Acasa | JUSTIŢIA

Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, îşi aşteptă verdictul

image
După mai bine de trei ani de când se află pe rolul Judecătoriei Constanţa, dosarul nunărul 28590/212/2008, în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice (art.248 C.p.) va primi astăzi o soluţionare. Dealtfel, pronunţarea în acest dosar ar fi trebuit să fie dată încă din data de 13. 02. 2012, însă judecătorul a amânat hotărârea pentru astăzi.
articol complet

GEORGE BOSÂNCEANU E DE NEOPRIT: Procurorii l-au reţinut din nou pentru furt

image
Odiseea penală a controversatului afacerist George Bosânceanu pare că nu se mai termină. În urmă cu doar câteva ore Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au reţinut din nou sub învinuirea de implicare într-un grup infracţional care a comis zeci de furturi.
articol complet

Nikitas de la Callatis Therm, arestat pentru 15 zile

image
Judecătoria Mangalia a încuviinţat cererea de arestare preventivă, pentru 15 zile, formulată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, împotriva directorului general al SC Callatis Therm SA Mangalia, Nikitas Simion. Hotărârea instanţei a fost pronunţată în cursul serii de 15 februarie 2012, în dosarul de şantaj şi abuz în serviciu instrumentat de procurorul Teodor Niţă. Ancheta penală a fost declanşată pe fondul protestelor sociale din Mangalia, generate de nefurnizarea agentului termic. Arestarea preventivă a directorului Callatis Therm reprezintă un rezultat de etapă al unei crize care a devenit vizibilă după eliberarea din funcţie a fostului primar Mihai Claudiu Tusac.
articol complet

Maniere scandaloase, în cazul Vincentelli

image
Roberto Vincentelli are toate motivele să se plângă că statul român l-a tratat ca pe un animal. Italianul a fost ridicat din trafic, anchetat la intimidare, încarcerat pentru 24 de ore şi trimis în judecată pentru fapte de corupţie, în cazul depozitului de deşeuri de la Năvodari. „Coruptul” însă avea mai multe certificate de urbanism eliberate de o instituţie a statului român, un aviz de mediu eliberat de o altă instituţie a statului român şi două hotărâri judecătoreşti emise tot de statul român, care-l obligau pe primarul din Năvodari să-i elibereze autorizaţie de construire pentru depozitul de deşeuri.
articol complet

CAZUL HÂNSĂ. O anchetă halucinantă, respinsă de instanţă

image
Cel mai spectaculos şi, totodată, cel mai mediatizat dosar penal – supranumit „Cazul Hânsă” – întocmit de controversatul procuror Teodor Niţă, s-a năruit în faţa instanţei de judecată. La 23 iunie 2011, Judecătoria Medgidia a dispus restituirea cauzei la Parchet, în vederea refacerii urmăririi penale, constatând că procurorul de caz nu a avut competenţa de a instrumenta cauza. Anterior acestei dezlegări surprinzătoare, Niţă reuşise să-i pună cătuşele lui Hânsă, prezentându-l opiniei publice drept cap al unui grup infracţional constituit în vederea delapidării fondurilor publice.
articol complet

Cum au făcut procurorii praf Dosarul lui Teodosie

image
Megadosarul penal întocmit de DNA pe numele arhiepiscopului Teodosie s-a făcut praf şi pulbere. În 2009, dosarul a fost declinat Parchetului Medgidia, care mai departe l-a declinat Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. La finele anului trecut, controversatul procuror Adrian Dicu – cel care s-a „produs” într-un film pe internet încătuşat şi îmbrăcat în zeghe – a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva lui Teodosie. La momentul de faţă, plângerea împotriva rezoluţiei este intrumentată de procurorul constănţean Gigel Marian Alexandru, într-un dosar în care nu există nimic altceva, nici măcar rezoluţia de NUP contestată. Dosarul putea fi „ciufulit” în inexplicabilă escală făcută la Parchetul Judecătoriei Medgidia.
articol complet

Apus de Soare: Cristian Deliorga a zburat din CSM

image
Controversatul procuror constănţean Cristian Deliorga a pierdut alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii, ce au avut loc luni, 3 noiembrie a.c.. Deliorga a candidat pentru postul rezervat reprezentantului Parchetelor de pe lângă Tribunale în cadrul CSM, post pe care l-a deţinut în ultimii şapte ani, însă a pierdut la o diferenţă de trei voturi în faţa procuroarei Oana Schmidt Haineală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. Înfrângerea în alegeri a lui Deliorga anunţă apusul carierei acestuia, dar şi a unor influenţe nefaste exercitate în rândul magistraţilor.
articol complet

Radu Mazăre şi-a recuzat judecătorii

image
După doi ani, procesul lui Mazăre nu a ajuns nici măcar la faza citirii actului de sesizare.
articol complet

Victima lui Argintaru spune că nu a fost violată

image
O nouă răsturnare de situaţie a avut loc în dosarul în care procurorul Teodor Niţă este cercetat penal pentru abuzuri săvârşite în cazul Argintaru. În mod paradoxal, plângerea „violatorului” a ajuns să fie susţinută tocmai de una din „victimele” sale, Iordănica Cîntăbine.
articol complet

Marius Fătu se justifică: banii nu erau falşi, iar tipografia lui nu poate printa decât afişe şi ziare

image
Fostul ziarist Marius Fătu şi-a prezentat propria versiune faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse de poliţiştii de la Crimă Organizată. Fătu susţine că întregul scandal a pornit de la faptul că ar fi declarat în vamă, în momentul părăsirii ţării, că ar fi avut asupra sa 19.800 de euro, susţinând că banii nu erau falşi. Referitor la tipografia găsită în locuinţa sa şi într-un sediul închiriat, fostul ziarist spune că aceasta funcţionează cu puncte de raster, cu patru grupe clasice de culoare, fiind practice imposibil de fiolosit în scopul falsificării banilor. Fătu denunţă o serie de abuzuri la care a fost supus în perioada reţinerii sale.
articol complet

Marius Fătu – liber ca pasărea cerului

image
Judecătorii constănţeni au respins cererea de arestare preventivă a lui Marius Fătu, fostul jurnalist de la TV Neptun pus sub acuzaţie pentru falsificare de bani. Anterior, Fătu fusese reţinut în timp ce încerca să părăsească ţara, având asupra sa aproximativ 70 de mii de euro printaţi, după toate probabilităţile, la tiparniţa descoperită în casa sa.
articol complet

Justiţiarul Fătu şi matriţa lui fermecată

image
Fostul realizator al emisiunii Portret cu Cătuşe, difuzată în urmă cu câţiva ani pe Tv Neptun, Marius Fătu, a fost prins de către Poliţia de frontieră Vama Veche cu bani falşi asupra sa. Cercetările au mers mai departe astfel că procurorii DIICOT şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Constanţa au făcut o percheziţie la locuinţa acestuia unde s-au găsit 70.000 de euro falşi şi o matriţă.
articol complet

Moinescu a fost condamnat pentru favorizarea infractorului

image
6 luni cu suspendare - atât a luat fostul primar al Medgidiei, Dumitru Moinescu, în dosarul în care era judecat pentru favorizarea infractorilor. Condamnarea a survenit direct în recurs, după ce instanţa de fond şi cea de apel îl achitaseră. Moinescu trage ponoasele pentru că în 2006 ar fi încercat să-l determine pe patronul unei discoteci din Medgidia să şteargă urmele unei altercaţii dintre două grupări interlope rivale.
articol complet

ZLATE, CIUVĂŢ şi SCURTULESCU, filiera Belize – Cipru – România

image
Cea mai importantă grupare de “criminalitate informatică” din România are cartierul general la Constanţa. Organizată după modelul italian “La Piovra”, gruparea a fost pusă sub urmărire încă din anul 2007, investigaţiile fiind derulate cu implicarea mai multor instituţii specializate precum: Poliţia Română, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Bucureşti şi Constanţa, Jandarmeria Română şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).
articol complet

Mircea Banias, senator de ţeapă lungă? DNA confirmă că PDL-istul este „făptuitor” în dosarul UCM Reşiţa

image
Senatorul constănţean Mircea Banias se află în centrul unui scandal mediatic, după ce presa a acreditat informaţia că ar fi făcut intervenţii telefonice la Fisc, în vederea atribuirii unei rambursări de TVA către firma unui escroc libanez. Deşi Banias se jură că nu are nici o legătură cu tunul de TVA, procurorii DNA au făcut vorbire despre calitate sa de „făptuitor”, în faţa instanţei ÎCCJ, ieri, cu ocazia judecării recursului declarat de libanez şi de partenerii săi de ţepe de la UCM Reşiţa faţă de măsura arestării preventive.
articol complet

Doina Drăguinea, de la dosarul interlopilor la excluderea din magistratură

image
Se strânge laţul în Justiţie. Pensionarea unor procurori, excluderea din magistratură a preşedintei Tribunalului Constanţa şi alte mişcări de culise din zona „penală” trădează climatul de lupte intestine pentru controlul justiţiei constănţene.
articol complet

Cine a organizat Fuga lui Omar Hayssam

image
La momentul apariției (2009), „Prădarea României” – cartea scrisă (nu foarte bine) de Victor Gaetan şi povestită (cu o pendulare între relatarea deopotrivă a împrejurărilor, dar şi a unor mesaje închise în sticlă) de Ciprian Nastasiu, a stârnit ample controverse.
articol complet

Terente din Ostrov

image
Judecătoria din Medgidia şi apoi Tribunalul Constanţa l-au trimis pe Alin Argintaru pentru opt ani în spatele gratiilor. Temutul infractor fusese descris, în rechizitoriul procurorului, ca un Terente care a terorizat fetele din Ostrov cu sabia sa de panoplie, briceagul şi pistolul cu gaze.
articol complet

total: 18 | afisate: 1 - 18