Acasa | SPECIAL

Mitroi, acuzat că l-a maltratat pe creditorul nepotului său

image
În seara zilei de 3 februarie 2012, în jurul orei nouă seara, poarta lui Mitică Şolea a fost smulsă cu ranga. În curtea fermei au năvălit şapte mardeiaşi duhnind a vodcă şi hormoni. „Sunt Florin Mitroi, primaru` din Valu`, vă desfiinţez pe toţi”, s-a recomandat şeful mardeiaşilor. „Vorbitorul” l-a culcat la pământ pe primul zilier ieşit în cale şi i-a pus piciorul pe grumaz.
articol complet

Administraţia Tusac a închiriat 7 terenuri la preţuri penale către omul lui Beinur

image
În lunile aprilie şi mai 2011, în timp ce Beinur Nuredin era arestat preventiv sub acuzaţia de constituire de grup infracţional, taxe de protecţie şi şantaj practicat cu ajutorul unor funcţionari publici de la Mangalia, administraţia Tusac încheia şapte contracte de închiriere cu Marius Jireadă, zis Bomba, unul din apropiaţii interlopului.
articol complet

Secretele din spatele Maritimo Shopping Center

image
Dacă proiectul Maritimo este sau nu un succes, categoric nimeni n-o poate spune azi. O astfel de afacere trebuie, la fel ca fundaţia unei case, să treacă prin cel puţin 4 anotimpuri că să fie declarată stabilă sau nu. În acest moment cei de la Maritimo fac numai speculaţii, deoarece nu pot pune cifrele pe masă - pentru că nu le deţin.
articol complet

Pungăşiile lui Tusac de la Callatis Therm au pus pe butuci sistemul de termoficare din Mangalia

image
Spre sfârşitul anului 2010, acţionarul majoritar Rompetrol a decis să cedeze acţiunile sale de la S.C. Rominservices Therm S.A. în favoarea Consiliul Local Mangalia, în schimbul achitării datoriilor existente şi a unei părţi din suma investită în modernizări. Deşi primarul Tusac avea obligaţia să anunţe Consiliul Local Mangalia de intenţia Grupului Rompetrol de a renunţa la pachetul majoritar, el nu face acest lucru. Mai mult, îl anunţă pe finul sau, Cătălin Ciupercă, unic acţionar la SC Wealth Management S.R.L. şi hotărăsc să preia ei pachetul majoritar prin această firmă, care la acea dată avea un capital social de 500 de lei şi niciun angajat.
articol complet

Motivul real de suspendare a lui Tusac se găseşte în activitatea Fundaţiei Pro Litoral

image
Prefectul Claudiu Palaz a mai pus o cărămidă la suspendarea lui Tusac – lucrarea la care se căzneşte de aproape două luni de zile şi a cărei finalizare iminentă o anunţă la fiecare început de săptămână. De data aceasta, Palaz a ieşit la rampă cu o adresă de la Agenţia Naţională de Integritate, care confirmă ceea ce ştiam cu toţii, anume că Tusac s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2008-2009, când a deţinut concomitent funcţia de primar şi cea de reprezentat în diverse consilii de administraţie, aducătoare de câţiva leuţi în plus la bugetul familiei sale.
articol complet

Profitulde 6 milioane de euro al lui Teodosie miroase a minciună

image
Profitul de peste 6 milioane de euro declarat la Fisc de Arhiepiscopia Tomisului dă peste cap orice calcul statistic şi dezminte chiar şi prognozele proprii ale instituţiei bisericeşti. Ceea ce n-a reuşit Rompetrol din vânzarea de carburanţi, iată că a reuşit popa Teodosie din vânzarea de lumânări, calendare şi icoane: un profit de 29.348.909 lei noi, aferent anului fiscal 2010. Absolut incredibil! Anterior acestui megasucces economic, Arhiepiscopia se târâia sub povara unei datorii istorice la Fisc de un milion de euro, acumulată ca urmare a neplăţii constribuţiilor sociale pentru angajaţi.
articol complet

GOANA DUPĂ AURUL NEGRU. Investiţii de un miliard de dolari pentru petrolul românesc

image
Companiile care au câştigat licitaţiile de concesionare a perimetrelor petrolifere se pregătesc să foreze în apele teritoriale ale României, în Depresiunea Panonică, dar şi în Dobrogea, la Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti, după rezervele româneşti de petrol. Valoarea totală a investiţiilor: un miliard de dolari.
articol complet

Corina Martin a slăbit degeaba: tot o lasă bărbatul!

image
Divorţul intentat de Dumitru Martin pare a fi o lovitură destul de gravă pentru soţia lui, Corina Martin, preşedinta ANAT. Chiar dacă a devenit celebră pentru modul spectaculos în care a reuşit să slăbească vreo 15 kilograme într-un timp record n-a reuşit să-l impresioneze deloc pe soţ.
articol complet

Ai o rablă de centrală? Ia-ţi un Buy Back de la Ariston

image
Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice de apartament, anunţă lansarea, pentru al doilea an consecutiv, a programului naţional de Buy Back la centrale. Potenţialii clienţi pot beneficia de reduceri de până la 800 de lei.
articol complet

Maritimo Shopping Center se deschide în Septembrie la Constanța

image
Retaileri internaționali precum C&A, Inditex Group și New Yorker, alături de Cinema City, cel mai important operator de cinematografe din România, au ales să deschidă la Constanța în Maritimo Shopping Center.
articol complet

Volksbank se repoziţionează după noile norme BNR

image
Iată cum întâmpină băncile condiţiile de austerite impuse de noile norme de creditare ale Băncii Naţionale a României: „Salutăm oamenii care redescoperă lucrurile ESENŢIALE, bucuriile şi plăcerile SIMPLE”. Salutul se adresează celor care vor credite mici, pe termen scurt, uşor de rambursat. Înainte, băncile îi salutau pe toţi cetăţenii cu carte de identitate.
articol complet

După ce a fost suspendat, Tusac face lucrări de milioane de euro

image
În timp ce „fraierii” din Mangalia stau în frig, chipurile din lipsa banilor, băieţii deştepţi de la Primărie toacă 120 de miliarde de lei vechi pentru înlocuirea bordurilor din Neptun şi lăbărţarea străzii principale peste străvechile spaţii verzi. Animaţi de o grabă suspectă şi ignorând în totalitate vântul şi ploaia, constructorii au descins, acum două săptămâni, pe strada Trandafirilor, ca o armată-n câmpul de luptă. Zeci de utilaje – unele aparţinând chiar firmei fondate de primarul eliberat din funcţie, Claudiu Tusac – au muşcat adânc din vechiul trotuar şi din spaţiile verzi, trasând un nou aliniament străzii. În doar câteva zile, promenada staţiunii s-a dus dracului. În urmă au rămas, deocamdată, moluzul, betoanele sparte, asfaltul sfărâmat, mocirla. 40 de tei argintii, la fel de frumoşi ca teiul lui Eminescu, rezistă încă, nu se ştie cât, în faţa gradiosului, dar mai ales exorbitantului proiect urbanistic (Garda de Mediu doarme-n bocanci!).
articol complet

Se privatizează Portul Constanţa?

image
Pentru a rezista nu numai actualei crize dar şi reconfigurării majore a economiei şi, deci, comerţului mondial, porturile maritime româneşti nu au altă opţiune decît aceea a modernizării, restructurării chiar. Aceste deziderate, condiţii „sine qua non” ale menţinerii şi promovării în circuitul transporturilor internaţionale, nu pot fi realizate decât prin investiţii majore.
articol complet

Profil de primar interimar: Filimon a ajuns mare, despărţindu-se de tovarăşii de drum

image
Dincolo de refuzul de moment al lui Tusac de a părăsi Primăria Mangalia ca urmare a eliberării sale din funcţie de către prefectul Claudiu Palaz, povestea din sudul litoralului reuşeşete să-l aducă în prim-planul vieţii politice pe consilierul Constantin Filimon, cel desemnat drept primar interimar al Mangaliei. Dintr-un out-sider, Filimon a ajuns acum omul momentului, lăsând în urmă şi despărţindu-se de aproape toţi tovarăşii de drum.
articol complet

CONDUCTE PENTRU IRAKIENI. Micu dezvoltă Tuzla pe terenul Costineştiului

image
Nici nu a început bine Parchetul Tribunalului Constanţa urmărirea penală împotriva primarului Constantin Florin Micu din Tuzla, că deja ies la iveală alte afaceri cu iz manufacturier (treba manuală se referă la iscălitura ce va încheia declaraţiile din viitoarea anchetă judiciară). Nu mai demult de doi ani, Micu a angajat serviciul gospodăresc al localităţii pe care o păstoreşte, banul public şi motorina din dotare – pentru consumarea căreia dă acum cu subsemnatul la parchet, pentru a „planta” o conductă de 160 de mm, pe o distanţă de peste un kilometru, undeva pe arătura comunei Costineşti, în beneficiul exclusiv al unui irakian. Chestionat de consilieri cu privire la utilitatea acestei trăznăi, Micu a scuipat printre dinţi o explicaţie de zile mari: „aşa dezvolt eu comuna, bă!”.
articol complet

CLIENŢI CAPTIVI. Impact SA face bani din refacturarea utilităţilor la Boreal

image
De când s-au mutat în cartierul Boreal, sute de constănţeni au ajuns abonaţi captivi ai unor servicii refacturate de Impact SA – constructorul ansamblului rezidenţial de la Palazu Mare, dar şi abonaţi aproape permanenţi ai justiţiei. Pe rolul instanţelor constănţele se află în jur de 100 de litigii iscate între cumpărărorii caselor de la Boreal şi dezvoltatorul imobiliar. Oamenii spun că au fost obligaţi să-şi câştige intabulările şi despăgubiri pentru lucrările de mântuială făcute de Impact SA, prin procese costisitoare, doar hotărârile judecătoreşti putând să-i oblige pe patronii acestei firme să le dea ceea ce li se cuvenea de drept. Din întregul război a mai rămas o singură bătălie: ieşirea din captivitate, în privinţa utilităţilor.
articol complet

NICOLAE STAN ŢINE CU URSU’. Primarul PSD din Pecinega- “săgeata” PDL-ului

image
Despre Nicolae Stan se pot spune multe ca gospodar al comunei, şi nu neapărat de bine, dar în nici un caz nu poate fi acuzat ca nu ştie să facă bani. Ştie dar nu pentru comuna pe care o păstoreşte, ci pentru alţii. Aşa se face că la uşa primăriei tot felul de administratori de firme, majoritatea simpatizaţi de actuala guvernare, fac coadă pentru a găsi la nea Nicu înţelegere şi un sfat competent despre cum se pot sifona banii statului.
articol complet

Preotul militar din Mangalia cere să fie eutanasiat

image
Fostul preot militar din Mangalia, Traian Chircu, lăsat fără capelă printr-o manevră între Teodosie şi Tusac, ulterior dat afară din preoţie şi din armată, a depus o cerere de eutanasiere la preşedinţie, parlament, guvern şi Patriarhia Română. Chircu îi cere Prea Fericitului Daniel să-l învestească cu asistarea morţii sale pe IPS Teodosie, pe care-l face responsabil de viaţa de câine la care l-a condamnat în ultimii trei ani. În vederea dezrobirii de datoriile pe care le-a făcut pentru edificarea Capelei şi care i-au fost imputate personal, fostul preot militar îi cere lui Teodosie să-i vândă organele.
articol complet

România, ţara DECONSPIRAŢILOR !

image
Majoritatea statelor aflate sub ocupaţie comunistă şi-au făcut publice, după căderea “Cortinei de Fier”, arhivele fostelor servicii de informaţii, însă numai România şi-a deconspirat în afară ofiţerilor până şi reţelele informative interne şi externe. O greşeală care a costat scump, costă şi va mai costa acest popor!
articol complet

ANPA a început o nouă operaţiune de spoliere a pisciculturii, cu balta lui Motoc

image
Preluare în forţă a bălţii Hinog-Faclia de către o firmă apropiată puterii politice a momentului trădează faptul că manierele mafiote care au făcut praf piscicultura în anul 2004 sunt bune şi pentru momentul actual, dacă băieţii deştepţi, gen Zaheu, pot astfel să acapareze resursele piscicole ale patriei.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 next total: 117 | afisate: 81 - 100