

Pumnul lui Maftei. Circ ieftin la şedinţa Consiliului Local Mangalia

Ex-consilierul local Florin Maftei s-a „afirmat” la ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local, convocată de opoziţie. Maftei a luat cuvântul neinvitat, a produs probe din hârtie cu privire la „furăciunile lui Oleniuc şi Cucoranu”, a urlat, a declarat şedinţa nelegală şi s-a arătat indignat că Griguţă este cercetat penal. Alţi cetăţeni de bine i-au ţinut isonul, din fundul înghesuit al sălii de şedinţă, carotând încercările consilierilor de a-şi pune în discuţie proiectele de hotărâri. Nici măcar poliţiştii comunitari nu au reuşit să-l tempereze pe rebelul fără cauză.
articol complet

Mariana Tarsoaga: “Nu cred că este treaba nimănui ce afaceri facem şi cum le facem”

Pe o latură a clădirii erau stivuite de-a valma mai multe navete de sticle, iar în apropierea intrării lăuzeau doi maidanezi blegiţi de soare.
articol complet

Liviu Luca trage cu ochiul la Şantierul Naval Militar Mangalia

După ce a făcut afaceri profitabile cu petrol şi gaze, printr-o serie de trocuri în care singurul plătitor a fost SNP Petrom, iar singurele societăţi câştigate RPT Oil Holding, Foserco şi Upetrom 1 Mai, la conducerea cărora se află oamenii săi de casă, Liviu Luca a găsit prilejul de a încerca marea cu degetul. Acest Jimmi Hoffa de Valea Călugărească trage la momentul de faţă toate sforile posibile pentru a intra în posesia Şantierului Naval Militar Mangalia. A mai încercat o dată, în primăvara anului trecut, când s-a înscris în cursa de privatizare, prin intermediul unui consorţiu de firme deţinute de alte firme, care la rândul lor sunt deţinute de FSLI Petrom, sindicatul care l-a conscrat.
articol complet

Doi cumetri de coşmar. Iorguş s-a lepădat de Satana, Tusac s-a lepădat de Naşu`

„Te-ai lepădat de Satana?”. Această întrebare rituală i-a fost adresată lui Zanfir Iorguş, în urmă cu cinci ani, într-o catedrală catolică din Belgia. La acea dată, fostul primar al Mangaliei îşi luase în serios sarcina de a-l creştina pe al doilea născut al familiei Tusac, actualul primar al Mangaliei.
articol complet

Pecos Bill şi Robin Hood, cele două identităţi ale primarului Tusac

Pecos Bill – cel mai cunoscut bandit din filmele Western, şi Robin Hood – cel mai cunoscut haiduc din toate timpurile, ar putea deveni simboluri ale Mangaliei. Asta, după ce primarul Caludiu Tusac a anunţat implementarea a două proiecte care ar urma să trezească amintirea celor două personaje istorice.
articol complet

Războiul cauciucurilor. Doi consilieri din Mangalia s-au ales cu roţile tăiate

Autori necunoscuţi au tăiat roţile de la maşinile a doi consilieri locali din opoziţia primarului Claudiu Tusac. În dimineaţa zilei de 18 februarie 2009, consilierii locali Ion Anghel (PRM) şi Sorin Andrei (PNL) şi-au găsit maşinile în parcare cu roţile tăiate.
articol complet

Interesul lui Adamescu la Mangalia: gazele

Mangalia va fi branşată la gaze, în baza unei investiţii realizate 100% de o firmă privată, fără o carte de vizită extraordinară, dar cu un patron controversat şi, mai ales, extrem de bogat. Potrivit contractului încheiat cu Ministerul Economiei, SC Megaconstruct SA Bucureşti are obligaţia de a investi 16.118.720 de lei (aproximativ 4,4 milioane de euro), pentru ca, în următorii trei ani, să creeze şi să pună în funcţiune un sistem de distribuire a gazelor naturale în Mangalia.
articol complet

Herarconi face bani din frunză seacă. Primăria Constanţa tunde şi pomii din Mangalia

Incredibil! După ce a tuns toţi pomii din municipiul reşedinţă de judeţ, Primăria Constanţa s-a apucat de tăiat şi crengile din Mangalia. Mai multe autospeciale inscripţionate cu însemnele Primăriei Constanţa au fost angrenate, sâmbăta trecută, într-o acţiune de toaletare a sute de pomi. Însă nu la Constanţa, ci la Mangalia. Deşi la prima vedere s-ar putea crede că „frizerii” au greşit şi copacii, şi oraşul, în realitate lucrarea a fost comandată şi plătită de Primăria Mangalia, din bani publici, fără organizarea unei licitaţii de atribuire a contractului. În aceeaşi realitate, lucrarea a fost executată de o firmă privată, SC Herarconi SRL, atât de apropiată de capii PSD Constanţa, încât foloseşte – contra cost? – maşinile Primăriei Constanţa. Acţiunea s-a soldat cu chelirea a sute de pomi aflaţi pe marginea principalelor artere ale Mangaliei, dar şi cu perturbarea temporară a traficului rutier.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 7 total: 134 | afisate: 121 - 134