Acasa | SPECIAL

Curățenie “la negru” prin rețeta Olandeză ?

image
În buna tradiție a investitorilor străini, mult lăudați de fiecare guvernare iresponsabilă în detrimentul afaceriștilor autohtoni și cazul prezentat devine elocvent dacă se observă că această schemă economică a fost pusă la punct de un cetățean olandez, pe numele său Martens Ben Ric Han. Ben Martens s-a născut în Olanda pe data de 30 Ianuarie 1963 este domiciliat în Austria la Viena și are drept de rezidență în România, la București.
articol complet

Cum i-a tras Zaheu terenul de sub baltă fostului deputat Motoc

image
Din orice unghi ai privi acest scandal, este de-a dreptul imposibil să nu-i surprinzi resorturile de megaescrocherie pusă la cale de şefii unor instituţii ale statului cu scopul străveziu de a a-l face om pe un politruc din arcul portocaliu. Societatea fostului deputat Marian Motoc a fost evacuată abuziv cu o firmă de pază de la amenajarea piscicolă Hinog-Faclia, pe care o are în proprietate încă din anul 2005, după ce Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a arendat pe blat terenul aflat permanent sub apă, proprietate de stat. Arendaşul fundului de baltă este fostul şef al IPJ Constanţa, Aurelian Zaheu, afiliat politic la UNPR. „Executorul” este Speed Escort, firmă deţinută de asociatul lui Zaheu, care totodată este viitorul său ginere.
articol complet

Vecinătăţile de afaceri ale Clanului Vasea

image
Actori în numeroase scandaluri de răsunet, încarceraţi preventiv de mai multe ori, acuzaţi şi judecaţi pentru fapte de violenţă, fraţii Vasea sunt cunoscuţi şi temuţi pentru modul în care îşi folosesc pumnii, locotenenţii, soldaţii şi armele. La fel de spectaculoasă, dar poate mai puţin cunoscută, este şi încrengătura de afaceri în care fraţii sunt implicaţi. Printre „partenerii” lor de afaceri s-au numărat actualii adversari din gruparea Spaniolu`, fratele unui fost deputat sau câţiva potenţi investitori în imobiliare. Un lanţ al vecinătăţilor de afaceri duce la mafia israeliană a traficului de ovule, iar altul (ceva mai cunoscut datorită mizei politice) la mafia retrocedărilor.
articol complet

Sorin Andrei a făcut o afacere bombă cu teroristul Omar Hayssam

image
Încă un episod din secretele Mangaliei: noul viceprimar al localităţii, liberalul Sorin Andrei, a făcut o afacere bombă cu teroristul Omar Hayssam, chiar în perioada în care acesta era încarcerat în România, într-un penitenciar de maximă securitate, pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Marie-Jean Ion şi Sorin Mişcoci. În decembrie 2005, afaceristul mangaliot (ajuns între timp chiar viceprimar) a alimentat unul din conturile teroristului, deschis la Raiffeisen Bank, într-o perioadă în care Omar avea nevoie de lichidităţi pentru a-şi pregăti „evaporarea”.
articol complet

Băneasa Shopping City îşi regularizează serviciile pe spatele chiriaşilor

image
Ultima bombă administrativă la Mall Băneasa se numește “regularizare servicii” şi se referă la faptul că, pentru fiecare spațiu comercial chiriaşii vor achita în plus 20 de Euro pe metru pătrat – în afara obligațiilor contractuale deja existente pe anul 2010.
articol complet

Operaţiunea BlackBerry, Spionaj prin telefon

image
BB au fost interzise în Emirate, pentru că nu pot fi supravegheate de serviciile secrete arabe
articol complet

Un director de la RA-APPS bea până adoarme sub mese

image
Cea mai importantă unitate hotelieră a RA-APPS-ului de pe litoral are un director de mare ispravă: unul care bea până cade sub masă. Deşi este un personaj conflictual, cu un trecut pătat de punerea sub acuzaţia că ar fi ucis din culpă doi minori pe o trecere de pietoni, directorul petrecăreţ este din plin apreciat de patronul său – statul român.
articol complet

Victor Ponta, partener într-o asociaţie de avocaţi cu băieţii deştepţi de la eoliene

image
Ca orice oportunitate imensă de afaceri, energetica eoliană, cea care câştigă teren pe zi ce trece cu preponderenţă în judeţul Constanţa, se dovedeşte un domeniu netransparent, animat de interese ascunse, de ramificaţii şi încrengături politico-economice, aşa cum ne-am propus să demonstrăm într-un amplu serial dedicat acestui subiect.
articol complet

Peste 5000 de centrale eoliene îşi vor face vânt în Dobrogea

image
O evoluţie absolut spectaculoasă, singulară la nivel european şi poate mondial, se petrece sub ochii noştri, deşi oarecum pe muţeşte. Īn doar un an şi jumătate, Dobrogea a devenit cel mai atractiv areal pentru investiţiile īn centrale eoliene din Europa. 1400 de centrale eoliene au proiectele deja aprobate şi încă de trei ori pe atâtea īşi aşteaptă sorocul. Aproape că nu există comună īn judeţul Constanţa care să nu fi intrat, într-o formă sau alta, īntr-un proiect energetic de pe urma căruia aproape toată lumea ar avea de câştigat: proprietarii terenurilor – banii de superficie, locuitorii – un loc de muncă, primăriile, consiliul judeţean şi bugetul de stat – taxe şi impozite din cele 113 existente. Întreaga evoluţie ar putea culmina, īntr-o bună zi, cu transformarea Dobrogei īn general şi a judeţului Constanţa īn special īntr-un El Dorado al timpurilor noastre.
articol complet

TUSAC A PUS MÂNA PE TERMOFICAREA MANGALIEI

image
Un SRL cu rezultate obscure a cumpărat de la Rompetrol pachetul comun de 66,667% din acţiunile SC Rominservices Therm SA, compania de termoficare a Mangaliei. SRL-ul se ocupă şi de administrarea SC Village Tour SRL, societatea fondată de Tusac şi Nae Negrea, în anul 2001, care suge şi în prezent bani cu nemiluita din bugetul local pentru asfaltări mai mult închipuite decât reale.
articol complet

Banii de la Casa de Asigurări de Sănătate se scurg în Cipru. Clinica Pozimed a pus mâna pe RMN-ul Spitalului Judeţean.

image
O firmă „cazată” în fostul hotel al Partidului Comunist Român, devenit ulterior sediu al Partidului Social-Democrat, a pus mâna pe investigaţiile de rezonanţă magnetică nucleară RMN ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa. Firma este deţinută de un off-shore cipriot şi de două persoane fizice, aproape la fel de anonime. Toate iţele duc la grupul de interese Mazăre-Constantinescu-Strutinsky.
articol complet

FMI ne-a redus economia la esenţe

image
Două grafice date publicităţii de Fondul Monetar Internaţional în luna aprilie a.c. răstoarnă câteva obişnuinţe ale gândirii comune, în ce priveşte imaginea publică despre nivelul economiei româneşti.
articol complet

OUG 50/2010, un „şmen” pentru îmbogăţirea băncilor

image
Într-unul din „versetele” ordonanţei se arată că, în termen de trei luni, creditorii trebuie să asigure conformitatea contractelor cu noile reglementări, iar nesemnarea actelor adiţionale de către clienţi se consideră acceptare tacită. Un adevărat vis hruşciovist, de-ţi vine să-ţi dai două palme, ca să te trezeşti! Până una alta, constaţi că eşti treaz, doar că nişte derbedei cu gulere albe ţi-au băgat bocancu-n gură şi şmenu-n buzunar.
articol complet

„Muşterii” ultragiaţi de Cati Hristu în scandalul eolienelor de la Cogealac

image
Ce rol joacă "spionul" Cristian Colţeanu în afacerea Cogealac. Cum a refuzat judecătorul Bourceanu să supună judecăţii cererea prin care a fost recuzat de Cati Hristu. Cât au încasat Muntmark, Cagnaso şi Crandall din maculatura proiectului. De ce râvneşte CEZ la cablul submarin România-Turcia şi la CNE Cernavodă.
articol complet

Anunţ de mică publicitate: VÂND ŢARĂ AVARIATĂ

image
Predau leasingul, mai sunt de plată la ea câteva zeci de rate FMI.
articol complet

Electrabel vrea să ardă cărbunii altora pe plamânii noştri

image
Planurile energetice ale gigantului belgian Electrabel de construire a unei termocentrale chiar in portul Constanta ar putea afecta dezvoltarea turismului litoral, iar in subsidiar ar putea ingropa definitiv industria extractoare a carbunelui din bazinul Olteniei si Valea Jiului.
articol complet

Dobrogea este pe punctual de a deveni un El Dorado al centralelor eoliene

39 de companii au încheiat deja contracte de racordare cu Transelectrica sau cu Enel Dobrogea, pentru un număr neprecizat de centrale cu o putere instalată totală de 1.213,04 MWh. Iar evoluţia nu se va opri în acest punct, mai ales că efervescenţa dezvoltatorilor depăşeşte cu mult capacităţile de integrare existente la proprietarii de reţele electrice.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 total: 117 | afisate: 101 - 117