Acasa | SPECIAL

Ipoteză şoc: Mazăre jr cunoştea subiectele de la bac?

image
Deşi s-a bătut monedă pe faptul că subiectele de la bac-ul din anul acesta practic nu pot fi cunoscute înaintea examenului, e foarte posibil ca lucrurile să nu stea aşa. Subiectele sunt elaborate încă din luna aprilie, în câte 10 variante pe materie şi apoi sunt depozitate într-o bază electronică de date, la care au acces persoane din structura internă a ministerului şi şefii inspectoratelor judeţene. În dimineaţa examenului se efectuează extragerea variantei de subiect, într-un bol introducându-se zece bile care conţin câte un bilet numerotat de la 1 la 10.
articol complet

“Gruparea beţivilor”, din nou la conducerea Consiliului Judeţean

image
Numărul mare de aleşi le-a permis celor de la USL, şi în particular PSD, să-şi numească structura de conducere dupa cum au vrut ei. Deşi cealaltă parte din alianţă, în speţă liberalii, şi-a manifestat dorinţa de a avea măcar un vicepreşedinte, cei care vor administra problemele judeţului vor fi tot cei trei crai mai de la răsărit, pe unde se îmbuteliază Smirnoff şi Stalinskaya, care au făcut acest lucru şi în legislatura trecută. Pe lângă interese, pe cei trei îi mai leagă indisolubil ceva: băutura. Nicuşor Constantinescu e celebru pentru nopţile petrecute involuntar prin intersecţii, Cristinel Dragomir, un fel de Boc psd-ist, sătul să fie plătit doar ca să-i maseze umerii şi să-i toarne în pahar lu’ şefu’, a început să se dedulcească şi el la licorile tari ca să pară bărbat, iar figura crâşmărească a lui Cristian Darie spune mai mult decât o mie de cuvinte. Dar aburii alcolului nu i-au oprit pe cei trei să devină nişte persoane de succes în afaceri, fiecare dintre ei fiind un model de urmat pentru felul în care se descurcă în viaţă. Conturi, case, maşini, terenuri, excursii… toate acestea nu reprezintă o necunoscută pentru exuberantul trio de la conducerea CJC.
articol complet

Mazăre vine, vine… calcă totul în picioare

image
Acţiunea de betonare a Mamaiei continuă. Fără nicio jenă sau teamă, mai ales că partidul lui a ajuns la guvernare şi pensionarii l-au votat din
articol complet

Fratele "traficantului" Iustin Rădulescu acuză: “Statul român e părtaş la abuzurile autorităţilor italiene”

image
De zile bune, povestea “traficantului“ de droguri din Constanţa, Iustin Rădulescu, ocupă primele pagini ale ziarelor. Cum capetele de acuzare aduse constănţeanului, iniţial în număr de patru, s-au redus la unul singur, şi acela schimbat între timp, iar informaţiile din presă sunt contradictorii, i-am solicitat să lămurească aceste aspecte fratelui celui acuzat, Mircea Rădulescu.
articol complet

“Corecţiile” lui Mazăre

image
Radu Mazăre are explicaţii halucinante când vine vorba de faptele penale din trecutul său aventuros. E convins că retrocedările făcute de el în care, de exemplu, Cristi Borcea a cumpărat în 2002 un teren de 8990 mp în Mamaia Nord cu exorbitanta sumă de 54 de euro, adică 0,0006 euro pe metrul pătrat sau alţi 19.996 metri pătraţi prin parcurile şi falezele oraşului cu 124 de euro , sunt legale şi profitabile pentru constănţeni.
articol complet

Consal Trade-ul lui Chicheanu, „simply the best”

image
Licitaţia organizată în urmă cu mai bine de doi ani de către Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa în vederea atribuirii contractului de execuţie a lucrărilor la proiectul „Dezvoltarea capacităţii feroviare în zona fluvio-maritimă a Portului Constanţa” s-a încheiat. După multe contestaţii şi litigii, firma Consal Trade SRL, a fost declarată căştigătoare, în baza unei hotărârâri judecătoreşti a Curţii de Apel Bucureşti. Valoarea contractului, care s-a semnat astăzi şi care a fost adjudecat de firma omului de afaceri Constantin Chicheanu, este de 54.294.348 lei, adică 12.709.946 euro iar proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial – Transporturi.
articol complet

Şantajul lui Nikitas este minciună pe lângă corupţia politică de la Callatis Therm

image
În timp ce mangalioţii au petrecut o iarnă de coşmar, fără căldură şi apă caldă, câteva personaje au făcut bani cu nemiluita şi jocuri electorale de-a dreptul criminale prin intermediul şi pe seama companiei locale de termoficare, Callatis Therm SA. Organele judiciare ale statului român au început o anchetă penală, soldată până acum doar cu arestarea preventivă, pentru două zile mari şi late, a directorului general Adrian Nikitas Simion. Până acum s-a creionat ipoteza unui şantaj al lui Nikitas, în sensul că acesta îi ţinea pe oameni în frig, ca să determine autorităţile să-i facă plăţi suplimentare. Din praful judiciar înţelegem că la mijloc a fost un scenariu economic, deşi absolut toate probele arată că mangalioţii au trăit în primul rând un coşmar politic, pus la cale de politicieni, pentru „mălai” şi influenţă.
articol complet

De ce şi-a schimbat ÎPS Teodosie de două ori numele de stare civilă

image
Vă mai amintiţi povestea lui Dinel Staicu? Afaceristul craiovean care şi-a schimbat numele pentru a scăpa de o condamnare penală? Cazul său a devenit atât de cunoscut, încât atunci când auzi de schimbarea unui nume, nu te poţi abţine să nu te întrebi dacă nu cumva în spatele acestui gest se găsesc intenţii de sustragere de la răspundere. Cel mai spectaculos caz de „rebotezare” din Constanţa aparţine şefului celor care ne botează copiii, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Înaltul ierarh tomitan se află la a doua schimbare de nume şi este extrem de probabil ca această metamorfoză a actelor sale de stare civilă să-i fi produs avantaje. Cu siguranţă, însă, că i-ar putea produce şi neplăceri, având în vedere neactualizarea decretului de recunoaştere pe funcţia de şef al Arhiepiscopiei Tomisului şi posibila consecinţă a nulităţii documentelor semnate în ultima perioadă.
articol complet

Nikitas a fost implicat şi în anveloparea blocurilor din Mangalia

image
Directorul general de la Callatis Therm SA Mangalia, Nikitas Adrian Simion, arestat preventiv pentru şantaj şi abuz în serviciu, a fost implicat şi în anveloparea blocurilor din Mangalia. Astfel, societatea Euroinvest Future Services SRL Constanţa, în care Nikitas deţine calitatea de asociat, a cîştigat licitaţia organizată de Primăria Mangalia pentru anveloparea blocurilor din localitate, alături de alte companii, lucrarea având un deviz total de peste 186 de miliarde de lei vechi.
articol complet

APMC ÎI JECMĂNEŞTE PE DOCHERI. Directorul Aurelian Popa repetă practicile pentru care este urmărit penal

image
Pe 25 ianuarie 2012, organele judiciare confirmau începerea urmăririi penale împotriva actualului director general al CNAPMC, Aurelian Andrei Popa, pentru abuzuri antisindicale comise în calitatea sa anterioară de director executiv la Minmetal SA. Pentru Popa, totul pare un fleac, de vreme ce tocmai a ajuns să pretindă taxă de intrare în port pentru maşinile private ale muncitorilor, nesocotind o hotărâre judecătorească şi contractul colectiv de muncă la nivel de ramură care le conferă docherilor acest drept absolut uman – de a nu plăti taxe de acces atunci când vin la muncă.
articol complet

Patronul de la United Shipping Agency îşi scoate casele la vânzare

image
Afacerile patronului firmei United Shipping Agency, Cătălin Trandafir, se pare că nu mai merg cum mergeau pe vremuri. Aşa se explică poate şi faptul că afaceristul constănţean a decis cu greu să-şi scoată la vânzare una din proprietăţile sale, o superbă locuinţă de vacanţă aflată în coasta pădurii din Cheile Râşnoavei. Preţul? O bagatelă! 1 000 000 de euro. Casa, după cum se poate vedea şi în fotografie, este deosebită dar folosită foarte rar de Trandafir, care mai are proprietăţi şi în Franţa şi pe coasta de est a Statelor Unite.
articol complet

Puiu Haşotti, un ministru cu vastă cultură de turnător

image
Deşi şi-au pierdut serios din credibilitate propunându-l pe Mircea Diaconu, ale cărui roluri de prost din filmele în care a jucat s-au transferat şi în viaţa reală, liberalii persevereaza în greşeală susţinând un alt personaj controversat , în persoana lui Puiu Haşotti, pentru demnitatea de ministru al Culturii. Haşotti, aflat la al patrulea mandat de senator, ultimul luat în baza unui algoritm hoţesc, nu este prea apreciat la Senat, cel putin în acest mandat, dovadă stând cele 34 de iniţiative legislative respinse, din totalul de 54. Alte 3 propuneri sunt simple rectificări, 16 se află îngropate la comisii şi doar una singură, legea 247/2011, ce viza declararea zilei de 9 martie "Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989" a fost aprobată de colegii săi. Paradoxul constă în faptul că iniţiatorul acestei legi, distinsul senator Puiu Haşotti, sfidează istoria şi bunul simţ prin acest demers, dat fiind trecutul nedemn al familiei din care face parte.
articol complet

"Duşmanul Constanţei", Gheorghe Mihăeşi, din nou consilier din partea PSD

image
Afacerea Fin.Co.Ge.Ro. a început în anul 2000, când primarul de atunci al Constanţei, Gheorghe Mihăeşi, a semnat cu firma italiană câteva contracte de concesiune a unor terenuri pe care urma să fie construite ansambluri rezidenţiale. Deşi a declarat public în şedinţă de consiliu că Fin.Co.Ge.Ro va suporta toate cheltuielile de infrastructură ale construcţiilor iar primăria nu va investi niciun ban, în realitate primarul Mihăeşi stabilise şi semnase cu totul altceva cu investitorii italieni. De fapt toate costurile de infrastructură urmau să fie suportate de către Primăria Constanţa.
articol complet

"Cele 20 de puncte" prin care Dan Diaconescu l-a escrocat pe Constantin Cojocaru

image
Vă prezentăm, punct cu punct, uriaşa escrocherie mediatică pusă în operă de către Dan Diaconescu şi postul de televiziune OTV, pentru a pune mâna pe capitalul politic generat de proiectul denumit Legea Cojocaru, pentru a fura Partidul Poporului, partid înfinţat de susţinătorii Legii şi a-l transforma într-o anexă politică a actualilor guvernanţi ai României.
articol complet

Moga spune bancuri trăznite

image
Pentru a da greutate şi credibilitate campaniei pe care a iniţiat-o prin judeţ, Nicuşor Constantinescu îşi cară după el o cohortă întreagă de personal din CJ şi profitori de peste tot, dar şi deputaţi şi senatori, cu gând că discursurile acestora, îndelung exersate în orele de somn din Parlament, vor cântări decisiv în deciziile alegătorilor. Dacă alde Mazăre, Haşoti sau Dragomir mai buchisesc câte ceva, nu acelaşi lucru se poate spune despre senatorul Nicolae Moga, a cărui imaginaţie, şi aşa limitată, seacă brusc când se vede în faţa oamenilor.
articol complet

Hotelierii din Eforie Nord contestă licitaţia Casei Naţionale de Pensii

image
La Casa Naţională de Pensii scandalurile se ţin lanţ. Dacă în urma controlului Curţii de Conturi s-a descoperit că peste şapte milioane de euro au fost cheltuite pe pensii plătite ilegal iar o mare parte din actele contabile s-au evaporat definitiv, nici la capitolul licitaţii publice, instituţia condusă de Doina Pârcălabu nu stă foarte bine. Aproape în fiecare an, când se fac repartiţiile pentru bilete de tratament de care beneficiază pensionarii, se lasă cu contestaţii, plângeri şi sesizări. Anul acesta şapte societăţi comerciale din Eforie Nord au trimis mai multe memorii instituţiilor statului prin care atrag atenţia asupra modului în care s-au împărţit locurile la tratament în această staţiune.
articol complet

Şenol Zevri şi Sorin Cocheş, pe făraşul PDL

image
Înainte de alegeri, PDL Constanţa, ca orice partid care se respectă, face curăţenia de primăvară. Democraţii, care până mai ieri închideau iertători ochii la diversele mangle ale colegilor de partid, s-au regrupat, pentru şi în folosul alegătorilor, şi au spus NU CORUPŢIEI.
articol complet

Zilele lui Aurelian Andrei Popa la conducerea APMC par a fi numărate

image
Scandalul declanşat de decizia Consiliului de Administraţie al CN APMC SA de a nu mai prelungi valabilitatea legitimaţiilor de acces gratuit, cu mijloacele auto proprii, pentru angajaţii societăţilor şi companiilor care îşi desfăşoară activitatea în portul Constanţa, începând cu data de 31 martie 2012, pare a pune bomboana pe coliva directoratului lui Aurelian Andrei Popa în fruntea instituţiei.
articol complet

O firmă fantomă din Medgidia a prejudiciat statul cu peste 2.500.000 lei

image
Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au destructurat o grupare de afaceri care făcea miliarde de lei vechi din înşelarea partenerilor, dar mai ales a bugetului de stat.
articol complet

Cine este senatorul care făcea lobby pentru Callatis Therm SA şi pentru Nikitas Simion

image
Undeva la începutul lunii ianuarie a.c., în timp ce postul de viceprimar cu atribuţii delegate de primar era ocupat temporar de ex-conservatorul Ion Mincă, la sediul Primăriei Mangalia descindea o delegaţie a companiei de termoficare Callatis Therm SA, în vederea angajării unei discuţii informale cu factorii locali de decizie în privinţa deblocării furnizării agentului termic. Din partea Callatis Therm, la masa discuţiilor s-a aşezat directorul general Nikitas Simion, secondat de un senatorul PDL.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 next total: 117 | afisate: 61 - 80